maseaua de minte-opinii
mi-a iesit de vreun an, e singura, celelalte se lasa asteptate, desi am 31 de ani, de 2 luni s-a cariat, dar rau de tot, azi noapte m-a durut pentru prima data, nu foarte rau, dar m-a tinut treaza de pe la 4, precizez ca e singura mea carie, si bineintelez la ora 8 eram deja la cabinet la Alexei, un amic al sotului, si doctorul familiei
mi-a facut film, cica e "varza" da incearca sa o salveze....cica daca vreau s-o scot e ok, dar e cam traumatizant avind in vedere ca e prima interventie de acest gen, ca are radacini puternice, bla, bla si e cam nasol....ma bucur ca a fost sincer...dar ma ingrozit
..acum asteapta sa ma hotarasc, ma suna cind are liber printre programari...ce sa fac? sotul cica sa o scot sa scap de ea acum, ca oricum tot acolo voi ajunge...ca maselele de minte cica nu se trateaza...
nicol
Raspunsuri
moana spune:
scoate-o. nu e traumatizant ca doar iti face anestezie.....dupa aceea va fi un pic ciudat pana se cicatrizeaza locul respectiv.
hai, curaj, ca tot acolo ajungi pana la urma. iar, daca nici nu ai loc pentru ea, iti ingramadeste dintii ceilalti care incep sa se deplaseze. asa am patit eu.
oana
carolinah spune:
Molarii de minte nu sunt buni la nimic. Ca atare, in general nu se trateaza, ci se scot. Eu am avut 4, mai am doar unul si asta astept sa se carieze ca sa-l scot. Iti face anestezie, nu simti nimic, se cicatrizeaza in 2 zile. Curaj ca e OK.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
lavinai spune:
nicol, mie mi-au iesit toate (am 23 dee ani) din care una este "varza". si eu stiu la fel, ca maselele de minte nu se trateaza, dar mie frica sa ma duc sa o soata (am auzit ca este destul de complicata scoaterea lor...).pe mine nu ma doare, doar ca incepe sa se rupa....
si eu o sa ma duc sa o scot, dar cand o sa am curaj.....
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
Raza de soare spune:
E indicat sa scoti maselele de minte, pt k neputand fiind curatate la fel de bine k restul danturii si din cauza unei eventuale lipse de calciu, se strik. Si da, sunt f greu de scos cat sunt intregi, darmite pe jumatate distruse (sau mai rau).
Eu le-am scos inainte de a avea probleme, la sfatul doctoritei; cu una din ele s-a chinuit f mult. Imaginati-va o femeie de 1,60 tragand cu forta... si tragand... si tragand... si reusind ! Uraaaa!... k apoi sa-mi spuna k era atat de bine infipta, k era caz de chirurgie...
dar k nu mi-a zis k sa nu ma sperii... Phiiiu, bine k nu mai am !
AMR 1 luna + ... pana la nunta
Foto
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by carolinah
Iti face anestezie, nu simti nimic
Corect, nu doare, dar simti cum umbla pe acolo si cum trage... durerea apare dupa ce trece efectul anesteziei.
Foto
bebe03 spune:
lavinia, stai pe aproape nici pe mine nu m-a durut pina azi noapte
asa ca o sa ai parte de durere cind te astepti mai putin, nici eu nu am fost la dentist pina azi...DELOC..nu a fost cazul...dar am zis ca daca ma doare ma duc...am asteptat cam mult pina a devenit..."varza" si se pare ca "buba"trece si la vecina,...asa ca sunt hotarita sa merg inainte, dar inca nu sunt hotarita daca "sa o omor de tot"sau s-o tratez...mai astept opinii, inca nu m-a chemat, poate scap azi, acum dupa ce am luat un ketonal nu ma mai doare deloc...![]()
nicol
bebe03 spune:
raza de soare ma sperii mama rau de tot de nu ma mai duc deloc
, ...si sa inteleg ca tu le-ai scos asa "de bune" fara sa fie bolnave? daca-i asa esti de aplaudat mai? eu tre sa merg cu toata familia daca e de scos, ca altfel nu rezist
, cind am facut cezariana am avut 10 oameni in sala de asteptare, acum citi ar fi cazul
?
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by bebe03
raza de soare ma sperii mama rau de tot de nu ma mai duc deloc, ...si sa inteleg ca tu le-ai scos asa "de bune" fara sa fie bolnave? daca-i asa esti de aplaudat mai? eu tre sa merg cu toata familia daca e de scos, ca altfel nu rezist
, cind am facut cezariana am avut 10 oameni in sala de asteptare, acum citi ar fi cazul
?
Acum e cazul sa faci radiografie, sa vada omu' cum e asezata.
Da, exact asa, sanatoase le-am scos ! Cel putin cu asta chinuita a fost amuzant. Stateam intr-o zi degeaba si ce zic, ia sa dau o fuga, o vizita de curtoazie... si la cabinet, zice prietena-stomato, ia cask gura, casc....aaaaaaaaaaaa... Sincer, mai frik mi-e de acul cu care face anestezia, pe care il baga dintr-o parte in alta a gingiei ( fetelor care v-ati scos maselele, de ce nu dati detalii? vreti sa trimiteti fata la socuri? )macar eu iti spun la ce sa te astepti...
Mai vrei detalii??
Foto
lavinai spune:
nicol, si eu am auzit cazuri in care a fost nevoie de o mica interventie chirurgicala pt scoaterea maselei de minte si de asta mie cam frica sa merg!! eu stau asa cu ea de vreun an (cred)
Lavinia: Sotie alintata.....
Nunta noastra (02.07.2005), nepotzica alexia si altele
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by lavinai
nicol, si eu am auzit cazuri in care a fost nevoie de o mica interventie chirurgicala pt scoaterea maselei de minte
Da, dak e crescuta stramb (cazul maselei mele "chinuite") sau dak e cariata si partial/total sparta partea din exteriorul gingiei.
Foto