Cheloid
Dragile mele prietene,
Sunt noua pe forum si am si eu o problema: acum vreo 6 ani am avut un cos pe piept (decolteu) si l-am tot piscalit. Mi s-a facut mare si am fost la f. multi medici: l-au diagnosticat ca si "cheloid". Ati auzit de asa ceva? Daca stiti cum poate fi indepartat (ceva tratament) va rog sa ma ajutati. medicii dermatologi au zis ca nu au ce sa-mi dea, cica nu trece cu nici un unguent sau altceva, dar eu nu prea am incredere in ce spun medicii. De aceea apelez la sfatul vostru in speranta ca stie careva dintre voi un tratament. Va multumesc din tot sufletul!
Sa fiti iubite si fericite.
Raspunsuri
cris762002 spune:
Vad ca nu am primit nici un raspuns inca. Nu stiti ce sa ma sfatuiti? Eu mai astept oricum raspunsul vostru pentru ca imi sunteti foarte drage! Va pup pe toate si multa sanatate la bebicii vostri!
Theodora spune:
Draga mea,
Bine ai venit pe si sedere cit mai placuta!!!
Nu ai primit raspunsuri pentru ca probabil nu am stiut ce sa-ti spunem.Uite sa-ti spun si eu ceva...in urma cu multi ani(10-11) am avut ceva ca un cos,cum spui tu,pe umarul drept.L-am scormonit si a devenit ceva tare.Am fost la dr si mi-a spus ca nu e nimic grav,e grasime adunata si se va retrage de la sine.Cind a mvenit in Grecia(1994) de la atita soare si mare,aproape a disparut,dar exista inca un mic cocolos.
De ce nu cauti si pe internet despre"cheloid"?
Daca am putin timp o voi face si te voi tine la curent.
Theodora, Alexandros, Yannis(1 AN pe 03.Aprilie.2003)
Duble the joy,duble the love,twins are a blessing,from above...
cris762002 spune:
Multumesc frumos pentru raspuns. Teodora, stii bine engleza? daca da,poti sa-mi traduci ce-am gasit? :The treatment of choice for keloids is usually an injection of corticosteroid drugs such as cortisone directly into the lesion. These injections cause the keloid to become atrophic, or thinner, and are repeated every three to four weeks until the keloid has been resolved to the individual's satisfaction. Other therapies, include laser treatment or radiation therapy, and topical treatments are undergoing study.
Surgery is often used in combination with corticosteroid injections. The injections are given for several weeks, and then the keloid is surgically removed. The injections are then continued for several weeks. Surgical removal of the keloid may also be used in conjunction with radiation therapy, which delivers small amounts of radiation to the affected area.
Newer approaches include silastic gel sheeting, which makes use of pressure to flatten the keloid. The gel is applied and kept securely in place with tape, cloth, or an ace bandage. The dressing is to be changed every seven to 10 days, for as long as 12 months.
Finally, researchers are now studying a type of tape that has been soaked with steroids, which are released slowly into the keloid, causing it to thin over time.
Multumesc mult! Multa fericire!
piatra lunii spune:
Ca de obicei eu vin cu Formula As, asa ca acu asta am gasit:
“Fetita mea are o cicatrice cheloida”
(Raspuns pentru BOIERIU RODICA - Brasov, F. AS nr. 392)
1. Draga d-na Boieriu, scrisoarea dvs. din “Formula AS” m-a impresionat pentru ca si eu am o problema asemanatoare: o cicatrice cheloida, tot pe umar, insa veche de 13 ani. Dupa o incercare nereusita de a face o operatie estetica la umar (cheloidul a fost supus dermabraziunii, iar alta parte a fost taiata cu bisturiul), am aflat de la o cunostinta despre o doamna care trateaza cheloizii cu mult succes prin tratamente locale naturiste. Cu ochii mei am vazut cheloizii reducandu-se spectaculos zi de zi (unui baietel de 10 ani, in numai doua saptamani, i s-a redus cheloidul de la 1 cm la 1-2 mm). In prezent, urmez acest tratament si cheloidul meu s-a redus considerabil. Tratamentul da rezultate miraculoase daca pacientul este mai tanar. D-na Ardeleanu, care ne trateaza, este medic si face aceste tratamente la dansa acasa. Nu va recomand sa faceti tratamentul pe care vi l-au dat medicii. Infiltratiile cu Diprophos sunt cancerigene, iar terapia cu laser este periculoasa. Eu am avut incredere in medici si cheloidul meu vechi s-a transformat in unul activ dupa operatie (rosu, care crestea). Din toata inima v-o recomand pe d-na Ardeleanu, avand convingerea ca o va trata cu succes pe fetita dvs., dupa cum a tratat multi alti pacienti. Adresa dansei este: str. Vergiliu nr. 36, Bucuresti, tel. 01/637.39.02.
MONICA TARNOVEANU - Bucuresti
2. Fetita mea s-a lovit destul de tare cu racheta de tenis la buza. In urma ranii, i-a aparut o cicatrice groasa de 2-3 mm, albicioasa, care era foarte vizibila atunci cand radea sau vorbea. Ea radea, dar gurita ei parca plangea, iar inima mea de mama sangera vazand-o. Dupa vreun an am fost la Ocna Sibiului si in curtea hotelului unde am locuit am vazut multa patlagina (ingusta). Mi-am adus aminte ca este buna pentru vindecarea ranilor si in cele 5 zile cat am stat acolo i-am tamponat cicatricea cu frunze sfaramate intre degete, cateva minute, de mai multe ori pe zi. Dupa vreo doua saptamani, am realizat ca nu mai avea nici o urma de cicatrice. Desi am fost tot timpul impreuna, nu stiu cand a disparut. Cand vor inverzi pajistile, cautati patlagina ingusta, spalati-o, apoi tamponati cicatricea cu frunze sfaramate intre degete. Frunzele trebuie folosite pe loc, altfel isi pierd seva. Pana cand veti putea culege patlagina, folositi alifia de galbenele, care este foarte buna in tratarea cicatricelor.
P.S. Vreau sa va multumesc si sa va felicit pentru alcatuirea acestei minunate “formule” cu care patrundeti saptamana de saptamana in inima si sufletul atator romani, mult mai numerosi decat expresia in cifre a tirajului revistei. Doresc multa sanatate cititorilor “Formulei AS” si tuturor celor din redactia ei.
VLADAREAN VIRGINIA - str. Popa Sapca nr. 1, bl. 44, sc. A, ap. 5, Brasov, cod 2200 "
Poate-ti ajuta!
Piatra lunii
piatra lunii spune:
Si asta :
“Am o cicatrice cheloida foarte dureroasa”
(Raspuns pentru POPESCU C. - Moreni, F. AS nr. 374)
1. Adunati rasina ce se scurge din coaja coniferelor si, in cantitate egala, amestecati-o cu ceara de albine. Topiti-le impreuna pe baie de aburi. Cu crema obtinuta masati zilnic, usor, zona afectata. Aveti rabdare si rezultatul va fi spectaculos.
M. CRISTESCU - Aleea Valea Prahovei nr. 5, ap. 114, Bucuresti, sector 6
2. Cicatricele cheloide se pot trata astfel: - Cu ajutorul unor injectii numite Kenalog, care au ca substanta activa triamcinolonacetonid - produs de firma Squibb&Sons LTD din Anglia - injectii ce se pot face la cabinetul LASERMED din Bucuresti, str. Drumul Taberei nr. 35A, telefon 725.65.49, 725.48.32 sau le puteti procura, eventual, din strainatate, de la orice medic chirurg plastician. Aceste injectii se fac una pe luna, rezultatele fiind uimitoare: cheloidul se inmoaie treptat, suprafata lui se uniformizeaza, se micsoreaza, dispar pruritul, durerea, iar pielea se reface. - Aspectul cheloidului se poate ameliora cu ajutorul cremelor pe baza de extract de insecte ale d-lui biolog Mircea Ciuhrii, Cabinet “Insect-farm” - Str. Vulturi nr. 46, sector 3, Bucuresti, tel. 327.47.86 (intervievat in revista “Formula AS” nr. 271/iulie 1997, nr. 286/nov. 1997, nr. 356/aprilie 1999). - Faceti teste alergologice; aceste cheloide sunt urmarea tratamentelor incorecte aplicate pe suprafata cicatricei.
MANUELA - Bucuresti "
piatra lunii spune:
“Am o cicatrice cheloida foarte dureroasa”
(Raspuns pentru POPESCU C. - Moreni, F. AS nr. 374)
Si eu am avut astfel de cicatrice dureroase de cheloizi, plasate sub brat, la san, la picioare si le-am tratat foarte simplu si economicos cu crema de galbenele “Dermaflores”, procurata de la farmacia verde. Dupa o saptamana de aplicare in fiecare seara, cheloidele au cazut, lasand locul neted. Este adevarat ca dupa cateva luni reapar, organismul meu fiind predispus genetic la acestea, dar le rezolv consecvent cu alifia de galbenele.
SAVU CORNELIA - Aleea Circului, bl. 1, sc. G, ap. 45, sector 2, Bucuresti "
Cris,desigur ca nu stiu exact ce ai tu,dar daca raspunsurile astea te pot ajuta,iti dai seama ca nu pot decat sa ma bucur. Cel putin ca alifia de galbenele e buna la foarte multe,asta stiu si eu.Poate nu strica sa incerci.
Sanatate si s-auzim de bine,
Piatra lunii
Crisnemes spune:
Nu stiu daca te poate ajuta raspunsul meu pentru ca nici eu nu stiu exact dar se poate folosi ROSTOPASCA este o planta care se foloseste foarte mult la negi , dar trateaza multe.De exemplu stiu ca socrul meu punea suc de rostopasca la coada ochiului pentru imbunatatirea vederii. Poti incerca si sa pui si crema de galbenele.
Multa bafta
Cris
Bobita spune:
Incearca cu rostopasca sau biter suedez dar original.
Rostpasca rupi cite o "crengutza", si cu zeama galben portocalie iti dai pe cos.
A si mai poti cu aloe vera, iei o frunza, o tai de-a lungul si o pui cu partea taiata pe cos.
Sa fim fericite
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=224&cid=229
cris762002 spune:
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile voastre - sunteti niste adevarate prietene si va iubesc mult! Voi incerca toate variantele si sper sa treaca. M-ati ajutat foarte mult!
Sunteti niste scumpe! O sa va dau de stire care metoda dintre cele pe care mi le-ati scris va da rezultate.
Multa fericire si multa dragoste!
speranta spune:
cumpara tinctura de propolis 30% de la apicultori, si aplica un tamponel mic de vata imbibat cu propolis pe locul respectiv, deasupra aplici un plasture.Tamponul se tine o zi sau doua dupa care se aplica altul.Daca vata s-a uscat se umezeste cu apa calduta si se indeparteaza usor.Tratamentul dureaza 10 zile. Atentie propolisul pateaza . Pata poaspata de pe obiecte se indeparteaza cu alcool de 40-90 grd. sau cu apa fierbinte, mai greu de pe textile.
Cu acest tratament se pof vindeca negii,bataturi,rani, cicatrici,arsuri.Este foarte bine sa aveti tinctura de propolis in casa permanent,pentru orice rana sau arsura se unge locul afectat cu tinctura si imediat se rezolva.Pe rani deschise nu se pun tampoane de vata, pentru ca firele de vata se usuca si impiedica vindecarea rapida, se umezeste locul de cite ori poti pe zi si se lasa libera . Te pup.