Deserturile Nataliei (8)
Raspunsuri - Pagina 7
Balbina spune:
Aime
Adevarat a inviat!
Cit despre tort, Nici nu ma indoiam ca o sa iasa perfect abia astept sa vad si pozele.
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
Aime, arata perfect tortul tau, iar trufele sint o minune, bravo!
------------------
Numai bine,
Natalia
Lucia_B spune:
Aime super tortuletul tau, felicitari , arata bestial.
-------------------------------
Bucate
Lucia mamili lu Lauras (4 oct 2005)
"...va asigur ca greselile ortografice, ortoepice, de punctuatie, morfosintactice si folosirea inadecvata a unitatilor lexico-semantice imi apartin, mi le asum si la scoala tot nu ma duc!"
Myhaella spune:
Natalia draga, am facut crema de lamaie cu care am umplut eclere si a fost super aromata si usor de facut (m-am speriat un pic pt. ca era cam lichida calda fiind insa cand s-a racit a fost perfecta). Fetelor, ma ademeniti cu tortul cu trufe, cred ca trebuie sa-l fac si eu ca nu se mai poate!
Pupici,
Mihaela
viorela hoff spune:
Aime, ai facut o minune de tort acolo, perfect asortat! felicitari!
trebuie sa-mi iau inima in dinti intr-o zi sa-l fac si eu!
Vio
Tina catelus de catifea
Balbina spune:
Myhaella, vorbesti de Lemon curd? E intr-adevar delicioasa crema, si chiar se preteaza de minune la felurite dulciuri. Chiar zilele astea am pregatit o portie, am un borcanel un frigider, folosesc in loc de dulceata la clatite sau ung pe biscuiti.
Vio, nu se face greu tortul cu trufe, mult curaj!
------------------
Numai bine,
Natalia
Davina spune:
Nati merci mult pentru receta de briose cu cascaval,sunt foarte gustoase ,noua ne-a placut mult.
de la mine.
Alina si printesa Deanna 09.09.2004
Balbina spune:
Vreau sa va propun o reteta noua de prajitura, pe care am incercat-o ieri si gustul careia m-a impresionat mult. Reteta mi-a fost recomandata de Lucia_B (merci mult ).
Blatul este aproape identic cu cel de la tortul nemtesc cu brinza
TRIUNGHIURI CU COCOS
prajitura delicioasa cu fulgi de cocos
Blat:
200 g faina
1 lingurita praf de copt
65 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 ou
60 g unt (taiat bucatele)
2 linguri de gem sau dulceata pentru uns
Pentru stratul de deasupra:
80 g unt
100 g zahar (se poate si mai putin)
1 pliculet zahar vanilat
2 linguri apa
150 g fulgi de cocos
Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se framinta un aluat care nu se lipeste de miini.
Se intinde intr-o tava 20/30 cm unsa cu putin unt.
Se unge suprafata cu gem/dulceata
Se prepara compozitia pentru stratul de deasupra: se amesteca apa, untul, zaharul si vanilia intr-un ibric. Se tine pe foc mic, amestecind mereu, pina se topeste untul. Nu se da in clocot! Se stinge focul si se adauga fulgii de cosos si se amesteca. Dupa ce s-a racit un pic, se imprastie uniform compozitia pe suprafata unsa cu gem.
Se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade (foc mediu) si se coace circa 25-30 minute, pina se rumeneste suprafata.
Dupa ce s-a racit un pic, se taie prajitura patrate, apoi triunghiuri.
Poza
------------------
Numai bine,
Natalia
Balbina spune:
quote:
Originally posted by Davina
Nati merci mult pentru receta de briose cu cascaval,sunt foarte gustoase ,noua ne-a placut mult.
de la mine.
Alina, ups, reteta asta nu o am aici, e pe undeva pierduta intr-un subiect, nu mai tin minte care. Mi-ai dat o idee s-o traduc din nou si s-o postez in subiectul meu, chiar daca nu e desert, poate va mai atrage pe cineva.
Sa va fie de bine!
------------------
Numai bine,
Natalia