Cosmarul s-a terminat. Acum incepe chinul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

nu stiu daca ti sa confirmat 'mola'...
ai repetat analiza de sange la 2 sap. dupa chiuretaj?...
daca ti-a spus ca poti sa incerci dupa 3 luni inseamna ca diagnosticul la biopsie a fost 'de urmarit HCG-ul'
numai bine
laura - 'lala'

quote:
Originally posted by mariana_flo

Atunci de ce mi-a spus medicul meu ca peste 3 luni pot incerca iar sa raman insarcinata?
Pana acum toate verdictele dansului au fost 100% corecte. Oare se insala acum? Of, ca greu mai trece timpul. Daca ar fi dupa mine si maine as incerca iar sa am un bebe. Sper sa iasa bun rezultatul analizei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiVa spune:

Mariana, cum ti-a iesit beta HCG-ul dupa chiuretaj??? daca nu a fost 0 dupa primele 3 saptamani e mai mult ca sigur ca ai avut o mola, si in acest caz e f. important sa nu ramai gravida in urmatoarele 6 luni!!!! De ex. la mine: analiza a ajuns la 0 in 3 luni dupa chiuretaj deci mi s-a recomandat ca ar trebui sa astept sa treaca 1 an de la chiuretaj (deci 1 an minus cele 3 luni in care si-a revenit HCG-ul la 0). Cu asta nu e de gluma, mai ales ca trebuie sa-ti zic, cu toate ca nu vreau sa te sperii: sarcina molara totala(cea in care nu exista embrion) poate fi maligna(nu-mi mai amintesc care este procentul)!!! Deci trebuie urmarit foarte atent acest betaHCG timp de 6 luni de zile de la chiuretaj!!!! Obligatoriu ultimul betaHCG se face la 6 luni, sa vezi daca nu cumva a avut graficul suisuri si coborasuri (in cele mai multe cazuri are tendinta continua de scadere!). Daca e 0 ai unda verde sa zicem :)
Sper sa fi inteles ceva din ce ti-am scris eu, nu stiu daca m-am exprimat destul de clar, daca ai nelamuriri scrie-mi!

angi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

La doua saptamani dupa ce am pierdut sarcina dr mi-a luat singe sa stabileasca nivelul beta hcg. L-am injurat la vremea respectiva si-am zis ca e un nebun...dar probabil ca incerca sa vada daca cumva exista acesta mola. Acu' ma luminez dupa ce am citit aici. Tot de la voi am inteles ca in cazul unei mole sarcina se opreste in evolutie ( la mine s-a oprit in evolutie prima sarcina). Acum, la cea de-a doua sarcina, am vazut ca bebe era OK iar a doua zi s-a dus din cauza singerarilor puternice. Poate fi mola si in cel de-al doilea caz?
Precizez ca la spital in urma analizelor la singe a iesit faptul ca "ar PUTEA fi dezordini cromozomilae". O sa vedem luna asta cind o sa mergem la analize genetice.
Multzam!

Mergi la inceput

Papa draga, asta nu stiu exact sa-ti spun. mai ales ca dupa cum am scris si mai sus se poate sa fie si mola toatala, cand nu exista embrion(nici macar nu se formeaza). In cazul tau, stiu ca ati vazut emrionul la eco, si mai stiu ca imediat a doua zi ai pierdut sarcina, deci nu s-a oprit in evolutie. Eu nu prea cred sa fi fost sarcina molara. Iti poti da destul de usor seama daca-i vorba despre o mola in cazul in care ai greturi si simptome de sarcina asa cam de cel putin 10 ori mai accentuate decat la o sarcina normala (nu poti manca nimic, ti-e greata de orice, nu poti sa bei nimic, nu suporti nici un fel de miros aici dau un exemplu: eu m-am spalat 3 luni de zile numai cu apa si m-am dat cu pudra in loc de deodorant ca altfel lesinam de rau). Toate simptomele de sarcina sunt amplificate tocmai datorita nivelului foarte ridicat al beta HCG-uluisi ele apar doar din saptamanile 6-7 de sarcina, probabil cand incepe sa se formeze si placenta.
Papa draga iti tin pumnii la analizele genetice!!!! Si eu am facut de curand o serie de analize ca sa vedem cum stam daca ne putem apuca de incercari. Din fericire toate sunt ok!!! Ar mai trebui sambata sa fac o radiografie toracica. Am sa va mai tin la curent, cand stiu ceva concret scriu.

