Eco morfologica la Medlife :(

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisoi3 spune:

Si eu am facut o eco morfologica la Medlife (4D), tot la dr. Chitescu. Am vrut inregistrarea pe Cd dar la sfarsitul ecografiei mi-a zis ca a uitat sa faca inregistrarea si mi-a recomandat sa vin peste 6 saptamani ca atunci o sa fie bebe mai dezvoltat si o sa se vada mai bine.
N-am mai facut, bineinteles, nici o eco morfologica, dr. meu ginecolog mi-a zis ca cea facuta era de ajuns, in plus n-am vrut sa mai arunc cu bani aiurea, mai ales ca aveam destule cheltuieli si uite asa am ramas eu fara bebe inregistrat!
Toanta am fost eu ca nu am facut scandal ca eu il vreau neaparat pe bebe pe CD si ca sa mi-l inregistreze!
Asa ca de dr. Chitescu nu stiu ce sa zic, eu nu m-as mai duce la ea, asta e clar!
Anda si bebe Mark 38+

toujours optimiste
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;122/st/20060107/dt/8/k/0200/preg.png
Pozici:
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/gatita_pequena2004/album?.dir=e131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Am fost si eu la Medlife... aceeasi problema: inregistrarea nu se poate vedea neam!!! Ce m-am mai suparat acasa... am incercat pe laptop - nik, am incercat la DVD - la fel! Si evident, am platit. Ar fi trebuit sa am ultima jumatate de echo pe DVD, caci nu i-am spus de la inceput ce vreau . Pai parca m-a intrebat cineva?! Io sunt asa, mai de la tzara, de un' sa stiu>? Asteptam sa ma intrebe, normal.
Dr. se numeste Steriu.
Nu sunt foarte sigura ca a fost 4D. De fapt, cred ca a fost 2D.
Patul pe care am stat a fost extrem de incomod pt. coloana mea cu probleme mari si grele.
Nu m-a lamurit mare lucru. Am intrebat in ce pozitie sta bebe in acel moment: mi-a spus ca sta bine, cu capul in jos. Merci, asta simteam si eu!
O bila neagra, oricum.


Kiki 34w
http://community.webshots.com/user/astery100






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Uitati www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=37958&SearchTerms=Chitescu" target="_blank">aici inca un subiect, si inca www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=55886" target="_blank">unul ...
Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rdunare spune:

Faza cu dopplerul care incălzeste e tare relativă. Sunt curios care este puterea de emisie a unui echograf. Nu cred să fie mai mare de câtiva Watt. Unde care încălzesc sunt peste tot si în natură. Razele solare sunt un exemplu. A, si apa caldă încălzeste, si nu cred că recomanda cineva să facem dusuri reci (din cauza asta). La gravide se recomandă să nu se faca dusuri sau băi foarte fierbinti. Dar de la fierbinte la încălzirea dată de doppler (care afaik nu frige, nu e nici macar cald) e cale lungă. Aici e o mare discutie. Nu exista din ce stiu eu studii clare în nici o directie. Si deci, avem voie să ne panicăm fără motiv. Ar mai fi si alte "motive" de panica, dar zau, stricam farmecul acestei perioade frumoase din viata stand cu frica in san ca riscam mai stiu eu ce.

@ Danutz@: Asa stiam si eu, doppler nu e util până la o anumită vârstă a sarcinii, până atunci fluxul sangvin prin placentă nu prea are cum să fie insuficient. Mai târziu, când bebe creste repede pot apărea insuficiente de hrănire. Acum este doar o mogâldeată.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by rdunare

Faza cu dopplerul care incălzeste e tare relativ?



Dupa parerea British Medical Ultrasound Society nu e chiar asa de relativa "faza" asta (ca sa nu crezi ca vorbesc "din punga").

