Cosmarul s-a terminat. Acum incepe chinul
Dragele mele, m-am intors la servici. Dupa cum stiti, aveam dubii in privinta diagnosticului dat de medic, si vineri m-am programat la o ecografie performanta, unde am aflat si adevarul gol golut. Se pare ca sufar de o boala trofoblastica placentara, deoarece, la eco s-a descoperit prezenta unei mole invazive.
Doctorul care ma trata, vazuse si el asta dar nu a vrut sa ma sperie mai mult decat eram deja. Copilul meu oricum nu mai avea nici o sansa. De la 9 saptamani nu se mai dezvoltase deloc din cauza molei.Asa ca sambata am facut chiuretajul.
Acum trebuie sa astept 10 zile si apoi sa fac un test ptr a depista daca e chestie genetica sau nu.
Mi s-a spus ca daca am sa urmez cu strictete tratamentul ce va urma, am toate sansele sa am un copil normal. Sper sa fie bine data viitoare, adica peste 3 luni, cand o sa am voie sa incerc iar sa fac un bebe.
Raspunsuri
Crisnemes spune:
OOO, i-mi pare foarte rau ,nu stiu si nici nu am auzit de boala de care suferi , asculata sfatul medicului si ai grija de tine.
Sincer i-mi pare rau , am sperat ca medicii sa se fi inselat ca ai sarcina oprita in evolutie.
Multa bafta si incerarca sa fii tare trebuie sa se rezolve cumva problema ta.
Multi pupici si tinem pumnii sa se rezolve
Cris
Andra28 spune:
Draga mea,
Sa dea Dumnezeu sa ai taria de a urma ceea ce dr-ul iti spune si sa ai mereu convingerea ca undeva un sufetel de copilas asteapta sa vina la tine, la mamica lui.
Gandeste pozitiv si ai incredere in dr-ul tau si vei vedea ca totul va fi bine!
Te pup,
Andra
angiVa spune:
Offffffffffff, ce rau imi pare!!!! Sa stii ca eu am sperat sa fiu singura pe acest forum care a avut parte de asa un ghinion (cred vca ai aflat si tu cat de rare sunt cazurile!!!). Problema la mine este genetica: predispozitie de pb. de placenta in 15% din nr. total de sarcini). Cred ca e ok totusi ca ai aflat din timp.
L-a mine s-a declansat mola abea la 15 saptamani de sarcina, deci la 13 saptamani eu am vazut bebeul ok cum se agita in burtica, era totul bine si frumos, mai putin sanatatea mea, deoarece incepusera sa apara simptome de eclampsie.
Sunt foarte curioasa ce tratament vei primi, deoarece mi-e nu mi s-a facut nici un tratament pentru a avea mai tarziu o sarcina normala, in schimb mi s-a urmarit betaHCG-ul timp de 6 luni de zile, ca sa vedem daca mola a fost sau nu invaziva. Dumnezeu m-a ajutat sa trec cu bine si sa-mi revina analiza la normal dupa 3 luni de zile (avea tot timpul tendinta de scadere, dar oricum pana nu e 0 nu poti fi total linistita). Am uitat sa spuin: in urma cu 3 ani am avut aceasta sarcina partial molara.
Daca ai timp si nervi, mai povesteste-mi si mie ce tratamente iti aplica medicul, ok?
Te pup, iti doresc multa sanatate si putere de refacere din toate punctele de vedere!!! Dumnezeu sa te ajute!
angiva
Helen spune:
Imi pare nespus de rau. Sper ca o sa treci cu bine pste intamplarea asta. Daca ai starea de spirit necesara poate ne scri si noua cate ceva despre boala aia. Ce inseamna?
Fi tare, iti tin pumnii!
Helen
angiVa spune:
Raspund eu in locul marianei: nu este o boala ci este un "accident genetic la fecundare", deci o problema cromozomiala care are loc la fecundare (nu mai stiu exact care cromozom patern nu se formeaza normal) si aceasta duce la aparitia unor celule anormale pe placenta, care se numesc MOLE, de aici si numele de sarcina molara. Mola hidatiforma poate fi de 2 tipuri:
1) cazul cel mai nefericit: mola totala, cand nu se formeaza embrion ci doar placenta care e formata din celulele molare in forma de "ciorchine de strugure". In cazurile in care devine invaziva (in sangele matern) poate avea si caracter malign :((
2) mola partiala embrionata: se formeaza fatul, apoi cand se dezvolta placenta apar cateva celule molare care afecteaza functia placentei si duce la oprirea in evolutie a fatului. Simptomele sunt similare cu cele din cazul eclampsiei si de obicei se intampla pana cel tarziu la inceputul celui de-al 2-lea trimestru de sarcina. In acest caz nu s-au intalnit inca situatii maligne pt. mama.