Mergi la inceput

ptr. papadie,
ce analize genetice iti faci????...
eu am avut mola si as vrea sa mai fac niste analize in +...
daca poti sa-mi dai putine detalii..
multam' mult
lala

Mergi la inceput

ptr. angiva,
te rog din suflet sa ma lamuresti, ti-a fost rau cand ai avut sarcina molara????!!!!!...este f important ptr. mine sa-mi raspunzi...
sti de ce ???...mie nu mi-a fost rau deloc, singura simtoma care o aveam somnul, imi era somn mai mereu...
nu am avut greturi deloc sau alte treburi specifice sarcinii...
ce o fi asta???...mola total..nu mai tin minte la eco cum a fost, stiu ca a spus ca nu are batai cardiace, nu se vedea decat 'sacul'...
doamne ce o mai avea prin noi!!!!!!
angi, te rog sa-mi spui ceva, atunci nu mai auzeam nimic de plansul meu, acum debea mai compilez si eu...
multam'mult de tot
pupici
nu te supara pe mine ca te stresez cu problema mea

Mergi la inceput

Draga laura, mie mi-a fost foarte rau, nu pot descrie in cuvinte mai mult decat am scris in mesajul dinnainte.Chestia este ca la mine s-a oprit sarcina in evoltuie la 15 saptamani, cand deja era bebe format, cu totul placenta. etc. Cea mai cumplita a fost luna a 3-a, dar rau mi-a fost de pe la 7-8 saptamani.
Conteaza foarte mult la ce varsta a fost sarcina ta oprita in evolutie. sa-ti explic de ce: betaHCG-ul creste foarte mult cand incepe sa se dezvolte placenta. La o sarcina molara creste mult mai mult decat normal pt. ca apar acele mole pe placenta. Deci in cazul in care sarcina s-a oprit in evolutie inainte de aceasta etapa nu prea au cum sa fie asa accentuate simptomele.In scimb daca erai dupa 10 saptamani si n-ai avut stari de-astea de rau accentuate ma cam indoiesc ac ai avut sarcina molara.
La cate saptamani s-a oprit in evolutie sarcina ta??? Ai vazut vreodata la eco embrionul(cu ritm cardiac)??

sa stii ca nu ma supar pe tine deloc daca ma intrebi. Mai ales ca stiu cam in ce situatie eram eu acu aproape 3 ani, cand nici nu era forumul sa am pe cine intreba si cautam in disperare pe net informatii, pt. ca nici medicul meu nu-mi spunea prea multe. O singura data mi-a spus ceva "incurajator", si anume ca ma trimite la chimioterapie daca nu scade betaHCG-ul in 6 luni :(((. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi-a scazut in 3 luni!
Mai vreau sa va zic feteor ca la analiza din tesutul prelevat la chiuretajul de sarcina molara analiza a iesit normala, fara urma de mola, si totusi HCG-ul a fost cam 580 la prima masuratoare, din cate imi amintesc.

Pupici

Mergi la inceput

Tot acum compilez si eu. Prima sarcina -diagnosticata ca oprita in evolutie- nu exista decit sacul amniotic. Nici urma de embrion!
Explicatia a fost ca s-a oprit devreme in evolutie si de aia nu exista embrion...totusi sacul amniotic a crescut singurelö si apoi a inceput sa scada...
Pt Laura...draga mea habar n-am ce analize o sa-mi faca. Stiu doar ac trebuie sa merg sa-mi ia singe. O sa va spun dupa cae e rezultatul.

Multzam de precizari angi.

Mergi la inceput

AAAAAAAAAA tot io. Si dr care a facut chiuretajul mi-a spus sa astept 6 luni "pt refacerea psihica ". Tot ea mi-a spus ca e posibil sa fie "dezordini cromozomilae" si tot ea mi-a recomandat as fac analize genetice. Intimplator...tot ea m-a chiuretat si cind am pierdut orima sarcina. Devin paranoica daca intreb "Oare stie mai multe si nu-mi spune?".

Mergi la inceput

ptr. angi
ma bucur ca nu te superi pe mine, am cautat si eu pe net, dar nu am gasit mare lucru...
nu conteaza acum..
sarcina mea avea intre 8-10sap cand am facut chiuret..
sa-ti zic, m-am dus la eco din clipa in care cic..nu a mai venit..si m-am dus din 2 in 2 sapt timp de 2 luni, nu sa vazut nici o bataie cardiac la mine..cel putin nu mi-a spus nimic dr.
se uita la eco si spunea tb sa mai o vedem si peste 2 sapt ptr ca nu se vede bine ( dar cred ca el si-a dat seama ca nu este in regula si ca sa fie sigur a asteptat ceva timp sa se convinga)..
la betahcg a iesit o urma poate nu asa mult cum ai spus tu, deoarece pe rezultat nu scria decat ' de urmarit hcg-ul'..
dupa care am facut analiza si intradevar a iesit ac hormon si din ce in ce mai slab..
dr nu mi-a prescris nici un tratament, desi la ac boala se face un tratament, mi-a spus numai sa repet analiza
daca mi-a scapat ceva sa-ti spun intreaba-ma..
rau nu mi-a fost deloc...
pupici
lala

Mergi la inceput