Postul Mare - sa-l tinem impreuna (2)

Postul Mare - sa-l tinem impreuna (2) | Autor: Gabrielama

Link direct la acest mesaj

Buna dimineata si mult soare!

[red]Azi este 21 martie, a 16-a zi de Post[/red]

sper ca nu ma insel....

Am deschis un nou capitol, ca sa ne fie mai usor!

Multumesc tuturor pentru incurajari si sustinere cu gradinita. Mara are insa niste muci si stranuta (brusc, nu stiu de unde a luat) si daca nu ii trec pana joi mai amanam putin! Dar tot emotionata si stresata sunt!

Irina, eu am facut un pilaf cu multe legume in el - morvov, ceapa verde, dovlecel, ardei. A fost tare gustos! N-am apucat sa fac falafel pentru ca.... imi expirase nautul. M-am apucat cu mult entuziasm si cand m-am uitat pe punga.... Dar mi-am luat o punga noua duminica si sigur fac curand!

Va doresc o zi minunata!

Gabi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata!Am intrat sa va urez o zi frumoasa,cu multa bucurie in suflet.Cititi rugaciunea zilei,pasajul biblic si sinaxarulwww.viatacrestina.org/" target="_blank">aiciIrina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

M-am intors sa va povestesc o "intamplare" de ieri; eu m-am tot gandit la ea....

Dimineata mi-am pregatit mancarea pentru servici; numai ca, din graba - mi se paruse ca s-a trezit Mara si m-am grabit sa plec, sa nu ma vada, caci plange daca ma vede plecand - mi-am uitat mancarea acasa; cand mi-am dat seama era prea tarziu si mi-am spus ca sigur gasesc eu ceva de mancare.

Ajunsa la servici, nu trecusera 5 minute, ma suna colega mea C., mare gospodina, care verifica daca am ajuns, sa-mi aduca ceva.

Ei bine, C mi-a adus ieri pilaf de post, salata de vinete facuta special pentru mine, fara maioneza si salata de ardei copti! Si iata ca desi imi uitasem mancarea acasa, cineva acolo sus a aranjat in asa fel incat sa am mancare de post! Si sa nu mananc alte lucruri.

Eu m-am tot gandit la "intamplarea" asta si am vrut sa o impartasesc cu voi!

O zi buna!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

ieri nu mi-a mers forumul, dar m-am gandit la voi...inca am din mancarea facuta sambata de socrella, si am mai trantiti si o porte de cartofi prajiti
sambata e dezlegare la peste..asta inseamna si fructe de mare, nu?

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Salutare

Si eu incerc sa tin postul si ma bucur sa gasesc acest subiect. Eu am tinut de la inceput privitor la mancare, si cu unele restrictiii la pat.
Mi-ar place sa fac mai multa rugaciune si sper ca fiind cu voi aici voi reusi si asta.

In plus e un mare ajutor sa citesc cine si ce a mancat in ziua aia, ma mai inspir si eu ce sa gatesc.Desi mi-am adunat o groaza de retete de pe net, cred ca vreo 50 pagini, tot mai bine asa in practica.

Va pup si multa vointa sa avem!

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

22 martie, ziua a 17-a de post

Si prima zi de PRIMAVARA adevarata!

Va doresc liniste si soare!

Unde ati fugit??

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Buna dimineata!Lilia,bine ai venit!Va pup,ca ies la plimbare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Ziua buna! si bravo pentru subiect!
Poate citindu-va imi iese si mie postul
Eu ma bazez mult pe masline, ciuperci (sote), pilaf cu legume (stiu o reteta cu dovlecei ff gustoasa), spanac (cand am curaj ca-mi "mananca" niste ore cu curatatul, spalatul si oparitul).
Voiam sa va spun: sa nu va speriatati daca, pe timpul postului, vi se intampla chestiuni neplacute; sunt ispite, ca sa renuntam, sau sa facem mici pacate (cum ar fi sa injuram...).

Doamne ajuta!

Cristiana mama lu' Andrei (29 Sept 2004) poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Gabriela, eu trebuia sa plec o saptamana in strainatate la o conferinta cu mese prestabilite la cina si la pranz. Trebuia sa plec duminica, aveam biletul in mana si vineri seara tarziu seful meu mi-a zis ca nu mai pot pleca, pt ca are mare nevoie de mine. Ca atare amanam pe tura de conferinte din luna mai. Deja fusesem la parintele duhovnic, "obtinusem" dezlegare etc...

Asa ca da, se pare ca Dumnezeu a vrut ca eu sa tin tot postul acesta. Multumesc, Doamne! Si in cazul tau e clar ca e la fel. Si sa stii ca jos la noi la cafenea exista un f bun sandwich de post. Se numeste veggie sandwich, e excelent, dar atentie ca are usturoi! Dar e o buna alternativa cand nu ai mancare de acasa.

Cristiana, intr-adevar, eu m-am trezit in postul asta ca sunt mai cocheta, ca flirtez cu colegii si lucruri asemanatoare care nu prea ma caracterizeaza (nemaivorbind ca eu imi ador sotul si il respect fara limite). Trebuie sa ma stapanesc din greu la chestiile astea, zau asa! Dar mi-e clar ca sunt ispite si merg mai departe.

Si sa stii ca spanacul congelat e f bun si sanatos si nu iti mai ia timp curatatul, spalatul etc.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Fetelor, cand este zi de mancat peste?
Ca nu am nici un calendar religios.

Voi ce mai gatiti?
Eu ieri am facut pilaf cu masline, snitele de soia, si salata cu tofu si rosii din conserva. Vedetiaici
Azi sunt in pana de idei. Rafoiesc acuma retetele sa vad ce idee imi vine.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Carolinah, multumesc de info - cunosc sandwich-ul, am mancat de nenumarate ori si imi si place; iar la mine, smecheria cu usturoiul (ca si cu ceapa) e ca daca le aduag in mancare/salata, imi tin de foame; nu's ce sa zic, dar mie asa mi se intampla..

(pentru restul fetelor, eu si Carolinah am descoperit ca lucram in aceiasi cladire de birouri)

E asa de frumos afara!! As vrea sa am timp sa ma plimb!!

Gabi

Mergi la inceput