Vopseaua henna
As vrea sa ma vopsesc cu Henna pentru ca nu are chimicale si m-am gandit ca e mai buna mai ales in sarcina, dar ezit, nu stiu cat de utila imi va fi si mai ales daca prinde ca pe instructiuni scria ca are un timp de aplicare de la 1- 8 ore ![]()
Voi ati folosit asa ceva? Astept parerile voastre..
Raspunsuri
nadyana spune:
buna Martha!eu am folosit henna cand eram prin liceu, adica acum vreo 8 ani in urma.ca vopsea, este buna, coloreaza parul, doar ca, mi se pare ca unele vopsele din comert(L'oreal, daca imi aduc bine aminte)au scris pe ambalaj ceva de genul a nu se folosi dupa colorare cu henna..nu stiu, dar cred ca dupa henna nu te poti vopsi imediat cu alte vopsele.ori nu prinde, ori se arde parul..eu imi facusem suvite dupa henna si mi-a ars asa de mult parul incat a trebuit sa ma tunda..nu stiu ce sa spun.stiu doar ca este naturala.
poate ne mai spun si fetele care au folosit.
martha78 spune:
Da si cred ca si invers e valabil, adica sa nu te vopsesti imediat cu Henna dupa alte vopsele ![]()
Natasa spune:
Eu m-am facut si nu mi-a placut. Nu mi-a placut nici cum a iesit (nu a prins uniform si firul parea mai gros, incarcat parca) si nici sa stau o noapte cu porcaria aia in cap, e tar eincomod. Eu una nu stiu multe persoane in jurul meu sa se faca cu henna, dar alea de se fac arata urit pentru ca nu prinde si pe parul alb.
Eu m-am vopsit de 4 ori in perioada sarcinii.
MaryP spune:
Eu m-am vopsit cu henna dupa alta vopsea chimica si nu am patit nimic, decat ca am avut 2 culori in par, pentru ca ea prinde mai bine pe parul natural, nevopsit. Asa ca la radacina aveam un roscat superb si pe lungul firului o culoare...
. Asa ca nu stiu daca e o idee buna sa te vopsesti asa.
Eu am stat vreo 2 ore cu ea pe par, ca nu am avut rabdare sa stau mai mult si incepuse sa se usuce si sa cada (ca e ca un praf de ceai)...
NUNTA NOASTRA
POZICI
Maria si Razvan Mihai in burtica (29 saptamani)
Mara76 spune:
Eu ma vopsesc cu Henna si am de gand sa continui pana cand oi avea prea multe fire albe, pe care le coloreaza mai deschis decat restul. Am folosit numai henna de la Sipa, o firma frantuzeasca, singura pe care am gasit-o care are mai multe nuante. Pe parul meu natural saten mediu am aplicat un saten si a iesit un saten inchis cu reflexe roscate, in functie de lumina. Intr-adevar, se recomanda sa treaca minim o luna de la o vopsire chimica atunci cand se aplica henna. De asemenea, peste henna nu prinde vopseaua chimica sau cel putin eu asa am auzit.
Preparare: se toarna apa fierbinte peste pudra, se amesteca bine pana se omogenizeaza si are o consistenta adecvata (cam ca vopseaua chimica sa fie de consistenta), se lasa sa se raceasca putin si se aplica pe par. Se folosesc manusi!!! Dupa aplicarea atenta (e mai ciudat de aplicat, ca e ca un noroi, asa ca trebuie bine masat parul) se infasoara capul in folie alimentara sau o punga si apoi intr-un prosop. Se sta minim o ora, maxim 8. Eu stau 3-4 ore si e de ajuns. Se spala bine, nu se foloseste sampon decat daca e pe baza de Henna. Si cam gata.
Sunt mai multe retete de preparare a hennei, eu v-am spus-o pe cea de baza. Eu pun in loc de apa un ceai negru concentrat (inchide nuanta), ulei de masline si zeama de lamaie.
Henna este ca un lac care se depune pe firul de par, oferindu-i stralucire si rezistenta. Actioneaza inca 48 de ore de la aplicare, asa ca e de dorit sa va lasati parul liber si sa nu-l spalati decat dupa 2 zile. In timp, parul nu mai cade, matreata dispare si parul se regenereaza, in special daca a fost distrus ca al meu, de nenumarate vopsiri de-a lungul a 15 ani.
Cred ca am zis cam tot. E un procedeu destul de complicat, in special pentru cele care au par lung, dar eu spun ca se merita.
ooana spune:
Eu am incercat sa ma vopsesc cu Henna si nu a prins pe parul meu...explicatia primita de la coafeza a fost ca nu a prins Henna deoarece inainte am fost vopsita cu vopsea...deci prinde foarte bine pe parul natural adica nevopsit!
Daca vrei sa fi iubit, iubeste !!!
Oana & Marius
Wedding Day
ana-oana spune:
cea mai mare descoperire a mea de la cum se face snitelu' incoace: henna de la lush. de mult timp n-am mai avut parul atat de "greu", de stralucitor, de pieptanabil.
a iesit si o culoare super (mult spus culoare, mai mult are niste nuante roscate, dar eu n-am vrut sa-mi schimb radical culoarea la par, mai mult sa-l nuantez, ceea ce mi-a iesit de minune)
eu v-o recomand.
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
martha78 spune:
Merci fetelor pt informatii..
Acum chiar nu stiu ce sa fac, s-ar putea sa nu prinda pe parul meu pt ca e saten la radacina si apoi roscat; au trecut cam 3 luni de cand nu m-am vopsit si arata tare aiurea
Mara, daca se sta 2 zile fara sa te speli, atunci cum sa stai asa, ca ma gandesc ca nu sta tocmai bine nespalat..nu se imbacseste sau firele de par nu vor sta lipite?
Veve spune:
Mi-am luat si eu prafuletu',da' mai astept sa treaca ceva timp dupa vopseaua chimica.Nu m-astept la minuni in ceea ce priveste nuanta (mai ales c-acum am un fel de mov inchis in par),insa am auzit multe lucruri bune despre proprietatile "reparatorii" pe care le are,ca eu de asta am nevoie acum.
Niste chestii interesante despre experiente "henna",metode de aplicare,preparare,etc,gasiti www.hennaforhair.com/mixes/" target="_blank">aici.
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina,veve & croko
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
Mara76 spune:
Martha, daca pui si ulei in compozitie, parul nu va arata deloc bine alea 2 zile, va fi imbacsit rau, in special a doua zi (eu aratam ca muma padurii, noroc ca m-am vopsit vineri si nu prea am avut unde sa ies in week-endul respectiv). Daca nu pui ulei, merge stat lejer cu el asa. Atentie, henna trebuie clatita bine din par, pana apa ramane limpede!
Ce am uitat sa spun: henna se aplica pe parul curat si uscat in prealabil, spre deosebire de vopseaua chimica, unde e chiar indicat sa nu fie proaspat spalat.
Parerea mea este ca iti va prinde bine, daca radacina e satena, iar restul roscat. Sunt cateva nuante de roscat disponibile, dar nu le stiu pentru ca nu m-a interesat. Si chiar daca nu-ti iese prea uniform prima oara, a doua oara cu siguranta va fi mai bine!
Site-ul dat de Veve e tare util, o sa incerc si eu.