Si totusi...viata nu e cum o credeam...

Si totusi...viata nu e cum o credeam... | Autor: Alexmona

Link direct la acest mesaj

Buna,
Sunt nou venita pe acest forum si am citit mai multe povesti ...pana cand mi-am dat seama ca o pot impartasi cu voi si pe a mea.
Multumesc de pe acum celor care imi vor raspunde pentru ca sincera sa fiu voi scrie repede ca nu cumva sa ma razgandesc si nu vreau sa uit a multumi in final.
Im momentele acestea simt cum ma sufoc si lumea se destrama ...totul se distruge. Dar , sa va spun povestea mea ...
Mi-am cunoscut sotul in prima zi de facultate si atunci am stiut ca el va fi cel caruia ii voi darui totul ...vise , sperante , trup , viata....chiar totul.
Am avut o relatie minunata , romantica ...imi ziceam mereu ca sunt cea mai norocoasa si chiar eram .Era tandru , era minunat .
Am terminat facultatea , am stat impreuna , ne-am gasit amandoi un serviciu asa cum ni-l doream .ERAM FERICITI.Si nu uitam sa ne-o spunem zilnic.Am reusit intr-un timp relativ scurt sa avem casuta noastra , o firma ...eram realizati pe toate planurile ...
Parinti ne-au ajutat si ne ajuta ...suntem amandoi singuri la parinti.
Mai lipsea un copil ...si a venit .Un baietel asteptat cu mult drag...dar la doua luni de la nasterea fiului meu s-a produs ruptura .
Nu stiu cum ...Nu stiu de ce???
Am considerat ca el merge la serviciu si nu l-am implicat in cresterea copilului...asa ca desi operata (am nascut cu operatie cezariana) ma trezeam mereu la copil singura ...practic singura am cam inceput sa fac totul.
Il rugam sa mai stea cu copilul ...gasea tot felul de scuze ..firma , prieteni
Am trecut si peste asta ...mi-am zis ca pot face totul singura ...dar dezastrul continua ...
In vara trecuta mi-a zis pur si simplu razand ca baga divortul ...ca nu ma mai iubeste.Am crezut ca se prabuseste totul in jurul meu ...DE CE???
La veste aacesta soacra mea mi-a reprosat ...ai facut tu ceva !!!!!
Prea facea numai ce ziceai tu ...ce ziceam eu nu era bun ...Ti-am zis sa nu faci asa repede copi...Parca era alta femeie...nu-mi venea sa cred. Tie nu-ti place nimic ...nu-ti plac pritenii lui , nu-ti plac neamurile....Si pana atunci eram cea mai cea ...Lumea se destrama ...Viata mea nu mai era ce a fost
Si asta nu pentru ce zicea soacra
Fiul meu avea 8 luni...Acum are un an si patru luni
Atunci nu am divortat ...am crezut ca mai merita casnicia noastra o sansa ...dar acum cred ca eu nu mai pot ...cred ca eu vreau divort...
Ce s-a intamplat intre timp...El si-a cerut scuze si mi-a promis ca totul va fi bine si a fost ...un timp.
Dar ...a inceput sa vina tarziu acasa ...cica tot pt. noi lucreaza la firma , a inceput sa se distanteze din nou , sa-mi zica ca e stresa...si nu mai ii vine sa facem dragoste ....de mult , prea mult timp...cam din vara
Am gasit niste poze pe telefon cu o femeie ...cica cum imi permit sa umblu in tel.lui???Mi-a smuls telefonul din mana si le-a sters..
Am vrut sa divortez convinsa fiind ca ma insala ...dovezi...femeie respectiva , faptul ca nu mai faceam dracoste ...totul se lega...A plans si m-a implorat sa-i mai acord o sansa ...i-am acordat-o acum doua luni.
S-a purtat ireprosabil pana l-am iertat si s-a simtit din nou la fel de iubit,dar si din nou dar a redevenit de nerecunoscut.Am mers la plimbare si si-a tras mana ...sa nu mergem de mana ...ii e rusine cu mine???
Ma minte cu lucruri marunte ...Imi tot promite ca va fi bine
Am impresia ca stau langa un strain , care nu mai da nimic pe mine si copilul lui , in schimb mama , tata , verisoare ...neamurile lui sunt cele mai importante ...
Ce sa fac???
Sfatuiti-ma ...
Nu mai rezist ...singurul lucru care ma face sa mai rezist este fiul meu care e MINUNAT.
Nu stiu daca povestea mea este relatata coerent ...ma ineaca lacrimile si mii de ganduri ...ma insala ...daca da ...de ce nu recunoaste si sa punem punct ...ce s-a intamplat cu povestea noastra minunata si unde am gresit???
Va doresc din suflet sa nu treceti niciodata prin asa ceva


Alexmona

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Alex eu nu sunt maritata si pana iti raspund fetele vreau sa zic ca imi pare rau.Dar nu inteleg cum din relatia minunata pe care o aveati asa dintr-o data s-a schmbat?Nu imi permit eu sa-ti dau vreun sfat dar trebuie sa te gandesti la rece ce sa intamplat.

invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karol spune:

Buna, Alexmona
In primul rand,bine ai venit printre noi!
Nu, nu ai gresit cu nimic.Cum poti sa-ti pui o asemenea intrebare?
Si eu am trecut printr-o perioada cand am fost dezamagita in casnicie.Sotul meu m-a tradat in cea mai frumoasa perioada a vietii mele.Eram insarcinata, asteptam un copil, copilul lui.L-am prins inselandu-ma si ...totul s-a rupt.Asta s-a intamplat acum 4 ani, sintem in continuare sot si sotie dar din partea mea sentimentele au murit.Pana sa traiesc acea dezamagire, credeam ca sint cea mai fericita femeie din lume, credeam ca nu merit acea fericire.Imi divinizam sotul si aveam o incredere oarba in el.Acum nu mai e asa, chiar daca a trecut ceva timp de atunci, am iertat dar nu am uitat.
S-a despartit de acea persoana cu care ma inselase dar nici acum nu mai am incredere in el.Acum ne intelegem bine, e un sot destul de bun si un tatic iubitor si asta ne tine impreuna acum.
Vorbeste cu el, mai da-i o sansa dar spune-i ca e ultima, fa-o pt puiutul vostru.
Imi pare asa de rau ca treci prin asa ceva pt ca stiu cum este.
Iti doresc tot binele din lume tie sii puiului tau, draga mea.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexmona spune:

multumesc ...
Nu stiu ce s-a intamplat
Cred ca are pe cineva...

Alexmona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Alexmona,

Bineinteles ca orice femeie ar crede ca e inselata, in situatia ta.
Dar uneori imaginatia o ia mult inaintea realitatii cind e sa construiasca scenarii...
Nu e bine sa pornesti de la premisa de vinovatie.
El ce spune?
Cum isi justifica atitudinea?

De ce a vrut sa divortati si acum nu mai vrea?

Jocul asta rece-cald-rece ma face sa ma gindesc ca viata lui probabil se petrec niste schimbari pe care tu nu le percepi.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Ai un copilas minunat, care este si al lui, ai amintiri frumoase din relatia voastra, stii ce inseamna fericirea, dar toate aceste nu inseamna ca trebuie sa traiesti in compromis acum.
Nu sunt o persoana care sugereaza solutii extreme, dar cred in comunicare,incearca sa intelegi ceea ce sotul tau ti-a cominicat in trecut si acum. Comunica si tu cu el.
Ceea ce traiesti si simti acum nu este cea mai placuta ipostaza a vietii tale, a vostra...
incerca sa-i expui si lui problema ta in acelasi mod cum te-ai exprimat si aici pe forum..simplu, poate in scris...
Reactia lui poate fi raspunsul tau ! ( si nu neaparat pe moment, dar in timp)
pupici cu lipici si succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Alexmona, stiu ca il iubesti, ca aveti un copil impreuna, ca nu intelegi cum s-au schimbat lucrurile asa dintr-o data, dar ai si tu dreptul la fericire....eu nu zic sa optezi pt solutia extrema fara sa te gandesti foarte bine inainte, dar merita sa traiesti in incertitudinea, stresul, nefericirea asta?...
Mama mea m-a crescut singura, dupa multi ani de suferinta in care s-a gandit doar la noi, la mine si la fratele meu, pana cand a decis ca are si ea dreptul la liniste....iar tu esti tanara, ai toata viata inainte....
indiferent ce decizie vei lua, eu iti urez multa putere sa treci peste toate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

