Sa-i spunem...studiu de caz...
Multe dintre voi m-ati intrebat mereu daca sunt modificari in bine dupa tratamentul pentru sterilitate primit de sotul meu.Am sa va scriu mai jos,cum a evoluat problema noastra strict din punctul acesta de vedere. Inainte de toate mentionez ca sarcina mea din '99 a fost obtinuta tot cu sotul meu iar ideea preconceputa, ca daca un barbat a procreeat odata este imposibil sa aiba probleme pe viitor, este falsa !!
Asadar :
1.
07.11.2000
7 mil/ml
motilitate la 30'= 5 %
diagnostic: oligospermie cu teratozoospermie
tratament primit:Summamed
2.
31.01.2001
2 mil/ml
motilitate la 30'=10 %
diagnostic:oligoastenospermie severa
tratament primit: Summamed
3.
08.03.2001
800.000/ml
motilitate la 1h =45%
vitalitate la 1h = 45 %
forme tipice = 28 % (v.n.>50 %)
diagnostic: cripto-terato-astenozoospermie
Dupa aceasta analiza ni s-a spus ca nu mai exista nici o sansa ca sa crestem numarul zgubiliticilor si ca suntm un cuplu fara speranta si numai cu F.I.V mai putem incerca,dar sanse slabe...
4.
23.06.2001
900.000/ml vitalitate la 30'= 5 %
diagnostic: criptospermie cu astenospermie
tratament cu napraznic,laptisor de matca,apilarnil+propolis+polen,Ca+Mg+Zn
Dupa aceasta analiza am inceput tratamentul homeopat.
5.
10.10.2001
1,5mil/ml
vitalitate la 1h=50%
motilitate la 1 h= 45%
motilitate la 4h = 15 %
forme tipice 60 %
diagnostic:oligo-astenozoospermie
tratament homeopat + ceai de napraznic,laptisor de matca,apilarnil+propolis+polen,Ca+Mg+Zn
6.
27.03.2002
3 mil/ml
vitalitate 1h= 75%
motilitate 1h = 70% motilitate 4h= 50%
forme tipice = 60%
diagnostic: normosemie+oligozoospermie
tratament homeopat + ceai de napraznic,laptisor de matca,apilarnil+propolis+polen,Ca+Mg+Zn
7.
30.05.2002
3,8 mil/ml
vitalitate 1h=80%
motilitate 1h= 75%
motilitate la 4 h= 50%
forme tipice =56%
diagnostic:normosemie+oligospemie
tratament homeopat,laptisor de matca,apilarnil+propolis+polen,Ca+Mg+Zn
8.
17.04.2003
6,5 mil/ml
vitalitate 1h=70%
mobilitate 1h=60 %
mobilitate 4h=30%
forme tipice = 36%
diagnostic:normosemie,oligoastenozoospermie
Asta e rezultatul mult asteptat.
Sanatate maxima,Maria
Rabdarea este cheia fericirii.
Raspunsuri
karula spune:
Maria. revin: sa inteleg ca de la sfarsitul lui iulie face trat. homeopat. Oricum, orice imbunatatire conteaza enorm. Medicul homeopat v-a spus ca se poate combina cu fitoterapie? Si ultima intrebare: cam cat va costa trat. homeopat?
Multu, k.
Mariaa spune:
Karula,da de la sf.lui iulie 2001 face tratament homeopat.Costurile tratamentului sunt foarte suportabile,pentru o tura de 2 luni,costand cam 3-400.000 lei.Vad ca prietenul Cristinei a avut rezultate mult mai spectaculoase,insa noi numai cu atat ne putem "lauda" pana acum,din pacate.
Tratamentul homeopat se poate combina cu fitoterapie dar numai cu consultarea dr.homeopat,pentru ca sunt plante care pot anula efectul trat.homeopat,deci el iti va spune ce poti bea si ce nu.
Din ceea ce am studiat eu despre homeoterapie stiu ca in homeoterapie timpul de vindecare este echivalent cu vechimea bolii.
Daca mai pot sa te ajut cu ceva,nu ezita sa ma intrebi.
Sanatate maxima,Maria
Rabdarea este cheia fericirii.
karula spune:
Haaa??? Pai la al meu se trage de la un oreion din copilarie... Deci la pensie avem sanse... Da, asa stiam si eu ca dureaza ceva... probabil ca difera de la organism la organism. Ce ma bucura cel mai tare din ce spui tu este ca sotul tau se simte in general mult mai bine, si asta atarna o gramada. Deci nu avem nimic de pierdut sa incercam. Mai ales ca pare OK ca pret. Sa dea Domnul sa nu mai aveti mult de asteptat. Ai grija de tine si, daca veniti la Buc., poate ne reunim la un "schimb de experienta"...
