mai e vreun fericit cu discopatie?
Raspunsuri - Pagina 2

Ortansa spune:
da,eu.si cred ca discopatie=hernie de disc.sau nu?
la mine merge cu diclofenac sau mobic.si mie mi-a fost recomandata fizioterapia dar nu am urmat din lipsa de timp.imi pare rau gandacel mic ca suferi.
...if you know what I mean.(proverb american :-D)

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by otis41
Se spune ca boala de coloana este "boiereasca" cum te pastrezi asa esti. Asa imi spuneau medicii in spital.
Sanatate multa!
daaaaaaaaaa, merci, stiam eu ca is os nobil

azi am avut o criza mai nasoala, am ramas sontoroaga p-acolo pe unde m-am dus, adica la Biserica, asa ca am povestit la toata lumea si am auzit inca 20 de sfaturi, care mai de care mai inspaimantatoare

laureta, eu n-am ajuns la masaj, am fost la municipal si am facut o radiografie (350.000) apoi am fost trimisa la fizioterapie (200.000 consultatia initiala si apoi cate 100.000 mii fiecare chestie pe care ti-o fac: masaj, etc etc)
acuma, nu stiu daca te primesc fara radiografie (ca dupa aia isi da seama ce ai nevoie) - daca da, atunci ramane doar 200.000 (o data) + 100.000 (de fiecare data) pentru masaj, ceea ce e un pret bun, zic eu
am fost la osteopat (pe romaneste, calcator), unde ar trebui sa mearga toti la trosnit, pentru ca iti reaseaza toate oscioarele... si da drumul la circulatie... inclusiv la sinusuri - acolo m-a costat 400.000 mii, daca vreti si adresa sau nr de telefon, vi-l dau (daca e voie)
adela... aoleu... nasol... nu stiu, poate fi doar inceputul la tine... ai grija... eu as face un control in locul tau, ca si la mine a incepu cu niste dureri pe care le-am ignorat si uite unde am ajuns

ortansa, am luat si eu un diclofenac la inceput (apoi n-am mai alaptat niste ore) dar nu am vazut nici un efect - poate la tine a fost ceva mai usor, ori ca discopatia e ceva usor, iar hernia e mai grav, si eu am hernie... nu stiu... eu nu ma mai pot da jos din pat... decat putin, dar nu mai fac nimic, nici un efort, si daca stau pe scaun, incepe sa ma doara rau...
fetele, va multumesc pentru mesaje, ma bucur ca v-am regasit si sper ca dupa a doua sedinta la calcator sa ma fac bine si sa nu va mai sacai cu problemele mele...

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

criss spune:
Buna seara,
Am avut si eu episoade de crize din cauza unei discopatii.
M-am chinuit destul de mult, cateodata durerea imi "curgea" in picior , imi venea sa plang .
Dimineata, cand ma trezeam , trebuia sa ma imping in pat ca sa pot sa ma ridic...a fost groaznic.
Ma simt mult mai bine si nu am mai avut crize de vreo doi ani, am cumparat saltea speciala , nu ortopedica pentru ca s-a descoperit ca salteaua foarte tare face rau coloanei, la fel ca si cea foarte moale.
Tot acum vreo doi ani , in vara am facut tratament injectabil cu gerovital si ketonal parca, (nu imi aduc aminte bine, o sa caut reteta si o sa scriu). Injectiile mi le facea in muschii din jurul locului dureros .
Cred ca nu poti sa faci tratament injectabil acum.
ce este important, sa nu te ingrasi, adica variatiile de greutate fac rau la coloana si trebuie facut sport, nu trebuie sa ridici mai mult de 5 kg, atentie la aplecat.
Multa, multa sanatate
Criss

Siminaf spune:
Din pacate hernia de disc nu se rezolva decit chirurgical, toate metodele "dureroase" nefacind decit s-o agraveze, astfel incit, de exemplu, daca ar trebui rezecat discul doar pe o parte, datorita exercitiilor, calcarilor, etc, sigur va fi nevoie de operatia bilaterala... Sorry.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

nematics spune:
discopatie am de mult(de cind era baiatul mic si grasun si ma luptam sa-l imbrac sa-l scot afara); mai nou am si o vertebra dislocata (in 2003, de la o cazatura, la care am facut si entorsa) - dupa ce am tratat durerile de la entorsa am descoperit beleaua cu vertebra, care-mi dadea de fapt durerile alea teribile pe picior.
Tratamentul pt. entorsa si radiografia le-am facut la spitalul de urgenta Floreasca, unde am ajuns cu entorsa, iar doctorita care m-a tratat (e la subsol, la recuperare fizioterapie si kinetoterapie), mi-a recomandat ca singur tratament (medicamentele nu pot muta vertebra la loc, numai operatia) sa fac kinetoterapie cu o asistenta specializata numai pentru asa ceva (probleme la coloana vetrebrala) - am facut un set de exercitii speciale, sub supravegherea ei, pe care le-am continuat de trei ori pe saptamina. Va jur ca dupa prima ora de exercitii am plecat de acolo alt om! Deja s-a vazut o diferenta uriasa. Printre exercitiile de baza sunt exercitii de intarire a muschilor care sustin coloana dar si exercitii de intindere a coloanei (atirnat in brate la spaliere, sau la un aparat special) samd.
Concluzie: gimnastica medicala permanenta este cel mai bun tratament la discopatie (si vertebre deplasate)

