Toba preparata acasa

Toba preparata acasa | Autor: nella

Link direct la acest mesaj


Nu stiu cum se pregateste toba acasa.Ma poate ajuta cineva?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Nu stie nimeni? Si pe mine ma interesaza o reteta buna pentru toba si pentru lebar facut in casa? Si cum as putea sa-l fac daca nu am matze(burta)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

Un stomac de porc, 1 kg de carne de la git, limba si rinichii dela un porc, urechile porcului, 1/2 kg de ficat, 250 g slanina, sare, piper boabe, o foaie de dafin, un kg muschi de porc. Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai. Se pun sa fiarba intr-o oala mare pilna cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea.Cind furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la git, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita. Se fierb taote pina carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa.
Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. Stomacul se goleste, se rade usor cu lama unui cutit, se spala in mai multe ape reci. Ca sa se albeasca si sa dispara orice urma de grasime sau de murdarie, se freaca usor cu malai. Se limpezeste in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga. In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avind rostul de a lega carnea.Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea. Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scinduri curate, cu o greutate deasupra.Se lasa rece si se maninca peste o zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otis41 spune:

CALTABOS
Ingrediente: 1/2 din ficat, un rinichi, 1/2 din plamīni, 1/4 din carnea si grasimea de la capul de porc, 1/4 din slanina de la gīt (gusa), 1/4 din sorici, 1/4 din carnea fiarta, 1/2 din splina, condimente: piper, ienibahar, coriandru, nucsoara rasa sau cuisoare.
Mod de preparare: Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu gauri mici, īmpreuna cu circa 300 g din ceapa taiata marunt si calita īn prealabil cu o lingura cu untura sau 2 linguri cu untedelemn (pīna cīnd scade apa ce o lasa si devine lucioasa, fara sa se rumeneasca). La tocatura se adauga o lingurita rasa cu piper, 1/2 lingurita cu ienibahar, o lingurita cu vīrf de zahar (facultativ), 2-3 cuisoare pisate bine īn piulita sau o lingurita cu nucsoara rasa prin razatoarea cu gauri mici, coriandru sau boabe de ienupar macinate, seminte si frunze de cimbru, la alegere, dupa gust. Cine doreste sa īnmulteasca compozitia poate adauga circa 100 g orez fiert cu 1/2 l apa; se fierb la foc mic (bobul va absorbi apa īn īntregime, cīnd acesta este fiert si va ramīne īntreg). La tocatura se adauga 100-200 ml supa cu multa grasime, din oala īn care a fiert capul de porc, amestecīndu-se bine toate, ca sa aiba consistenta unei paste si potrivindu-se gustul cu sare fina. prin masina de tocat, la care s-a montat tubul pentru cīrnati, se umplu intestinele de caltabos, legīndu-se la ambele capete cu sfoara subtire. Cīnd toti caltabosii sīnt gata, se introduc īn apa sau supa fierbinte (care a fiert īn clocot) si, fara sa mai dea in clocot, se tin asa 50-60 minute, dupa care se scot cu strecuratoarea de macaroane, īntepīnd din loc īn loc cu un ac gros, sa iasa aerul, ca sa nu plesneasca si li se da drumul cīteva minute īn apa rece, apoi se aseaza pe platou. Se consuma calzi sau reci. Dupa dorinta, se pot praji putin pe ambele parti īnainte de a se consuma calzi cu mamaliguta sau cu piure de cartofi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

vai ce pofta mi-ati facut....!





Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Moama, abia astept sa fac! Super retete!





Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

s_a_l_i_v_e_z!!!!

Toulouse, la ville rose


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Si eu abia astept sa fac, numai ca n-am gasit burta de porc. Mai caut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Fetele am gsit o reteta intr-o revista Practic din 2000 si unde o tanti care dadea o reteta de toba cu varianta "daca voi nu ati taiati porcul nu disperati exista solutia . Cumparati toate ingredientele .." iar la sfirsit spune asa ( citez din carticica ):
" Daca nu aveti prapor pentru a-l umple, folositi o punga de plastic.
reteta :
1 kg de ficat, 1/2 kg de plamin, rinichi si o capatina de porc . Totul se pune la fiert in o oala de 10 l in care se pun 2 foi de dafin , piper si sare. Apa din oala tb sa acopere totul si sa fie cu 2 degete mai jos de buza oalei. Se scurge bine totul dupa fierbere si se taie maruntaiele in cubulete mici. Carnea de pe capatina se curata de pe oase si se taie bucati mici. Daca nu aveti prapor pentru a-l umple, folositi o punga de plastic. Umplutura se indeasa bine in punga, alternind carnea cu bucatelele de maruntaie. Pentru putina culoare, puteti adauga citiva morcovi taiati cubulete ( eu banuiesc ca fierti ). Peste ea se toarna zeama din oala. Se aseaza punga bine umpluta si legata la gura intre doua funduri de lemn presate cu o greutate.


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:


OTIS41 multumesc pentru meteta ,mai am o intrebare in toba se pun si alte organe cum ar fi rinichi ,inima ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

CRISTA am citit reteta ta dar eu stiam ca dupa umplere toba se mai pune la fiert,in punga se mai fierbe?.Pot folosi in loc de stomacul porcului sau de punga ,intestinul gros al porcului?

Mergi la inceput