Gynipral - pastile

Gynipral - pastile | Autor: Zuzi

Link direct la acest mesaj

A mai luat cineva gynipral - pastile. Daca da ce doza zilnica.
Eu m-am ales cu contractii in saptamina 18 care n-au cedat 12 zile nici cu nospa injectii, sau pastile, nici cu scobutil asa ca mi s-a recomandat gynipral. Am luat de ieri si parca e mai bine.
Daca a mai luat cineva astept informatii.
Multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Eu am luat gynipral pastile dupa ce in spital am facut perfuzii cu gynipral. Pastile am luat cate 1/2 la 12h.DianaD 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Si cumnata mea a luat Gynipral, o pastila pe zi. A avut o sarcina cu risc dar pana la urma s-a terminat totul ok. I-a indus nasterea la 38 de saptamani si a nascut un baietel de 4.200kg, sanatos si frumos ca o papusica!


Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Multumesc de raspuns.

Dianad a trebuit si repaus la pat sau ai luat doar pastila si ti-ai continuat activitatea zilnica. Cit timp ai luat pastile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Si eu am luat Gynipral.Am luat pina la 37 de sapt.E bine sa te opresti mai devreme cam la 34-35 de sapt fiind ca gynipralu intareste colul si devine rigid.Eu am avut cateva probleme cu asta dupa nastere fiind rigid nu se scurgea sangele si nu e bine.

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Si eu am luat pastile incepand cu luna a 7a pana la sfarsit.Aveam contractii nedureroase , dar dese.Am citit prospectul si sunt niste reactii secundare deloc de neglijat. Numai ca medicul mi-a recomandat , nu doza care e acolo, ci jumatate de pastila la 6 ore si mai tarziu la 8 ore.Nu am avut reactii secundare deloc si am ajuns cu bine la sfarsitul sarcinii(39 sapt) si fara nici un fel de probleme.Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Pastilele le-am luat din saptamana a 16-a vreme de 2 saptamani. Am fost pe gynipral din cauza placentei jos inserate care in saptamana a 15-a mi-a dat o hemoragie. La externare am primit tratament cu nospa 3/zi, gynipral o jumatate de pastila la 12h, magne B6 4/zi si biomarin plus 1/zi. Aveam insa palpitatii de la gynipral, simteam cum inima imi bate cu putere de parca as fi alergat 1 km desi eu stateam in pat. La consultatia de la 18 s i-am spus doctorului de acest fenomen si mi-a dat voie sa renunt la gynipral si sa-l iau doar in caz de contractii puternice la care nospa nu mai face fata. De atunci am mai luat doar o jumatate de pastila de gynipral, contractii nu prea am si placenta incepuse sa se ridice inca din saptamana 18.Am stat in pat doar dupa externare, in saptamana 16, apoi la calculator cu orele, la piata insa cumpar putin si ma duc de mai multe ori daca am nevoie de mai multe; la serviciu nu ma mai duc de cand am avut hemoragia: sunt in medical sau in concediu de odihna. Este drept ca in saptamana 21 doctorul mi-a zis ca daca ma simt in stare sa merg la serviciu, o pot face, insa lucrand in invatamant si pe catedra mea fiind deja alta persoana, plus riscul de a lua o gripa, am mers pe a doua varianta oferita de doctor: te pot tine in medical pana nasti.Stiu de o mamica de mai-iunie care a luat gynipral si restul pentru dureri/contractii, nu din cauza hemoragiei. Si ea a scapat de gynipral dupa 2-3 saptamani si ii merge foarte bine.DianaD 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Dianad multumesc de informatii. Am inceput sa iau si eu gynipral de 2 zile si nu mai am intariri. Efecte adverse am simtit si eu: transpiratie, ameteala, greata, palpitatii. Deocamdata iau 2/zi si n-am mai luat nospa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

si eu am luat incepand cam din luna a 4-a, intai 1/zi, apoi am trecut la 2/zi. Imi scadea tensiunea si ma apuca putin tremuratul, dar beam o cescuta mica de cafea si eram ok.

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ardelean spune:

Mi s-a recomandat acum, la 15 saptamani, 2-3 pastiile pezi, insa pe mine m-a avertizat un conf.dr. de la cj ca are efecte secundare, poate da palpitatii si trebuie luat cu o jumatate de diazepam.Insa mi-a spus sa iau doar 3-4 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Daca spui ca ti s-a recomandat gynipral, nu ti s-a recomandat si in ce doza sa iei?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput