Sarcina avansata - contraindicatie eco 3/4D???

Sarcina avansata - contraindicatie eco 3/4D??? | Autor: Steluta

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Ma puteti lamuri daca este adevarata aceasta afirmatie???

Eu vroiam sa fac o eco 3D. Intr-adevar este un moft, nu ca ar fi musai necesara, dar as fi vrut sa am o astfel de amintire cu bebelina mea. Insa cand am vrut sa-mi fac programare mi s-a spus ca fiind acum la 32 de saptamani, deja nu mai este indicata, deoarece cantitatea de lichid amniotic este insuficienta, si nu se mai vede clar. Fiind aglomerat acolo, in momentul in care as face ecografia as fi deja cam in 36-37 de saptamani. Eu imi inchipuiam ca daca sarcina este mai avansata, atunci pot vedea bebele mai bine. Voi ce stiti despre asta??? Este adevarat?? Sa-mi fac pana la urma programarea sau nu??Steluta 32s+.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luc2 spune:

Buna,

Eu am facut eco 4D in saptamana 33+, dar sa-ti spun drept nu se vede mare lucru. BB se vede cel mai bine la prima eco 20-22saptamani si e spectaculoasa si inregistrarea. Acum nu prea a avut ce sa-mi inregistrezel, era mare si nu mai era asa clar, dar l-a analizat pe bucatele.
E alegerea ta, eu iti spun ca nu am mai fost asa incantata ca proima ora, si la fel ca si tine speram conr\tinuarea serialului.

Luc2 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Buna
Si eu sunt programata sa fac una 4D la 34 de sapt, sa inteleg ca mai bine o anulez decat sa dau banii? Vroiam mai mult sa stiu ca e bb ok, adica chiar si asa pe bucatele luat, ca intelesesem ca e bine sa fie facuta una si dupa 30 de sapt...acum sunt in ceata

Cristina +30 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;2;28/st/20060708/dt/7/k/09b5/preg.png.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luc2 spune:

Din punct de vedere medical e Ok, nu cred ca e vorba de bani aruncati pe fereastra. Practic e o confirmare a faptului ca bb se dezvolta bine si-ti mai face cateva masuratori, dar nu mai este asa spectaculos ca la cea din 22 saptamani.
Asa ca iti recomand sa o faci.

luc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu cu Matei am facut 3D la 34 sapt, la dr. Albu si a fost f bine, mi-a dat DNP-ul exact, mi-a facut toate masuratorile. Cred ca e f imp si pt circulara de cordon, pt a verifica cantitatea de lichid amniotic si in general sa se vada daca sunt probleme care ar impune o nastere declansata...

mamica de baietel de decembrie 2003 si de fetita de august 2005
Poze Mara si Matei


Edit: la 36-37 sapt e un pic cam tarziu, avand in vedere ca nasterea se poate produce oricand din sapt 38. Dar eu una as face chiar si atunci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Mda, pentru circulara de cordon vroiam si eu mai mult si pt cantitatea de lichid amniotic...asa ca o sa ma duc oricum. Va pup si va multumesc de sugestii.

Cristina +30 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060715/dt/8/k/3d7d/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Totusi pentru o investigare mai amanuntita a bebeului pentru doctor este suficienta eco 2D. Cel putin eu asa am inteles, ca partea 3D este mai mult pentru incantarea parintilor.

Steluta 32s+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyboy spune:

eu nu stiu ce sa mai zic si nici ce sa mai cred despre aceasta eco 3D.
am auzit atat de multe pareri...
sunt si eu programata la sfarsitul acestei saptamaini la eco 3 D (prima) si am 24 saptamani.
sincer, nu intentionam s-o fac dar m-a cam speriat medicul de familie.
oricum merg la control lunar si la eco 2 D.
sunt in ceata totala.
nu mai stiu ce si pe cine sa mai cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCoroian spune:

Si eu as vrea sa stiu daca la 24+ saptamani e ok sa fac eco 4D. Tocmai mi-am facut programare pt sambata, dar citind mesajele voastre nu mai stiu ce sa mai cred

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Alina si danyboy, eu zic ca la 24 sapt, merita sa faceti eco 3D/4D, caci atunci se vede cel mai bine bebele. Eu am renuntat sa fac aceasta ecografie, caci as fi avut 36 de sapt. Dar acum regret ca nu am insistat. Asa ca daca nu se pune problema banilor, go for it .

Sarcina usoara in continuare!

Steluta 37s+.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaCoroian spune:

Cam care sunt preturile la eco 4D? Eu am inteles ca e 1 milion jumate acolo unde m-am programat, dar nu stiu daca pretul e ok sau nu. (Dar acolo am asigurare medicala prin firma la care lucrez, si ma incadrez cu suma in banii de asigurare.)

Mergi la inceput