Petele de sarcina- cand dispar?

Sunt mamica unei fetite de 8,5 luni. Pe perioada sarcinii am avut parte de "minunata" masca de sarcina, acele pete maro care apar pe fata. Desi a trecut destul de mult timp, zic eu, de cand am nascut petele nu au disparut de tot, s-au estompat cei drept insa se mai vad. Daca folosesc fond de ten se acopera, insa nu cred ca asta este solutia. Vreau sa scap de ele definitiv insa nu stiu cum. 
Noi
Raspunsuri
Natasa spune:
Eu i-am luat mamei mele o crema pentru petele maro de pe fata si a functionat nesperat de bine: se chema SkinCode si e facuta in Elvetia.
putzuruca spune:
Ica, nu stiu nici un remediu, insa te rog sa-mi spui la cate luni de sarcina ti-au aparut petele, daca iti mai aduci aminte. Eu sunt insarcinata in 19 sapatamani dar inca nu au aparut si ma uit mereu in oglinda sa vad ceva shimbari. Stiu ca nu apar aceste pete la toate gravidutzele, nici eu nu as vrea sa-mi apara dar am pielea alba si deci...s-ar putea sa nu scap.
Sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa!!!!!!!!!!!!
putzuruca
19+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;29/st/20061002/dt/7/k/e5fe/preg.png
Kittie spune:
Eu am avut si la prima sarcina si acum o "masca de sarcina" micuta, sub buza inferioara, cat varful degetului, de culoare inchisa si aspect uscat. A disparut cam la 1 luna dupa nastere... Acum a aparut din prima luna (chiar daca la prima sarcina nu a aparut de la inceput) exact in acelasi loc, in acelasi fel. Cred, deci, ca petele acestea nu dispar. Doar se estompeaza. Nu stiu de ce la tine nu s-au facut nesimtite pana acum :). Incearca ser depigmentant sau crema pt ten cu pete maronii (de o anumita varsta, e adevarat, dar poate functioneaza si pentru cazul tau).
sanatate (si sa-ti traiasca fetita !)!
, mami de
( 13oct04 )
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!
silvi_2005 spune:
Eu am folosit pe toata perioada sarcinii crema hidtatanta cu galbenele de la Farmec si cu toate ca mi-au aparut ceva pete mici, chiar la inceput, s-au retras imediat si nu am mai facut nici o pata, poate merge si acum ca sa iti dispara petele,
Silvi
Luna75 spune:
In primul rand evita soarele pe cat posibil,iar mai apoi foloseste orice crema,lotiune,solutie ce se gaseste pe piata pentru aceasta problema.Aplicate,zilnic,cu consecventa,ajuta.
Eu am auzit si de cateva metode de tratare,traditionale ca de ex.
1.tamponarea zonei respective cu zeama de lamaie
2.spalarea fetei cu decoct de marar sau patrunjel
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Hermis spune:
Si eu ma lupt cu aceleasi pete - de mai bine de 6 saptamani imi dau cu Retin A (un unguent medicament-nu stiu daca in Canada are aceeasi denumire). Petele s-au mai estompat nitel, dar nici pe departe problema nu e rezolvata. Incearca sa gasesti si tu ceva similar...
Skincode am incercat si eu - fara nici cem mai mic rezultat. Doar Retin A-ul are ceva efect, dar se pare ca mai trebuie sa am rabdare.
Ca efect "advers" - usuca fata foarte tare si de aceea trebuie sa folosesti o crema foarte hidratanta (seara se da Retin A- dimineata se aplica crema fff hidratanta). Si ziua sa folosesti o crema cu protectie solara buna.
Daca gasesti ceva care are efect mai bun - da-mi te rog de stire!
Hermis spune:
Completare - si eu am tot o fetita care are 9 luni...deci cam sintem in aceeasi zona. Am citit undeva ca fata se pateaza mai tare daca ai fetitza ...E drept ca eu am si un baiat mai mare - iar la el, cele citeva pete de sarcina au disparut foarte repede si fara sa le fac nimic.
Hermis spune:
Offf...zapacita sint..
Tot imi adc aminte, una alta...
Zeama de lamaie eu am folosit - fara succes. La fel si masca cu drojdie de bere.
Ica, tu ce fond de ten folosesti? Ca eu am incercat Revlon, dar nu-mi acopera nimic...
Kittie spune:
De ce nu incercati anticearcan sau corector pe zonele respective?La mine merge mai bine decat fondul de ten. Si da, umbla vorba, din batrani, ca la fete te "slutzeshti" mai rau decat la baietzi..Io ashtept fata
shi va spun dup'aia ![]()
, mami de
( 13oct04 )
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!
Ica 1975 spune:
putzuruca, mie mi-au aparut mai tarziu, cam dupa 5,5 -6 luni, datorita soarelui au devenit mai inchise. Si eu am auzit ca apar mai ales fete, la mine erau fff inchise inainte sa nasc, nici cu fond de ten nu se acopereau, insa era mai bine decat daca n'as fi folosit deloc fond de ten.
si sarcina usoara.
Noi