Deserturile Nataliei (8)
Raspunsuri - Pagina 8
helga spune:
Natalia, ai facut trandafirasi? (rozachki). Eu am o receta dar ceva nu merge bine. Ma gindeam poate ai avea tu.
Balbina spune:
Olga, am modelat trandafirasii dintr-o pasta de zahar, numita fondant ("mastika" in rusa). Exista mai multe retete de fondant, am si dat citeva din ele in primele capitole. Nu prea am mare experienta, am facut doar de citeva ori. I-am facut dupa metoda descrisa www.good-cook.ru/forum/index.php?showtopic=1193&st=0#entry80189" target="_blank">aici.
------------------
Numai bine,
Natalia
helga spune:
Nu,nu,nu, nu la trandafiri din astia ma refeream. Ci la trandafiri pregatiti din aluat, dulceata din flori de trandafir si nuci.
Balbina spune:
Aaa, din aia personal n-am facut, dar facea mama mea cindva, erau buni tare. N-am reteta, din pacate, dar cunosc principiul dupa care se modeleaza trandafirii. Se intinde o foaie de aluat, se unge cu umplutura, se ruleaza, apoi se taie rulada in feliute de circa 1-2 cm grosime, care se pun pe tava pe una din taieturi. Fix dupa aceeasi metoda eu fac melcisori cu diverse umpluturi.
------------------
Numai bine,
Natalia
helga spune:
Cind am facut ultima data (caci dupa asta mi s-o taiat cheful), turta a crescut prea tare, umplutura mi-a iesit iar prea tare. Asa aratau bine, de gustosi erau foarte bine, dar eu vazusem la cineva trandafirasi foarte fini si cu un aspect f placut. Ma gindeam poate nu fac bine aluatul. Poate sint niste smecherii...
aime spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Aaa, din aia personal n-am facut, dar facea mama mea cindva, erau buni tare. N-am reteta, din pacate, dar cunosc principiul dupa care se modeleaza trandafirii. Se intinde o foaie de aluat, se unge cu umplutura, se ruleaza, apoi se taie rulada in feliute de circa 1-2 cm grosime, care se pun pe tava pe una din taieturi. Fix dupa aceeasi metoda eu fac melcisori cu diverse umpluturi.
Am eu reteta de aluat din acela...noi ii spunem Placinta Trandafir, daca vreti o postez...
Multumesc fetele ptr aprecieri...sunt f fericita ca mi-a iesit Truffle cake, nu mai spun de gust...eu i-am pus deasupra glazura de la Brownies, ca mi s-a parut ca se asorta cu tortul.
aime
Balbina spune:
Olga, sint diverse feluri de aluat, unele cresc mai tare, altele mai putin, depinde de reteta. Intreaba de persoana respectiva, poate iti impartaseste secretul.
Poate incerci cu aluatul clasic de cornulete? (smintina + untura + faina + bicarbonat) Ar trebui sa iasa destul de fin la gust, cel putin cornuletele facute din acest aluat se topesc in gura.
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
Aime, nu e chiar placinta, sint niste prajiturele mici, de forma trandafirilor. Dar posteaza reteta totusi, sa bagam la arhiva.
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
Mi-am adus aminte acum, am facut intr-o vreme niste trandafirasi/melcisori cu umplutura de albus batut + nuca. La copt cresteau rezonabil, nici prea tare, nici prea putin, iar la gust erau deliciosi, crocanti. Sa caut reteta.
Edit: am gasit-o:
Pt. aluat:
250 g brinza de vaci
200-250 g unt sau margarina
2 cani faina
3 galbenusuri
un virf de cutit de bicarbonat stins in otet
Umplutura:
3 albusuri
1 pahar de zahar
0.5 pahar miez de nuca sfarimat/macinat
Tin minte ca mie imi ajungeau si 2 oua, 2 albusuri batute ajungeau perfect pt. cantitatea de aluat.
------------------
Numai bine,
Natalia