maseaua de minte-opinii
Raspunsuri - Pagina 2
bebe03 spune:
nuuuuu nu mai vreau detalii
cred ca ma lipsesc si stau cu ea bine mersi si cu calmantele in geanta...pai cum sa-ti scoti masele din lipsa de ocupatie mai, esti fantastica n-am mai auzit pina acum...aaa si radiografie mi-a facut, dupa aia a zis ca mai bine o trateaza ccca e cam greu de scos, crede-ti ca-i e frica si lu domnu doctor de maseaua mea, sau i-o fi frica de sotu ...mai vreau opinii de la altul, asa ca miine dau o fuga si la alt cabinet(concuret), ca oricum nu ma costa nimic,(la astea consultatiile sunt gratuit, e firma da firma)
va tin la curent
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by bebe03
cred ca ma lipsesc si stau cu ea bine mersi si cu calmantele in geanta...
Ba nu e deloc indicat sa o lasi sa "se duca"... va fi din ce in ce mai dureros, te va deranja...
Stiu k te-am cam speriat, dar crede-ma, va fi mult mai bine dak o scoti ! (sa-ti spun k dak se infecteaza cand deja nu mai ai decat radacina, deic f greu de scos - probabil chirurgical -, risti k infectia sa se extinda ???)
Hai, fuguta la dr !
AMR 1 luna + ... pana la nunta
Foto
nematics spune:
si eu le-am scos la sfatul dentistului - un tip care a fost si pe la Facultatea de Stoma, la clinica,ccc care mi-a povestit ca el insusi a aminat sa scoata una din ele (a lui!!) si a fost atit de complicat din cauza ca nu mai era intreaga incit la urmatoarele s-a prezentat de buna voie si nesilit de numeni sa si le scoata!
Mie nu mi-a bagat acul dintr-o parte in alta a gingiei! A fost o anestezie obisnuita.
Tot dentistul meu mi-a spus ca uneori daca radacina este mai imbirligata e mai corect sa tragi de ea rasucind, putin cite putin, ca sa iasa singura. Adica trebuie ceva tehnica - interesati-va de un dentist care stie meserie, daca decideti sa le scoateti.
Eu le-am scos fiindca se cariasera, mi le-a tratat cit de bine s-a putut, dar la un momendat nu mai merita efortul, plus ca nu mai avea cum sa le trateze mai departe.
Asa ca da, m-am dus de bunavoie si nu regret, nici nu a fost asa de greu.
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
Helenutza23 spune:
la un mom dat am avut si eu probleme cu maselele de minte...si inca mai am din cand in cand dar nu am ajuns sa le scot. nu inca.
pentru cine vrea sa se uite, aici am discutat la momentul respectiv cu fetele despre asta.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54971
pupici
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by nematics
Mie nu mi-a bagat acul dintr-o parte in alta a gingiei!
Tot dentistul meu mi-a spus ca uneori daca radacina este mai imbirligata e mai corect sa tragi de ea rasucind, putin cite putin, ca sa iasa singura.
Cu cat e anestezia bagata prin mai multe locuri cu atat prinde mai bine...si exact tehnica asta s-a aplicat la mine, dar... era crescuta stramb...

bebe, deocamdata, dupa cum vezi, nu e nimeni care sa iti spuna "nu o scoate!!!"...
Foto
moana spune:
quote:
Originally posted by bebe03
nuuuuu nu mai vreau detaliicred ca ma lipsesc si stau cu ea bine mersi si cu calmantele in geanta...pai cum sa-ti scoti masele din lipsa de ocupatie mai, esti fantastica n-am mai auzit pina acum...aaa si radiografie mi-a facut, dupa aia a zis ca mai bine o trateaza ccca e cam greu de scos, crede-ti ca-i e frica si lu domnu doctor de maseaua mea, sau i-o fi frica de sotu ...mai vreau opinii de la altul, asa ca miine dau o fuga si la alt cabinet(concuret), ca oricum nu ma costa nimic,(la astea consultatiile sunt gratuit, e firma da firma)
va tin la curent
nu fa treaba asta. cu cat se deterioreaza mai mult si ramane mai putzin din ea, este mai greu de scos. eu am scos-o nefiind stricata pentru ca imi ingramadea restul dintilor. am facut radiografie sa vada cum e asezata.
despre procedura de scoatere.....a sectionat-o in doua cu celebra freza si a scos-o pe jumatati. nu a fost nimica nemaipomenit. numai ca trebuie un stomatolog cu experientza.
oana
nematics spune:
am uitat sa adaug, referitor al anestezie, ca si mie mi-a facut vreo 2 intepaturi exact asa cum scrii, sa prinda mai bine - dar nu mi-a trecut acul prin gingie!! Am avut bafta! - Insa repet, trebuie un stomatolog cu experienta!
" Cita luciditate, atita drama - Camil Petrescu"
mamica dulce spune:
Te-ai hotarat? ce faci cu maseaua?
Eu am 26 de ani si de pe la 23-24 au inceput sa-mi creasca 3 odata -doua jos si una sus- si timp de 2 ani m-au innebunit,la fiecare 2 luni se hotarau sa mai creasca putin si cu dureri mari,gat umflat-tot tacamul.Acum au iesit complet,insa nu in rand cu dantura,ci lateral-medicul zice ca e bine asa,ca altfel imi puteau incaleca dintii.Nu ma deranjeaza deloc,sper sa nu se strice cativa ani buni,macar pana iese si a patra ,sa le scot pe toate odata,macar.
Dentistul de aici a zis sa le scot,operatie rapida,cu anestezie,dar am zis pas cand am auzit ca ma costa cam 1 mie de euro
Si cu frica mea de dentist sigur nu ma duc curand!
Astept fie sa se strice -si sa ma duc urland,fie sa ajung in romania si sa rezolv la jumatate de pret.
Daca te doare eu zic sa ii facic eva,nu poti umbla la nesfarsit cu calmante dupa tine si gandeste-te ca asta e numai inceputul, am inteles ca dor de te urci pe pereti daca se atinge nervul.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by nematics
am uitat sa adaug, referitor al anestezie, ca si mie mi-a facut vreo 2 intepaturi exact asa cum scrii, sa prinda mai bine - dar nu mi-a trecut acul prin gingie!! Am avut bafta! - Insa repet, trebuie un stomatolog cu experienta!
Pai nici n-am zis k a depasit gingia ! probabil s-a oprit la cativa mm...
bebe esti la
???
Foto
bebe03 spune:
nuuuu sunt la servici, nu m-a sunat inca medicul dar nici eu pe el...vestea buna e ca de ieri de cind am luat calmante nu ma mai doare deloc, si deci nu ma mai inpinge nimic de la spate sa ma duc...am zis ca la urmatoarea faza de durere merg la cabinet si-i zic cu curaj SCOATE-O, la cit e de haios medicul asta o sa ma intrebe probabil ce??? sa scot![]()
lasind gluma la o parte m-ati convins sa scap de ea, sa nu mai insist cu reparatul, stiti voi cum e "boala lunga moarte sigura"
PS: cind se va produce evenimentul va anunt.
numai bine
nicol