intr-o relatie esuata fiecare are partea lui de vina. Constient sau inconstient. Eu v-as sfatui sa mergeti la un consilier/psiholog marital. Venirea unui bb in casa nu e putin lucru: el are mai multe eresponsabilitati, tu nu mai esti la dispozitia lui tot timpul, esti mai obosita, ai (si) alte prioritati. Nu iti pot da sfaturi, numai tu stii ce e la voi in casa. Poate o terta persoana calificata va poate ajuta mai bine, poate va salvati totusi casnicia, mai aveti o sansa.

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Saracutza de tine.
Trebuie neaparat sa-l faci sa vorbeasca, trebuie sa comunicati, e vital. Sa-si justifice comportamentul. Intreaba-l ce vrea de fapt. Vrea sau nu divort? Daca nu vrea atunci sa-si schimbe comportamentul ca asta nu-i casnicie. Daca da, sa argumenteze. Poate ca o perioada daca v-ati separa ati putea sa va puneti putina ordine in ganduri.
Dute la ai tai 1 luna si incearca sa te relaxezi si sa te detasezi.
Iti tin pumnii sa fie bine pt voi.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.
"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Bine-ai venit, Alexmona.
Imi pare sincer rau ca treci prin asa ceva. Eu intotdeauna am fost de parere ca, daca se produce odata ruptura, orice am face noi, nu va mai fi niciodata ca inainte si mai devreme sau mai tarziu tot se va rupe definitiv. Nu facem decat sa ne amagim singuri.
Cred ca cel mai bine ar fi sa puneti cartile pe masa si sa discutati la rece, facandu-ti fel si fel de ganduri nu faci decat sa te distrugi pe tine.
Multa bafta iti doresc!

Nana Motoc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miluna spune:

Povestea ta, Alexmona, seamana ca doua picaturi de apa cu a mea... doar ca eu sunt cu un pas inaintea ta, in sensul ca am intrat in posesia dovezilor ca ma insela.
A inceput tot asa, cind eram gravida. La fel, distantiere, lipsa vietii intime, discutii peste dicutii, suspiciuni, certuri, impacari, iertari, si de la capat... Ceea ce nu puteam eu sa inteleg era, ca si la tine, daca nu ma mai iubeste, daca are pe altcineva, de ce nu vrea sa divortam? De ce nu vrea sa recunoasca treaba asta si prefera sa traiasca asa, in minciuna? I-am tot spus ca singurul lucru pe care i-l cer este sa fie sincer cu mine.
Vreau sa-ti spun si tie ce am reusit sa scot de la al meu... poate te ajuta sa intelegi ceva. Motivatia lui pentru inselat: nu era satisfacut cu viata noastra intima. Si-a gasit o amanta, casatorita si ea, nu o frumusete, dupa expresia lui, mai "vampa". De ce nu divorteaza? Pai nu s-ar insura cu ea... Plus copilul, cum sa-l paraseasca... Concluzia, pentru el viata era buna... acasa o sotie buna, un copil perfect, dar viata monotona... si distractia cu amanta.
Sper din tot sufletul sa nu fie si cazul tau. Stiu cit e de greu, cum toata viata se naruie pe linga tine. E important sa-l faci sa vorbeasca... la mine nu a mers decit cind m-a vazut ca sunt hotarita sa divortez.

Mergi la inceput