Endometru,ovulatie,monitorizari,temperaturi-81

Endometru,ovulatie,monitorizari,temperaturi-81 | Autor: ingeras26a

Link direct la acest mesaj

Graviduta lunii August 2005 este:

Catrinel 17 - Cap. 49

Gravidutele lunii Septembrie 2005 sunt:

CamiM - Cap. 58
Virgi - Cap. 61
Shoricutza - Cap. 62

Gravidutele lunii noiembrie 2005:

Imi doresc sa avem mult, mult succes! si sa primim toate de Craciun teste II!

Ingeras

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Un nou capitol, reusite cat mai multe!

Mi-am cumparat tinctura de marar, de lemn dulce si de muguri de zmeura. Acum ramane sa ma sfatuiti cum sa le iau, dat fiind ca clomifenul il iau cate una pe zi, in zilele 3-7 ale CM.

MOana: am gasit rezultatul de luna trecuta de la eco din ziua 11 (ca numai atunci am facut): endometru 9 mm, pe OD un folicul de 15 mm. Luna asta m-a chemat din nou la eco in ziua 11. Ma gandesc eu: oare sa merg la mine in oras in zilele 7 si 9 sa fac niste ecografii, ca sa stiu daca ovulez pe stanga (ca dreapta e infundata) si ca sa stiu daca totul merge bine? Voi ce ma sfatuiti, fetelor?

.

Tabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Tabitha am vazut ca Amely ti-a spus de tinctura de zmeur. Din ceea ce am citit eu despre ea are efect progesteronic, nu estrogenic, adica ajuta in lipsa de progesteron dovedita. Tu ai facut progesteronul in ziua 5, deci nu stii exact cum stai la acest capitol.
Tinctura de zmeur, deoarece are efect asupra progesteronului, se ia precum utrogestanul/duphastonul, adica dupa cea de-a doua zi a ovulatiei, pana cu 3-4-5 zile inainte de ciclu (zilele 16-25 ale CM-ului, in principiu).
In ceea ce priveste prima ecografie, desi Moisa imi spune mereu sa vin in ziua 11 (asta e practica) eu ma duc din ziua 8, iar daca nu faceam asa pierdeam inseminarea de luna asta, caci in ziua 8 am avut valorile din ziua 13 de luna trecuta. Deci, mai bine te duci cat mai devreme, mai ales daca vrei sa vezi pe ce parte ovulezi.....
Endometrul din ziua 11, de 9 mm e excelent, dar nu stii exact daca a mai crescut sau a scazut din nou........ Chiar, sunt curioasa acum ,de ce scade endometrul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzunica spune:

fetele,
Ingeras, ultima sunt eu!
Tabita, sti ce-am patit eu luna trecuta cand am luat Clostilbegyt cu tincturi ?, m-am ales cu un chist de 6 cm. Te rog ai mare atentie cu ele. Eu m-am monitorizat din z 10 in z 24 si n-am avut decat un folicul de 18mm, folicul care apoi a scazut la 14mm, am renuntat la monitorizare crezand ca luna respectiva nu voi avea ovulatie dar dupa ce mi-a venit CM am fost din nou la echo, si surpriza, ditamai chistul.
In z 24 endometrul meu ajunsese la 18 mm, oare din cauza tincturilor, oare din cauza endometriozei ?, numai Dumnezeu stie!
Mishulina, esti bine ?
Iepurila si Mihaipopescu, oriunde sunteti

Mergi la inceput

Motzunica ce tincturi ai luat si in ce cantitate? Daca tot ai facut stimulare + monitorizari ecografice nu ai facut si pregnyl pentru a preintampina formarea chistului???
Endometrul dupa ovulatie creste si poate ajunge pana la dimensiunea de 18 mm in mod normal, iar daca nu e sarcina, endometrul acesta se elimina la menstruatie, deci nu e nici o problema.
Cat despre chist, stimularea folicului duce la formarea acestuia, deci Clostilbegytul a creat monstruozitatea......
Sau ai luat tincturi si pentru cresterea foliculara???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Buna seara! Am intrat sa va spun ca presupusa candidoza de fapt la mine nu a fost... eu m-am banuit de asa ceva pt ca in weekend m-am trezit cu o secretie mai abundenta decat am de obicei inainte de invazie... dar nu a fost candida, pt ca dupa acea dimineata horror nu s-a mai intamplat nimic suspect, absolut nimic. Imi pare rau ca la voi a luat proportii... 'Stop-ul' a venit normal dupa o faza luteala la mine obisnuita de 16 zile.
Maine ma duc sa fac analizele hormonale pt ziua 3, sper sa nu aflu nimic ingrijorator...

Mergi la inceput

Avalon am intrebat-o pe Moisa cum e cu faza luteala de 16 zile si i-au stralucit ochii de bucurie, spunand ca e ideal.....
Cat despre candida.........

Mergi la inceput

Oana, am luat :
-coada soricelului 30 picaturi x2/zi;
- branca ursului 2 lingurite/zi;
- mugur de zmeur 50 picaturi de 2x/zi;
- cretisoara 2 lingurite/zi.
Pregnyl n-am facut pentru ca foliculul incepuse sa regreseze si am zis ca nu mai este cazul, urmarea.... Din fericire am scapat usor de el.
Nu m-am gandit ca patesc ceva pentru ca in urma cu cativa ani am mai facut stimulari cu Clostilbegyt, si am avut ovulatie abia cand am luat 3 tb/zi...si acum ce-am zis, 1 tb/zi+ tincturi este apa de ploaie, din pacate tincturile m-au contrazis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

Salutari la fete si . Daca nu sunt pe aici nu inseamna ca nu mi-e dor de voi si ca nu va iubesc. Da' pentru psihicul meu e mai bine mai rarutz.
Sunt in CM1. T mi-a zis ca pot sa incept stimulare cu clomiphene, da' sunt in mare dilema pentru ca nu stiu daca o sa pot ajunge la monitorizari si mi-e cam teama sa fac stimulare fara sa ma monitorizez. Asa ca nu stiu ce sa fac. Sa astept pana in ianurie cand oi putea iar sa merg la eco. Mi-e tare teama sa iau medicamente fara sa ma duc la eco, ma gandesc naibii sa nu ma trezesc cu vreun chist de nu s-or sparge foliculii.

dati-mi un sfat.. sa iau medicamentul, sa nu-l iau luna asta... Sa gandesc pozitiv ca sa mai creasca vreun folicul ca pe cel de luna trecuta l-am ratat... nu stiu...

hai pupici pe burtici

cami

Mergi la inceput

Am uitat sa precizez, tincturile le-am luat din prima zi a CM pana la urmatorul.

Mergi la inceput

Motzunica din prima pana in ultima zi????
Pai coada soricelului si cretisoara se dau pana la ovulatie, iar mugurul de zmeur se prescrie dupa ovulatie. Primele sunt legate de foliculi, iar zmeurul de progesteron, adica de sustinerea unei eventuale sarcini si fiecare isi joaca rolul in anumite perioade.
Eu beau 1-2 cani de ceai de cretisoara si coada soricelului, dar din ziua 5 pana in ziua 10.
Iar tincturile sunt mult mai puternice decat ceaiurile, incomparabil........
Branca ursului stiu iarasi ca e toxica in sarcina, deci se ia pana la ovulatie........
Iar cate 50 de picaturi de 2 ori pe zi e cam multicel......
Cami stimularea fara monitorizare presupune multe riscuri, pe care eu nu mi le-as asuma.....

Mergi la inceput