Te pup, k.
Mariaa spune:
Karula,al meu a avut oreon,varicocel si armata facuta intr-o mina (care se pare ca era cu ceva radiatzii)...
La momentul respectiv,in iulie 2001,a fost singura speranta ca mai putem face ceva...acum sansele s-au inmultit,putem face inseminare,poate aparea bebe si pe cale naturala...sa vedem...
Succes Karula si sa ne spui ce faci,cum merg trebuirile cu fivul .
Pupice ,Maria
pepsica spune:
Buna Maria!
Am postat intrebarile mele la un alt subiect, asa ca am sa ma cam repet: si eu am ramas insarcinata cu sotul meu acum 7 ani si medicii la care am fost in ultimii 5 de cind incercam sa avem un copil au spus ca eu sint de vina... si asa am pierdut timpo pretios. Acum 3,5 ani i s-a diagnosticat oligoazoospermie - avea 800.000 sp/ml, apoi dupa o luna au crescut usor, pt. ca sa ajunga in timp la 0. Dr. Soare la care am facut amindoi analize hormonale (toate bune) si tratament homeopat- a zis ca nu poate sa se pronunte- sterilitate cauze necunoscute. Nu a facut oreion decit in forma usoara cind era mic- prunc de citeva luni! si nici nu a stat in medic toxic etc. In concluzie ne invirtim in jurul cozii si timpul trece - avem amindoi 35 de ani. Spune-mi si mie cum ia sotul tau ceaiul de napraznic? Ce dr. homeopat aveti voi si eventual nr. de telefon.
Multumesc frumos si astept vesti bune....
Pisicuta spune:
DOAMNE AJUTA!
MARIUTZA, VA TZIN PUMNII STRANSHI! SA DEA DUMNEZEU CA, IN CURAND, SA NE ANUNTZI VICTORIA CEA MARE: = !
*Sanatate maxima tuturor shi pupici dulcici de la Pisicuta & mormolocea*
Mariaa spune:
Pepsica,noi nu suntem din Bucuresti.Mergem la o doctorita din Timisoara,d-na Lugojan Ofelia.Numarul de telefon este 0256-486862.Nu stiu cat de mult te ajuta,fiind departe,insa daca chiar te intereseaza o poti aborda la telefon si sa-ti spuna daca are sens sa faceti drumul pana la Timisoara pentru consult sau nu.
Ceaiul de napraznic il bea dimineatza si seara,deci 2 cani/zi.Vezi ca se prepara mai aparte,a scris Livia un subiect zilele trecute.
Poate te ajuta si fetele cu adrese de medici homeo mai aproape de Bucuresti.
Pupice, Maria
Pisi
gabid spune:
Mariaa,e jalnic daca boala se vindeca as de greu ...la sotul meu problema apare de la 7 ani cand soacra mea s-a gandit sa-i dea untura de peste copilului pt ca era prea slab si l-a dereglat hormonal.De la 16 ani este in evidenta Inst.Parhon.Dereglare hormonala,obezitate si multe altele...concluzia acum 4 ani a fost oligoastenospermiedata de Dr Sopare si apoi de prof Ancar:14 mil/ml,motilitate 30%,normali 10%.
Tu crezi ca se poate rezolva ceva cu tratamente homeopate?Eu deja am 34 de ani si numai pot astepta mult timp.Sotul meu are 32 de ani,deci boala are o vechime mare!!!!
Te pup,
Gabi.
Mariaa spune:
Gabitza scumpa,atat pot sa-ti spun ca doctoritza unde mergem noi are cazuri rezolvate chiar si cu gemeni.Eu nu zic ca e cea mai buna solutie,ca este singura solutie pentru fiecare caz,insa pentru noi la un mom.dat chiar a fost singura sansa care o mai aveam,exceptand vitro,care din motive lezne de inteles a picat de la sine...Si fata de ceea ce ziceau doctorii chiar avem niste rezultate la care in urma cu un an nici nu visam.
Gabi,iti sugerez sa iei legatura cu medicul unde a fost prietenul Cristinei,poate totusi nu e nevoie de asa de mult timp,totusi voi aveti 14 mil/ml din care sunt sanse mult mai mari sa ajunga unul singur unde trebuie. Sau puteti incerca o inseminare.Din cate am inteles asta e analiza veche,ar fi bine sa aveti una mai recenta si sa vorbiti cu un medic,poate e totusi posibila si o inseminare nu neaparat vitro.
Gabitza,sotul meu are 35 ani,anul acesta face 36,deci timpul si la noi e oarecum presant din punctul acesta de vedere.Totusi ne-am dori ca ai nostri copii sa ne tina minte tineri si nu plete albe...insa asa cum spun eu totdeauna...
Rabdarea este cheia fericirii !!!