Toba preparata acasa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Nella, eu am scris ce sria tanti aia in revista. Probabil ca ea considera ca asta e o toba pe care sa o maninci repede, nu o poti tine prea mult si dci in cazul asta e facuta mai mult pe "sistemul" piftiei, zeama e fiarta bine inainte si cind o pui in punga "ingheata"...
Eu zic ca poti sa pui in intestin de ce nu , daca il speli bine ( vrei sa iti caut ceva despre cum se curata intestinul gros ? o fii vreo smecherie ? ). In definitiv sunt si mezeluri care se pun in intestin ( parca caltabosul .. si era bun ...). Aici cumnatul meu meu mi-a zis de ceva care se face cu cred eu carnea de pe la maxilare si ceafa porcului .. si se pune in vezica ... sper ca am inteles eu bine hahhh ... deci pina la urma de la purcelul asta sarmanul se maninca cam tot hahahh .


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Si eu fac toba joi.Ieri am cumparat stomacelul...mmm abia astept .
Christel eu am luat de la un mic supermarket chinezesc.Incearca si tu la tine in zona e imposibil sa nu aiba.
Sau intreba la un Chinese Take Away si roaga-i pe ei sa-ti cumpere .
Pofta buna!

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontica Camelia spune:

quote:
Originally posted by Christel

Si eu abia astept sa fac, numai ca n-am gasit burta de porc. Mai caut!


Azi am facut si noi "porcariile" pt Cracin, fiindca noi preferam toba, normal am facut mai multa, dar nu am avut intestine de porc si le-am facut in pungi de plastic. Au fiert fara probleme.
Spor la traba.





Sarbatori fericite!
poze cu noi



Camelia & Alexandra Elena (27 feb 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Fetelor multumesc pentru sfaturi,joi voi pregati toba ,care sper sa fie foarte buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Crista, super reteta, multumim mult, si mai ales ideea cu punga de plastic, la varianta asta m-am gandit si eu dar imi era sa nu se sparga punga la fiert si sa se imprastie continutul, dar o sa incerc si va spun rezultatul!

quote:
Originally posted by crista-s

Fetele am gsit o reteta intr-o revista Practic din 2000 si unde o tanti care dadea o reteta de toba cu varianta "daca voi nu ati taiati porcul nu disperati exista solutia . Cumparati toate ingredientele .." iar la sfirsit spune asa ( citez din carticica ):
" Daca nu aveti prapor pentru a-l umple, folositi o punga de plastic.
reteta :
1 kg de ficat, 1/2 kg de plamin, rinichi si o capatina de porc . Totul se pune la fiert in o oala de 10 l in care se pun 2 foi de dafin , piper si sare. Apa din oala tb sa acopere totul si sa fie cu 2 degete mai jos de buza oalei. Se scurge bine totul dupa fierbere si se taie maruntaiele in cubulete mici. Carnea de pe capatina se curata de pe oase si se taie bucati mici. Daca nu aveti prapor pentru a-l umple, folositi o punga de plastic. Umplutura se indeasa bine in punga, alternind carnea cu bucatelele de maruntaie. Pentru putina culoare, puteti adauga citiva morcovi taiati cubulete ( eu banuiesc ca fierti ). Peste ea se toarna zeama din oala. Se aseaza punga bine umpluta si legata la gura intre doua funduri de lemn presate cu o greutate.


Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Auziti fetele ce m-am gindit: daca aveti cosulet din ala de bambus pentru fierbere in abur mai bine puneti acolo punga de plastic cu toba. Sa nu se lipeasca de cratita cind fierbe si sa se topeasca punga. Oricum cred ca trebuie folosite pungi din alea pentru congelator ca sunt mai zdravene. In loc de cosulet de bambus pt fiert la abur se poate folosi ciurul ( sita ) de faina /malai pus deasupra unui vas in care sa fiarba apa ( sa nu atinga apa ) si cu un capac deasupra.
Sau peste oala cu apa care fierbe se pune o lingura de lemn in diagonala ( diametru ..) si de ea se leaga cu ata punga cu toba care se lasa in apa fierbinte fara insa sa atinga fundul oalei. Asa nu exista posibilitatea ca plasticul sa se topeasca. Ma gindesc ca oala poate fii mai fierbinte decit apa care totusi mai mult de 100 grade nu fierbe. ( metoda cu lingura e "furata" de la niste bucatarese care la o nunta in ardeal fierbeau asa gainile pt supa cu taitei ... aveau dreptate ele nu toate gainile aveau acelasi timp de fierbere, unele erau mai alergate decit altele ... asa ca le puteau scoate usor din oala).

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Si noi am facut porcariile sambata. La toba am pus si limba porcului. Nici noi nu am avut stomacul porcului (l-am aruncat), dar am gasit la carmangerie niste pungi de plastic, care se vand la metru, mai groase putin decat salamul si am pus acolo compozitia. Dar ne-am chinuit putin pana ne-am dat seama cum se folosesc, pt ca nu e plastic pu. Asa ca trebuie pus in apa calduta sa se inmoaie putin, apoi se leaga la un capat si se umple. Apoi legati si la celalalt capat, avand grija sa strangeti cat mai tare, fara a lasa aer inauntru.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Crista, eu ma gandeam sa pun punga cu umplutura in sita aceea de la oala minune(cea de legume) si sa le mai fierb putzin(cam cat timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nella spune:

Va doresc tuturor un CRACIUN fericit si un AN NOU mai bun.
LA MUTI ANI!!!

Mergi la inceput