"Modern ultrasound scanners, when used in accordance with guidelines published by BMUS, EFSUMB and WFUMB, do not give rise to substantial concerns over safety. Nevertheless, it is possible to select operating conditions on some equipment that are capable of warming tissue to a level where adverse bio-effects may occur. The magnitude of the temperature rise increases with the length of exposure and with the ultrasound output. In addition, it is known that tissues can be damaged close to any gas bodies exposed to high amplitude pulses of ultrasound, for example at the lung surface or with micro-bubble contrast agents. A further aspect of safety management is the inherent sensitivity of each type of tissue and the long-term relevance of any adverse bio-effects. For example, exposure of embryonic tissues is critical because they are rapidly proliferating, and because of the potential developmental changes which may be caused. Exposure of fetal bone can result in secondary warming of adjacent soft tissues, of particular importance to the brain and spinal cord, especially with high-intensity Doppler beams."
(Sursa: http://www.bmus.org/safety_of_ultrasoundNF.htm )

"Pulsed Doppler techniques generally involve greater temporal average intensities and powers than B- or M-mode, and hence greater heating potential, due to the high pulse repetition frequencies and consequent high duty factors that are often used. In the case of spectral pulsed Doppler, the fact that the beam is held in a fixed position during an observation leads to a further increase in temporal average intensity. Colour flow mapping and Doppler power mapping involve some beam scanning, and so generally have a heating potential that is intermediate between that of B- or M-mode and that of spectral pulsed Doppler."
(Sursa: http://www.bmus.org/BMUS%20Safety%20Guidelines%20final.htm )

Mai puteti vedea si aici: http://www.sogc.org/guidelines/pdf/SenikasEffects-june05.pdf

lordra, eu nu am zis ca Doppler-ul nu e bun, eficienta lui ca mijloc de investigare este demonstrata in sarcinile cu risc. In schimb nu este demonstrata eficienta lui ca mijloc de screening, adica nu se justifica utilizarea de rutina in populatia sanatoasa.





_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Buna!! Sunt noua pe forum insa vreau sa va impartasesc experientele mele. Sunt graviduta in 17 sapt si, pana acum, am fost supravegheata de dr. Bucur Cezara de la CMU. Mi-am facut si eu eco 4D acolo (tridimensional in timp real) pe la 12 sapt (la recomandarea dr). A fost super. M-a tinut cam o ora si jumatate, timp in care i-a facut masuratori, l-am putut admira in toata splendoarea....Nu am inregistrat nimik, pt ca nu am stiut...insa mai am programata inca o eco 4D de analiza morfo-fetala pe la 21 sapt. Atunci sigur merg cu ceva casetutza sau CD...pt ca am ce inregistra. Va recomand CMU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Ama_Kaly- am inteles, o sa ma duc si eu pregatita..dar oare pot sa ii duc CD? ca nu avem video, mai la indemana mi-ar fi daca as putea sa inregistrez pe cd...

Cristina 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Eu ma duc in saptamana 21 direct la Herghelegiu. Pur si simplu am sunat si am intrebat la ce varsta a sarcinii obisnuieste dr. Herghelegiu sa faca echo 4d. Mi s-aspus 21 saptamani. Asa ca, am facut programarea pentru saptamana 21.
Si la dr. Iosup e bine. Eu nu ma incurc cu Medlife, ma duc la cei mai buni...

lily 18+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_simona spune:

Salut.Numele meu esta andra si sunt incepatoare.Am citit parerile voastre despre Medlife si dr Chitescu si as vrea sa va spun ca nu este si parerea mea.Eu am facut eco 4D la chitescu in sapt 20 si eco a durat aproape 40min s-a comportat f frumos cu mine mi-a explicat tot ce se vedea acolo si am dvd cu inregistrare de 30min care se vede perfect.Eu am ramas impresionata in bine si drept dovada pe 16 ian am iara programare la dansa in sapt 29 tot 4D.Poate nu era in toane bune tot omu are si zile proaste nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

andra, bine ai venit. Sper sa iti fie de folos forumul DC. Sunt curioasa daca o sa iti zica Chitescu ca ai colul scurt ... Ne tii la curent, da?

Mergi la inceput