mai e vreun fericit cu discopatie?

dragele mele,
voiam sa stiu daca a mai trecut cineva prin ce trec eu: se pare ca de la efort mi s-a dislocat un disc de la coloana - diagnostic "hernie de disc"/"discopatie lombara"
am momente mai bune cand nu ma doare, si mai rele cand nu pot sa merg... problema mai e si ca alaptez si nu pot lua nimic medical, nici macar o crema... mi s-a recoamnadat fizioterapie, dar am aflat ca treaba se rezolva mai repede la un "calcator"... unde am si fost, m-am rezolvat, dar numai pentru cateva zile, pentru ca apoi, de la un efort mult mai mic, m-a luat din nou...
o sa ma duc iar... voiam sa stiu daca a mai patit cineva ca mine, daca are sfaturi... daca stie ce e voie si ce nu... am descoperit, de ex, ca daca stau culcata pe o placa tare nu ma mai doare...
va multumesc frumos:)
sanatate tuturor!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Raspunsuri

ana_maria222 spune:
si eu am discopatie lombara si am cateodata zile cand nu ma pot da jos din pat. am facut si eu fizioterapie dar durerea te lasa pentru o perioada de timp(mica). in rest, cand ma doare folosesc diclofenac gel si ma imbrac bine bine. si..imi trece...pana la urmatoarea criza...
be happy!!!!!
http://community.webshots.com/user/ana_maria222

Mirela72 spune:
Tot dupa nastere, la vreo doua luni, am trecut si eu o printr- discopatie lombara de nu puteam sa merg. Am incercat, ca orice om, cu antiinflamatoare si orale si locale (inclusiv Celebrex care costa o caruta de bani) dar nimic nu mi-a alinat durerea. Nu am facut fizioterapie ca nu aveam timp avand copilul mic si am inceput sa fac infiltratii cu Boicil in zona dureroasa. In mai putin de o saptamana mi-a trecut si de atunci a trecut un an si durerea nu s-a intors.
Mire-mama de fetita frumoasa

lexi spune:
eu am scapat cu fizioterapie. m-a apucat in timpul sarcinii si, din cauza surplusului de greutate din ultimele luni, durerea se accentua, ca sa treaca uimitor dupa nastere. doctorul mi-a spus sa nu ma bucur, ca e doar o mica pauza, confortul fiind dat de kilogramele pierdute; maaaare dreptate a avut.
am inceput fizioterapia, fara pic de incredere in metodele lor, sporita si de faptul ca rezultele nu le ai pe loc, ca la inghititul unui algocalmin, de exemplu.
in vreo 2 luni, cu sedinte de 2 ori pe saptamana, o ora jumate bucata, am fost [aproape] ca noua. daca vrei detalii, iti spun si exercitiile, doar ca ele se incheiau cu o sedinta de masaj (dureros in primele 10 minute), urmate de ultrasunete si de o perna mare cu gheata pe spate, moment de relaxare maxima.

arboria spune:
consortu' are si el discopatie (lexi o sa aveti despre ce vorbi la urmatoarea intalnire), capatata acum cateva luni, cand a incercat sa mute din loc un obiect greu.
dupa tratament medicamentos (parca ceva steroizi si analgezice) s-a ameliorat durerea.
acum, trebuie sa poarte un brau elastic cand face efort si se mai duce o data pe saptamana, parca, la trosnit. asa zice el sedintelor de masaj special la coloana.

gandacelu spune:
merci fain, fetelor!
deci la calcator n-a mai fost nimeni? pe mine m-a "reparat" in 5 minute... fara durere! daca ati sti cum a putut sa-mi trosneasca coloana... ceva de groaza! inimaginabil! el mi-a zis ca e hernie de disc, nu discopatie - pur si simplu nu puteam sa merg cand am ajuns la el
apoi a fost prostia mea ca nu am stat cuminte - desi el mi-a zis ca doar 2 zile trebuia sa nu ridic greutati... probabil ca trebuia sa stau in pat 2 saptamani... nu 2 zile! acuma, de cand stau pe o scandura tare, ma simt super... dar tot stau cu frica-n san, ca pot ramane teapana la cea mai mica aplecare
la fizioterapie nu prea am timp sa merg... dar m-ar interesa sedintele lor, lexi, daca imi poti spune ce fel de exercitii trebuia sa faci... apoi, mai voiam sa stiu daca voi, cand dormiti, dormiti pe spate sau pe burta? si ce zona a fost afectata? ca la mine e lombara... mor! cea mai naspa
mirela, ce anume sunt infiltratiile? se fac un fel de injectii in coloana? ca daca da, atunci... no way!
ma gandesc ca daca voua va trecea cu dicofenac, aveati ceva usor... la mine cred ca a fost mai grav: nu puteam sa merg... si vad ca nu prea imi trece, adica ori e o criza prelungita, ori e o criza permanenta
acuma, treg nadejda la statu' pe tare... voi ce metode ati mai incercat?
lexi, astept exercitiile! merci din inima!

gandacelu spune:
da arboria, la trosnit! yes!
o fi la fel la masaj ca la calcator?

Pegasis spune:
Off topic: gandacelule, bine ti-ai revenit!
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

otis41 spune:
Si eu am avut o criza foarte dureroasa de discopatie in 1997 cu imobilizare la pat timp de 4 saptamani, apoi mers in carucior, cadrul metalic. Am urmat tratament fizioterapeutic cu: ultrasunete, diadinamice, solux, parafina nu m-a ajutat, masaj. Important este sa nu se faca intoarceri bruste ci treptat cu tot corpul, sa nu te apleci in fata ci pe genunchi astfel incat coloana sa fie tot timpul dreapta, sa nu cari greutati (asta dupa ce o sa treaca durerea) mai mari de 5 kg in amandoua mainile, la trezire din pat trebuie ridicat nu de pe spate ci intors pe o parte la marginea patului si apoi ridicat. Pe mine m-a ajutat mult supozitorul cu diclofenac pus seara si unguentul apireven si diclofenac. De atunci, am mai avut dureri la coloana la sfarsitul perioadei de sarcina. Se spune ca boala de coloana este "boiereasca" cum te pastrezi asa esti. Asa imi spuneau medicii in spital.
Sanatate multa!

laureta spune:
Gandacelu unde ai fost pentru masaj?Si ce preturi se practica.
Vreau si io sa imi "trosneasca" cineva coloana.
Pe mine ma doare toata si mai ales intre umeri.
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

Adela spune:
Va intreb: cum se manifesta? Te doare spatele cand ti-e lumea mai draga?
Asta mi se intampla mie cam de-o luna dar tot astept sa-mi treaca de la sine. (durerea se alina cand stau in pat)
In schimb daca ridic ceva greu(sa zicem vreo 2 kg ca mai mult oricum nu pot) durerea se accentueaza.... si nu imi mai trece toata ziua.
Ce ma sfatuiti? Sa merg la un medic? Se poate accentua?
Adela , mamica de
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57912" target="_blank">Haideti sa ajutam un suflet de copil - Andrei Oniciuc