Care este dif. de analiza intre BetaHCG si HCG

Care este dif. de analiza intre BetaHCG si HCG | Autor: laura miu

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
nu am mai scris dar sunt la curent cu toate..
am fost ieri, cum am si scris, sa-mi fac analiza pentru 'mola' si anume HCG iar dr de familie, pentru ca nu mai m-am dus la Giulesti sa o fac,a spus ca tb sa-mi fac HCG nu BetaHcg...ca nu este acelas lucru..
asta stiu,dar oare am facut analiza care tb sau nu????
asta in special pentru angi, mariana si cateva fete care stiu de ac subiect....
pupici fetelor
de'bea astept sa vorbesc cu voi...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_flo spune:

Eu astazi am facut analiza, si tot in seara asta o sa am si raspunsul. Am facut analiza Beta-hcg (hormon chorionic gonadotropina). Asta scria pe trimiterea de la ginecolog, si asta am gasit si la lista (de pe net)cu preturi de la Medsana. N-am gasit alta denumire cum ar fi HCG.
Eu m-am dus cu trimiterea si medicul de la recoltari cand a citit diagnosticul "sarcina oprita in evolutie" m-a intrebat despre ce este vorba. I-am spus ca am nevoie de o analiza care sa-mi confirme sau infirme mola. Atunci i-a spus asistentei sa-mi scrie pe buletinul de analize Beta-hcg.
Poate este vorba de acelasi lucru, habar n-am, dar sper sa te ajute raspunsul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

buna mariana,
este o diferenta, nu stiu exact beta-hcg este o parte din hormon...nu stiu cum...
hormon chorionic gonadotropina - asta inseamna HCG, PRESCURTAREA...
MULTUMESC ptr. raspuns, tu ai facut beta si eu hcg simplu....imi pare rau ca nu mi-am facut timp si eu, si sa ma duc la ginec sa-mi spuna exact...m-am lasat convinsa de dr de familie care habar'nare..
ncitez ' nu d..na betahcg este atunci cand vrei sa stii daca esti insarcinata iar hcg este hormonul care tb urmarit..
am facut-o si gata....
sa-mi fie invatare de minte...
te pup mary...

Mergi la inceput

Da, se pare ca este exact invers fata de cum ti-a spus medicul tau de familie. Imi pare rau ca ti s-a intamplat asta. Maine am sa-ti scanez rezultatul de la analiza mea ptr ca acolo am si baremul cu valorile normale, ptr fiecare etapa , si cu ceceva explicatii.
La mine concluzia a fost clara. Am 115 (am uitat unitatea de masura)ceea ce indica fara dubii ca am avut sarcina molara.
Ce e mai grav este ca dupa chiuretaj s-a format in uter o punguta cu lichid care trebuie eliminata, iar organismul meu nu da semne ca ar eliminao. De aceea am si dureri asa de mari. Acum am primit un tratament cu anibiotic (Zinat) si peste 10 zile trebuie sa repet analiza BetaHCG.
Eu vreau sa schimb medicul, caci l-am intrebat iar daca pot sau nu s am copii si mi-a spus sa iau aceasta sarcina molara ca fiind un accident. Sa nu-mi fac griji. Mi se pare cel putin ciudat ca voua sa vi se recomande repaos de 1 an iar mie sa mi se spuna ca , vezi Doamne, a fost un accident.

Mergi la inceput

stai linistita ca si mie mi-a spus dr ca dupa 3-6 luni putem incerca din nou ,ptr. ca nu sa confirmat diagnosticul de mola nicaieri...
doamne, imi pare rau ca acum ai dat-o in altceva, ce mai este si punga asta cu lighid????
sper din tot sufletul sa scapi usor si de asta si sa nu te afecteze...cu
o sa-ti spun si eu rezultatul analizei, cand va fi gata
poate ne mai confruntam...
chiar as vrea sa vad normele ptr. ca mie mi-a iesit 0,... in sept cand am facut analiza, imi pare rau ca nu o mai am ca acolo scria si ce analiza am facut..
debea astept sa vorbim..
multa multa sanatate..
de unde este dr tau???

Mergi la inceput

SCUZA-MA CA INTRU IN SUBIECT FARA FORMULE DE POLITETE. Ideea este ca nu pot sa stau mult pe net.
Uite, am in fata rezultatul analizei:

Descriere: rezultat: UM: val. normale:
- HORMONI-

Beta -h CG 115,45 0,0 - 5
BETA -HCG: SAPT. DE SARCINA 3-4 9-130
4-5 75-2600
5-6 850-20800
6-7 4000-100200
7-12 11500-289000
12-16 18300-137000
16-19 1400-53000

Markeri neoplazici:

Beta -hCG 115,45 mIU/mL < 1

Sper sa intelegi ceva din ce e aici. Ciao

Mergi la inceput

Sorry, vad ca a iesit o varza. Rezultatul meu este 115,45 iar normalul este de 0,0 pana la 5. Restul sunt normele ptr fiecare etapa a sarcinii.

Mergi la inceput

ai avut dreptate, intr-adevar nu am inteles nimic..
voi venii si eu cu rezultatul meu, cand este gata, si o sa-ti scriu special tie..
f curioasa sunt cu normele astea, daca vrei iti dau si tie cateva norme luate de pe internet

Mergi la inceput

mariana, fii atenta..
HCG este un hormon glicoproteic secretat de placenta in evolutie la scurt timp dupa fertilizare. Testul Rapid Beta HCG Strip este un imunotest de tip sandwich cu doua situsuri pentru determinarea antigenului HCG. Testul implica o combinatie de anticorpi HCG monoclonali care detecteaza selectiv nivele ridicate de HCG in probele de urina. Specificitatea imunologica a kitului de testare elimina teoretic reactiile de interferenta determinate de nivelele fiziologice de hormonii gicoproteici structurali HFSH, HLH , HTSH.
VALORI PREVAZUTE:
Femeile sanatoase care nu sint insarcinate nu au HCG detectabil de Beta HCG Rapid Strip. In zilele din prima perioada menstruala pierduta, concentratia de HCG va atinge 100 mIU/ ml dupa 8 – 10 saptamini si apoi scade pe tot restul perioadei de sarcina.
Este posibil ca dupa o intrerupere de sarcina, facuta intr-o clinica specializata, un test de sarcina facut ulterior (dupa 10 zile) sa fie tot pozitiv ? Din punct de vedere teoretic, diagnosticul de sarcina se poate stabili prin teste care sa masoare substantele produse, fie de mama ca raspuns la sarcina, fie de produsul de conceptie. Toate testele biochimice se bazeaza pe detectarea , in urina sau sange, a prezentei unei proteine (HCG - human chorionic gonadotrophin) produsa de placenta sau precursorii sai. HCG poate fi detectata in serul matern din momentul i mplantarii. Concentratiile cresc in primele 8 - 10 saptamani de sarcina. Exista posibilitatea unor reactii incrucisate care sa duca, chiar in cazul concentratiilor scazute, la reactii fals pozitive. Sensibilitatea testelor de inhibare a aglutinarii este in asa fel stabilita incat este nevoie de concentratii mari de HCG pentru pozitivarea testului. Testele imunometrice detecteaza cu siguranta mare concentratii scazute de HCG, aflate in urina femeii gravide. La fel si testele radioimunologice care detecteaza concentratii mici de HCG aflate in serul femeii gravide.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Dupa chiuretajul de sarcina molara mie mi s-a recomandat sa fac analiza "Total beta HCG seric", si reprezinta exact ceea ce a scris si mariana. Daca la tine aceasta analiza a fost 0 dupa 2 saptamani de la chiuretaj, nu cred ca ai avut sarcina molara.

angi

Mergi la inceput

Laura , draga, esti o fericita daca nu ai avut sarcina molara. Mie mama mea mi-a spus ca sa interesat si ca daca la 30 zile de la chiuretaj, nu am la analiza valoare sub 20 unitati va trebui sa fac preventiv, tratament cu citostatice. Si ca cel mai bine este sa incerci sa ai un copil dupa 2 ani de la sarcina molara, timp in care trebuie facuta periodic analiza BhCG, ptr a nu recidiva mola, si ptr a limita riscul de a naste copii malformati.
Tot asta am citit si eu intr-un tratat de medicina ce avea ca subiect sarcina molara. Cand reusesc sa obtin o copie am sa o atasez aici ca sa va informati si voi.

Mergi la inceput