Fasole batuta, iahnie, ......

Fasole batuta, iahnie, ...... | Autor: Reliana

Link direct la acest mesaj

Fetele, help, nu mai stiu sa fac fasole batuta, adica nu mai stiu de ce am nevoie! Ajutoooooorrrrrr, ca mi-e o pofta de mor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Buna!Uite-ti spun din amintiri:iti trebuie fasole (logic[:P]),ulei,usturoi, bulion si ceapa(doar daca vrei;se poate si fara);fierbi fasolea,ii schimbi apa si-o mai fierbi pina-i buna de "batut" ,o dai prin masina de tocat sau robot,ce ai si tu pe-acolo,adaugi,usturoi pisat(sau dat prin masina la un loc cu fasolica) sare,bulion (dupa gust) si-o freci cu ulei (putin cite putin,ca la maio).Daca vrei poti sa adaugi la sfirsit si ceapa taiata marunt si calita.
Poate stiai procesul tehnologic,nu eram sigura asa ca l-am scris...Daca am gresit ceva puteti sa ma contraziceti...Am precizat ca n-am facut de vreo 3 anisori si cum memoria imi cam joaca feste..

Irina & Veve cea cumintzica foc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Eu caleam ceapa si o amestecam cu bulion si ornam deasupra.
Pofta buna! (cate bordeie, atatea obiceiuri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stephy2002 spune:

Barbatu-meu e specialistul in fasole batuta, dar stiu c-o face cu fasole alba de la conserva (Unico e cea mai buna aici). Iese o minunatie si-i gata in 5 minute!
Va pupic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liv spune:

Veve, si eu is moldoveanca, dar nu-s de-a ta, fiindca fac altfel fasolea batuta (eu ii spun "flocaita" ). Fierb fasolea, apoi o dau prin masina de tocat sau o invirt cu mixerul pina se face pasta, adaug ulei, sare, piper, o ceapa cruda tocata marunt, usturoi pisat bine bine. Mai pun si o ceapa tocata si calita, asta e facultativa, dar iese mai gustoasa fasolica . Nu pun bulion, insa am mai auzit si eu pe la altii cum ca se poate pune ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veronicai spune:

Fasole batuta

Ingredinte:
300 gr. fasole boabe uscata, 1 ½ litru apa, 1 ½ ceapa, 3-4 linguri ulei, un virf de cutit boia de ardei, usturoi pisat (facultativ), sare

Mod de preparare
Se alege, se spala si se moaie fasolea din ajun. A doua zi se pun la fiert, se lasa sa dea citeva clocote, apoi se scurge apa inlocuind-o cu alta apa calduta. Se repeta aceasta operatie de trei ori. Se lasa fasolea sa fiarba bine in ultima apa (pina se poate strivi bobul cu usurinta intre degete), se strecoara si se trece prin sita. Ceapa taiata pestisori se prajeste in ulei, se adauga boiaua si se amesteca. Fasolea trecuta prin sita se pune intr-un castron si se freaca cu uleiul ramas de la prajitul cepei pina se obtine o pasta spumoasa. Se sareaza, se adauga usturoiul si se amesteca. Apoi se asaza pe o farfurie de servit, presarind deasupra ceapa prajita

Mod de servire
Se serveste cu muraturi, salata de sfecla, varza, etc.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

am sa iti spun cum o fac eu:
500 gr. de fasole o pun de cu seara in apa ca sa se umfle, dimineata o pun la fiert, prima apa o arunc, dupa ce am pus-o in a doua apa ii aduc la fier,, morocv (eu iidau prin razatoarea mica), ceapa dupa gust, albitura, sare, o las sa fiarba pana mai scade.Dupa ce a fiert o pisez bine in aceiasi cratita, dar atentie daca ti se pare ca are prea multa zeama mai iei o cand si ceva....
dupa ce am pisat-o calesc separat intr-o cratita doua sau trei cepe(verzi), dupa care adaug bulion.....las sa se caleasca ceapa bine cu bulionul dupa care adaug si fasolea bine batuta si o mai las sa fiarba un pic amestecand continuu ca sa nu se afume.....parjaez niste carnaciori afumati si o servesc cu muraturi.

pofta buna si sper ca am explicat bine

Madalina siAna Crisitina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

O minunata fasole batuta iese si daca pui in ea numai ceapa, deci fara usturoi.
Fierbi fasolea, apoi cand o pisezi ( eu fac asta cu mixerul) adaugi treptat ulei+ sare+piper. La sfarsit pui ceapa taiata marunt si o amesteci ( la fel ca la salata de vinete). Apoi nu mai ramane decat sa o pui pe paine si sa o mananci.
pofta buna!!!!!!!!

Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Fetelor eu la fasolea batuta la sfirsit ii pun si 2-3 linguri de maioneza. Ati incercat de curiozitate ? Este superrrrrrrrrrrr si in plus chiar daca ramine pe a doua zi ramine la fel de pufoasa si gustoasa. Nu se intareste.

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Catan nu ti-am dat eu oare reteta de fasole batuta? Hai ca o mai scriu odata.
Eu fierb fasolea bine de tot in mai multe ape, o dau prin mixer sau masina de tocat, o frec bine cu putin ulei cam un sfert de pahar, pisez doi catei de usturoi , pun sare, si la sfirsit adaug 2-3 sau 4 linguri de maioneza, vezi si tu cam cit inghite ea. Iese super gustoasa si pufoasa. O nivelez bine intr-un castron si separat tai vreo 2- 3 cepe solzisori si le calesc bine, adaug vreo doua linguri de bulion si butina boia de ardei dulce, si torn deasupra la facsole, il nivelez, si daca vreti pune pe margine felii de cirnaciori sau cirnaciori intregi prajiti. Pofta buna

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Iahnie de fasole

Se pune fasolea boabe la fiert impreuna cu un morcov, o ceapa si un patrunjel. Cand e fiarta se strecoara. In ulei incins se caleste o ceapa tocata marunt, peste se adauga bulion, zeama de fasole, 1 lingurita de otet, o lingurita de zahar, verdeata tocata marunt(marar, patrunjel), 1-2 foi de dafin, sare, piper si se lasa sa clocoteasca 15-20 min. Peste acest sos se adauga fasolea fiarta si se lasa sa se patrunda bine de mirodenii. Se poate pune la cuptor sa mai scada putin. Se serveste cu afumaturi(carnati afumati, costita afumata) si muraturi.


Mancarica de fasole

500g carne vitel
500g rosii decojite
400g fasole boabe
200ml supa de legume
1 ardei rosu iute si unul verde
4 catei de usturoi
1 ceapa
3 linguri de bulion
1 legatura patrunjel
sare, piper, cimbru, ulei

Se taie carnea in bucatele si se prajeste in ulei incins. Se adauga ceapa taiata marunt si usturoiul impreuna cu ardeii taiati rondele. Dupa ce s-au calit, se pune bulionul, supa de legume si rosiile decojite taiate cubulete. Se condimenteaza si se mai lasa pe foc aprox 20 min., dupa care se adauga fasolea, fiarta in prealabil, si patrunjel tocat marunt.

Carnatii ii poti praji si ii poti pune in mancare cand aceasta e gata sau direct pe farfurie cand servesti fasolea. Sau ii adaugi in mancare inainte cu 10-15 min de a fi gata, neprajiti.

Pofta buna!

Mergi la inceput