gandacelu spune:
draga criss, multumesc pentru sfaturi, poate vii si cu tratamentul exact (macar ca info)
ma gandesc ca ar trebui sa ajung sa ridic din nou, ca am doi copii...
si mie mi se lasa pe un picior cateodata, de nu mai pot sa calc, merg ca melcu calcat de tramvai
simina, poate nu o sa crezi, dar am un unchi care la 60 de ani a fost diagnosticat cu hernie de disc
ce n-a facut... e drept ca are si o gramada de bani - tot ce se poate - inclusiv fizioterapie la el acasa (tot ce mai vrei, medicamente, injectii, acupunctura, bioenergie) - pana la urma s-a hotarat sa se opreze - dupa 1 an de chinuri si bani aruncati degeaba... tocmai atunci a auzit de nenea calcatoriu care m-a calcat si pe mine si dupa 2 sedinte l-a pus pe picioare nou-nout
e drept ca aceste tratamente sunt privite cu circumspectie de cei care nu stiu ce ti se face acolo... in primul rand, nenea la care am fost s-a uitat pe radiografie si mi-a spus mai exact ce vedea acolo (fata de doctorul care m-a examinat si nu a fost foarte clar in explicatii)
apoi, tot ce mi-a facut a fost extrem de exact, ba chiar am simiti ca un pic daca ma mai trosnea ramaneam acolo - adica are o precizie chirurgicala, daca pot spune asa...
nu m-a durut nimic... pur si simplu mi-a contrat putin coloana, astfel incat sa o aseze la loc...
problema a fost a mea, ca apoi, dupa ce m-am facut bine, el mi-a zis 2 zile sa nu ridic nimic, si eu asa am facut, si apoi m-a luat iar... desi acum imi este muult mai bine
este un procedeu cunoscut si de medici, dar nu de toti - cine stie despre ce e vorba, il accepta
nematics, ti-am trimis pm - am o prietena care a avut 2 vertebre dislocate, si tot la calcator a fost si a facut-o bine (apoi s-a dus din nou, cu o rotula dislocata, si iar a facut-o bine) - aceasta a fost la alt calcator, Mos Ionica, care am inteles ca a murit - tipul la care am fost e ucenicul lui Mos Ionica (de care se deosebeste si pentru ca ia bani pe consultatii, si apoi, desi are icoane pe pereti - Mos Ionica era foarte credincios) - acest calcator din bucuresti are pe firma si chestii mai dubioase (citire pe aura, etc, cu care eu nu sunt de acord)
cam atat:)
sanatate tutror si sa ne vedem cu bine

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by criss
Ma simt mult mai bine si nu am mai avut crize de vreo doi ani, am cumparat saltea speciala , nu ortopedica pentru ca s-a descoperit ca salteaua foarte tare face rau coloanei, la fel ca si cea foarte moale.
uitasem sa te intreb, poti sa imi dai mai multe amanunte despre salteaua asta? de unde ai luat-o, cu ce pret... ce caracteristici are?
multumesc frumos:)

cristina22 spune:
Gandacelu,sunt supercunoscatoare a durerii lombare, cu iradiere in picior. A inceput in 2002 dupa ce l-am nascut pe , am luat o tona de antiinflamatoare
, si tot la fizioterapie
am ajuns. Tratamentul(dupa radiografie)a constat in patru tipuri de curenti+ masaj, timp de 10 zile. Totul a costat 360.000 lei vechi(la clinica de recuperare de stat Oradea-o parte se suporta de CAS!!)Au trecut mai bine de 3 luni, uneori mai simt cate o intepatura pentru ca imi ridic in brate copilul de aprox 19 kg si atunci iau un piroxicam si...
.Doctorita spunea ca s-ar putea sa nu mai am probleme niciodata, sa ma feresc de frig si de foarte cald
.
SANATATE, CA-I MAI BUNA DECAT TOATE!!
cristina
cristina

Liana_dsi spune:
Gandacelu, te rog sa-mi dai si mie ceva detalii despre acest "calcator" Eu am o hernie de disc cervicala de vreo doi ani jumatate, care trebuia operata de tot atata timp. Am mai vorbit, la un moment dat, cu o persoana care se pricepea la indreptat oase, insa mi-a spus ca la problema mea nu se baga pt. ca este f. riscant. Vreau sa stiu daca, in caz de nevoie, mai pot apela la altcineva inainte sa ajung la neurochirurg. Eu am trecut prin chinuri groaznice si m-am refacut dupa doua cure de fizioterapie (la trei luni diferenta) la Mangalia (la Siemens). Cunosc, insa, si o persoana care, in urma unui procedeu de indreptat oase, s-a ales cu un disc rupt, ceea ce a facut ca operatia chirurgicala sa fie un pic mai complicata. Asadar, atentie.

ENYA spune:
Gandacelu ai fost cumva la dl.Viorel Butnaru - cabinet SOMAVITA ?
Mama mea are mari, mari probleme si tare n-as vrea sa ajunga la cutit
Eu am citit de el in Formula AS si chiar am vrut sa-i fac mamei o programare, dar e cam sceptica...
Amalia si Vladi ( 5 ani si 3 luni )