Eco morfologica la Medlife :(

Eco morfologica la Medlife :( | Autor: Danutz@

Link direct la acest mesaj

Si-a facut cineva ecografie morfologica 4D si Doppler la MEDLIFE la Dr. Chitescu Rodica?
Eu am fost ieri (18 s+5zile). Bebe e OK si sunt foarte fericita pentru asta, dar sunt dezamagita de alte aspecte (poate gresesc,de aceea vreau sa stiu cum a fost la voi):

Am vrut sa mi se faca morfologie fetala 4D si Doppler, si sa inregistreze filmuletul pe DVD.

Am platit pt toate astea, dar mi-a facut doar morfologie, iar pt Doppler mi-a spus sa revin in ianuarie pt ca acum, la 19 sapt. e prea devreme. Nu ma deranjeaza sa mai merg a doua oara, dar am inteles de la persoane care au patit asta, ca e o practica noua: te cheama de doua ori (o data pt morfo si o data pe Doppler) si de fiecare data iti cer bani pt ambele.

Eco a durat numai 10 minute, timp in care doamna doctor mesteca guma si vorbea cu asistenta despre alte probleme, iar cu mine era foarte expeditiva, nu mi-a explicat nimic, abea scotea doua vorbe. Imagini 4d nu prea am vazut decat de vreo 2-3 ori, in rest predominau cele 2D.

Inregistrarea s-a facut pe un DVD de la clinica pt ca cel pe care il adusesem eu nu era bun (nu stiu de ce pt ca era DVD +RW cum imi ceruse), dar asta nu m-a deranjat cu nimic; problema a fost ca ajungand acasa, nerabdatoare sa vad cum se juca, am constatat ca nu pot sa vad nimic, sau daca se vede ceva este foarte prost (imagine cu imagine, succedate la interval de cateva secunde si nu film). Nu se poate pune problema de calculator, pt ca nu e vreo antichitate care sa nu poata rula un film de 10 min. Oricum am incercat si pe alt calculator si rezultatul a fost acelasi.

In concluzie sunt foarte dezamagita de modul de abordare.
Oricum, cel mai important este faptul ca bebe e OK si asta ma bucura cel mai mult.

V-am scris totusi mesajul asta pt ca vreau sa stiu de la cele care ati facut aceasta ecografie daca ati patit la fel si gresesc eu, iar pt cele care urmeaza sa o faca sa stie la ce sa se astepte

Astept pareri de la voi
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Eu am facut eco morfologica la medlife la 16saptamani la dr Georgescu Alma.Ca si tine am ramas dezamagita..mi s-a spus ca va fi 3D dar a fost in totalitatea 2D,mi-a dat numai cateva masuratori,pe caseta cand am ajuns acasa nu se inregistrase nimic..iar ecografia n-a durat foarte mult.
Prin urmare am fost la 19 sapt la dr Iosup si am repetat ecografia.Am fost foarte multumita..am si caseta de 30min cu imagini cu bebe,poze cu putzica,2foi cu masuratori si tot ce trebuie.Eu dupa ce am mers atunci la medlife am zis ca nu o sa mai merg..e mai ieftin dar cat dai atata face..io 21+ cu Seby Poze cununie
Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Ama, la Iosup te-ai dus cu caseta video/DVD/CD ceva sau ti-a inregistrat el?
Sa stiti ca eu nu am fost la Medlife dar am auzit de la alte fete exact ce ati scris voi, ca sunt expeditivi, asa ca au fost mai multe cazuri, se pare.
Eu una tot pe mana lui Iosup vi merge.


Cristina + bb 12 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puiudana2004 spune:

Si eu am vrut sa ma duc la Medlife pt eco 3D ,dar cand am fost la dr meu la control,venise o cu eco de la ei si era o porcarie.Nu se vedea nimic,masuratorile erau degeaba,ce sa mai,dezastru.Asa ca eu am programare pe 29 dec la CMU.Dai un ban,dar sper ca o sa fie bine.

Dana18+

http://community.webshots.com/user/puiudana2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama_kaly spune:

Cristina Ioana am fost cu caseta video cumparata de mine nu iti dau ei acolo.Eu am intrebat la telefon cand mi-am facut programare..am fost la CMU Unirea,eco morfologica e 2.900.000 iar inregistrarea inca 200.000.Exact,dai un ban dar stii ca face!La medlife am dat 1.500.000 dar i-am dat degeaba..
io 21+(maine22) cu Seby Poze cununie
Poze mami si bebeBebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Danutza, dar la ce iti trebuie, mama, Doppler? Ai vreo problema, ceva?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danutz@ spune:

Tocmai de asta vreau doppler sa vad daca e vreo problema.
Oricum nu era tarif pt morfologie si atat - includea si Doppler - deci am platit si pt asta din start, asa ca mi se parea normal sa faca tot ce am platit, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dar de ce te-ai dus la Chitescu?
Du-te la Iosup, e cel mai bun. Te tine cam 30-40 de minute si nu iesi pana nu esti lamurita. Cu mine a glumit de ambele dati, iar de profesionalismul lui nu am decat cuvinte de lauda.
Despre Chitescu am auzit destule lucruri nu tocmai bune.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by Danutz@

Tocmai de asta vreau doppler sa vad daca e vreo problema.
Oricum nu era tarif pt morfologie si atat - includea si Doppler - deci am platit si pt asta din start, asa ca mi se parea normal sa faca tot ce am platit, nu?Mda, nu e vina ta, e tipic romaneasca chestia - hai sa facem un mare spectacol si sa mai castigam niste bani... Doppler-ul se face cu indicatii precise. Ultrasunetele au "calitatea" de a incalzi tesuturile. Nu s-a demonstrat ca asta ar avea efecte nocive asupra fatului, insa la ecografia Doppler pt ca se folosesc ultrasunete de frecventa mai mare, acest efect de incalzire este mai mare. De aceea se recomanda reducerea timpului de expunere Doppler la minimul necesar. Repet, investigatia este sigura, insa dat fiind ca exista acest efect mai intens decat la ecografia obisnuita, se sufla si in iaurt. Prin urmare, ecografia Doppler nu este o investigatie de screening, se face daca alte teste sau investigatii ridica suspiciuni ca ceva nu e in regula.

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Cataghe, cum afli daca ai IR-urile in regula fara sa faci macar un Dopler? Io am aflat ca am IR-uri mult marite la ecografia morfologica de la 14 saptamani. Mi-a facut-o Iosup si a trebuit sa fac tratament mult timp. In total am facut 4 dopler-uri in toata sarcina si era musai sa le fac pt. a vedea daca scad sau nu aceste IR-uri. Abia de prin saptamana 28 mi s-au reglat fluxurile sangvine.
Danutz@, io cred ca ai fost jegmanita in stil mare. Doplerul se face incepand cu s. 14, deci nu avea nici un motiv sa te puna sa mai astepti decat, evident, pt. a-ti lua mai multzi bani. Eu zic sa ocoleshti aceasta clinica....sunt departe de a fi profesionishti. Sarcina ushoara itzi doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

E prima data cand aud ca te cheama separat pentru Doppler...

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput