Care este dif. de analiza intre BetaHCG si HCG
Raspunsuri - Pagina 2
laura miu spune:
nu stiu ce sa mai zic...
intr-adevar dr. a zis ca nu sa confirmat mola...si ca pot incerca acum sa fac un , dar totusi sa repet testul de sarcina mereu.
Imi pare asa de rau ca nu am ridicat eu analiza din spital sa vad intre ce valori se situa, dr nu mi-a spus decat ca este in scadere..
hormonul a ramas activat dupa chiuretaj..
ptr. mary
cred ca duminica este ziua ta, La multi ani!!! un bb super sanatos si frumos
angiVa spune:
Ma bag si eu in discutii.... sper sa nu te sperii Laura, dar nici la mine nu s-a confirmat diagnosticul de mola decat in urma masuratorilor de Beta HCG facute dupa chiuretaj (la 2 saptamani, 1 luna, 1 luna jumate, 3 luni, 6 luni), datorita faptului ca acesta a devenit 0 abea la 3 luni dupa chiuretaj, fiind totusi continuu in scadere. Va mai precizez ca la mine este si mai greu de stabilit exact , din cauza ca fatul avea 15 saptamani, era format cu totul, la ecografie au putut chiar sa vada: inima, coloana, ficat,si alte organe interne, .... pe cand o MOLA este de obicei totala si se depisteaza in primul rand prin lipsa embrionului/fatului. Deci la mine decisive au fost aceste masuratori de beta HCG in stabilirea diagnosticului.
In legatura cu citostaticele: acest tratament este recomandat daca betaHCG-ul nu scade in interval de 6 luni de la chiuretaj, acest lucru il stiu direct de la medici, nu din surse "neautorizate". Ar fi pacat sa faci un astfel de tratament dificil pentru organism degeaba. In plus, acest tratament se face in scopul de a evita instalarea unui coriocarcinom de obicei si nici intr-un caz pt. a te asigura ca vei avea pe viitor bebe fara malformatii sau alte probleme. Eu aici v-am descris tot ceea ce stiu de la medicii care s-au ocupat de cazul meu.
Va pup,
angi