Eu inca mai sunt curioasa de acel tratament pe care ti l-a prescris medicul!!!!
pupici,
angiva
mariana_flo spune:
Inca nu mi-a prescris nici un tratament. Abea saptamana viitoare trebuie sa fac analiza BhCG la Medsana. Tot in ziua in care am rezultatul analizei trebuie sa merg "NEAPARAT" la ginecolog. Nu stiu inca ce va urma, dar Dl. Dr. Suciu (medicul meu ginecolog) mi-a spus sa stau linistita, ca -mi va da un tratament si astfel voi putea avea un copil sanatos. A fost cam zgarcit in amanunte, si cand am insistat, mi-a spus sa nu mai caut raspunsuri ca nu fac decat sa ma alarmez inutil. A spus ca el, ca medic, tot se ingrozeste de cate probleme pot aparea in timpul unei sarcini, dar eu, care imi doresc un copil. Mi-a mai spus ca de-a lungul carierei sale a avut o multime de astfel de cazuri si ca pana la urma acele mamici au reusit sa aiba copilasi sanatosi. Ce mi-a cerut insistent a fost sa-i urmez instructiunile cu strictete.
lili spune:
fetelor, ce analize a-ti facut ca sa descoperiti ca aveti predispozitie pentru asa ceva ? A-si vrea sa fac o analiza genetica in acest sens.. dar nu stiu care ( poate cariotipul?)Lili
angiVa spune:
Da, se face cariotipul pt. ambii parteneri. De ex. la noi sotul are cariotip ok iar la mine exista o tendinta de asociere intre 2 cromozomi(21 si 14 cred) la 2 dintre metafaze. De aici a concluzionat geneticiana ca exista 15% sanse de sarcini cu probleme de placenta sau moartea produsului de conceptie. Prima mea sarcina- cea molara a fost o problema de placenta. deci s-a verificat intr-un fel rezultatul cariotipului, din pacate.
Pt. Mariana: si mie mi-a zis dr. ca pot sa fac linistita alti copii sanatosi, totul e chestie de noroc ca sa zic asa, si in plus, trebuie supravegheata f. atent sarcina urmatoare inca de la inceput(prin masuratori frecvente de BhCG si ecografie).
laura miu spune:
Buna,
eu am avut aceasta sarcina molara, am facut chiuretaj, am facut analiza de care vorbea mariana-flo si m-am internat din nou la Giulesti unde am facut si chiuretajul si unde mi-au facut si biopsia copilului....
aceasta analiza am repetat-o cateva luni, din fericire mola mea a fost intr-o continua scadere..dar daca nu este trebuie urmat un tratament f. serios si dupa cum am inteles se va face din nou un chiuretaj pentru biopsie..doamne fereste de asa ceva
pana nu mi sa intamplat nici nu auzisem de asa ceva...
dar eu stiu ca nu mai poti avea un bb timp de un an, in caz ca ti se confirma aceasta mola....daca nu ti se confirma cam 6 luni, deoarece mola poate aparea si daca nu ramai insarcinata..
timp de un an, ea poate aparea din senin si daca nu omoara sarcina poti face un copil cu malformatii..
te rog sa ma scuzi de grazaviile care ti le spun, nu vreau sa te sperii, dar iti dau exact indicatiile care mi-au fost date si mie anul trecut...
eu am intrerupt pilulele in IAN.,pe care le luam ptr a nu ramane cp 3 luni, si din ian nu raman sub nici o forma..
de aceea citesc acest site..cu ajutorul acestor fete minunate, poate depasesc si eu aceasta situatie neplacuta..
iti doresc multa sanatate
pupici
mariana_flo spune:
Atunci de ce mi-a spus medicul meu ca peste 3 luni pot incerca iar sa raman insarcinata?
Pana acum toate verdictele dansului au fost 100% corecte. Oare se insala acum? Of, ca greu mai trece timpul. Daca ar fi dupa mine si maine as incerca iar sa am un bebe. Sper sa iasa bun rezultatul analizei.