Sincer - Sotul vostru stie tot?
Buna la toata lumea!
Am un sot care vrea sa stie tot si bineinteles ca eu nu si nu . Observa si cand imi cumpar un nou lac de unghii, stie cand ceva e in neregula cu mine si vrea sa stie cu tot dinadinsul :de ce?I-am explicat ca nu-i pot spune chiar tot- el imi spune ca sunt obisnuita sa ma descurc singura si ca daca ii spun rezolva el problema. Si-mi mai spune ca sunt incapatanata si ca fac cum vreau eu. Am incercat sa-i impartasesc dealtfel la un moment dat anumite chestii dar vreau sa va zic ca in timp le-a folosit sa zic (este un pic fortat totusi) impotriva mea. Am o prietena (foarte buna) mai in varsta decat mine ( are 57 de ani) si imi spune cand mai ma necajesc eu ca barbatul trebuie sa cunoasca femeia de la gat in jos. Eu cred ca nu are dreptate in totalitate. Voi ce ziceti - este bine sa le spunem chiar totul? ( eu de exemplu nu-i spun anumite chestii pentru a nu tensiona sau pentru a nu incepe o discutie nesfarsita -in probleme in care stiu ca are cu totul alta parere) sau este bine sa fim mai discrete in unele chestiuni?. Pun acest subiect pentru ca el imi zice ca nu cunoaste prea multe femei care sa faca aproape totul de capul lor. Dar ce sa fac? - daca nu ma apucam eu de zugravit inainte de a naste nu avea copilul meu camera pe care o are acum, daca nu incercam sa fac rata la canapele nu le mai cumpara.. (cu banii jos!!!!) Si mai sunt si alte chestiuni pe care nu i le-as putea spune niciodata....
Raspunsuri
bobi spune:
buna,
nu stiu daca ce incerci tu este daca sotul tau iti cere sa ii spui absolut tot, mai degraba, iti cere sa ii ceri si lui parerea cand vrei sa faci un lucru, iar cu camera copiulului si cu canapelele, banuiesc ca ai mai discutat inainte sa faci acesti pasi, si nu ai avut nici o reactie, asadar l-ai fortzat oarescum. poate gresesc...
intr-adevar, e inutil sa incepi discutii, in care stii ca el are cu totul alta parere (de ex: e un film cu Robin Williams - pe care il uraste - poate mergem si noi saptamana asta), dar maniera pe care ai expus-o tu aici, mi se pare cam fishy (sau poate nu am inteles eu bine). pentru ce ceri aici un sfat? intr- casnicie trebuie impartit totul, poate asta trebuie sa intzeleaga sotzul tau - aici fraternizez cu tine ptr ca si eu intampin probleme la capitolul asta - insa nu am fortzat mana sotzului pana acum (poate osa ma consideratzi cam fraiera). so... sa vedem ce mai zic si fetele
pupici
bobi si bb andi
sunt confuza... sau poate nu?
osna spune:
mici minciunele ii mai spun eu sotului.el nu prea observa un lac nou sau un ruj nou,iar daca imi cumpar ceva foarte scump(pantofi,poseta) rotunjesc pretul ca sa nu sara ca ars si sa fie bosumflat ca iar am stricat banii.
noi acum 2 ani ne-am luat un apartament in tara si eu am cumpar singura mobila si cam tot ce este in el.uneori ii spuneam sa-mi trimita bani ca sa merg la dentist si mi-am cumpart covor sau garnis. ii spuneam adevarul peste cateva zile sau cand venea el in tara si observa schimbarile.
ma deranjeaza ca el prima data cand vreau sa cumpar ceva spune nu si abia apoi dupa discutii este de acord.
dar in general luam deciziile impreuna pentru ca si mie imi place sa fiu intrebata atunci cand isi cumpara el cate ceva .
http://community.webshots.com/user/svetlana_79
boo lina spune:
normal ca si eu mai am secrete...dar nu pentru ca el nu ar fi de acord, in general am mana libera la orice, dar nu vad de ce l-ar interesa cand imi cumpar eu rujuri sau cosmetice...sau,de exemplu, nu-i spun despre problemele de serviciu decat daca am nevoie de vreun sfat...
herra spune:
nu simt nevoia sa ma feresc de el...dar nici sa-i spun de cate ori imi iau ruj sau sampon; observa el mai tarziu; si daca am mai achizitionat ceva inutil, constata cu umor ca "ai mai facut o afacere!".
dar chestiile importante le discutam, chiar imi fac bine parerile si opiniile lui; am incredere in feeling-ul lui.
boeru spune:
Trebuie sa dau niste lamuriri. V-am cerut si voua parerea pentru ca nu am timp sa vorbesc decat cu voi. Bobi nu este vorba de a ne sfatui pentru ca la chestiile importante asta fac, dar de multe ori ma lasa sa fac cum vreau eu, pentru ca el nu are timp sa se ocupe. Altceva vroiam sa spun: sunt chestii cu care el nu este de acord si la care nu se mai gandeste : spune nu si nu ramane fara sa stie amanunte. De exemplu eu trebuie s-o mai ajut pe mama mea financiar dar o mai fac doar de cand in cand - atunci cand nu se poate descurca- iar el de cate ori ma suna ea spune ca iar te-a sunat sa-ti ceara bani (are o pensie de 2,3 mil lei si sta la bloc) eu ii spun ca nu ( si de multe ori asa e!)si am ajuns sa nu-i mai spun deloc cand ii trimit. Am dat un exemplu. In privinta gradinitei copilului el nu era de acord sa il dam la gradi si nici nu a venit cu nici o solutie (ne-a plecat bona si in 3 zile trebuia sa rezolvam problema - nu puteam sa iau copilul la servici) iar eu a trebuit sa iau decizii singura. Prima gradinita nu mi-a placut dar nu am putut sa-i spun motivele va imaginati ca nu puteam sa mai caut alta zicea"Nu-l mai dam la gradinita si basta" . Va supuneam atentiei daca si voi aveti probleme delicate pe care nu le MAI discutati ca sa nu creati tensiuni. Fericite cele care pot discuta orice cu sotii lor. Al meu este foarte orgolios si daca spune NU, nu ramane oricata dreptate s-ar dovedi ca am dupa aceea. Asa ca incerc sa fiu mai diplomata, sa spun problema care ma framanta mai tarziu sau chiar dupa ce s-a rezolvat. Pupici.
Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
patry_r spune:
Cu ceva vreme inainte sa ma marit exact aceeasi parere am auzit-o: sotul trebuie sa te cunoasca de la gat in jos. La vremea aceea mi-am spus: "Nu, in casnicia mea va fi altfel. Amandoi vom sti totul, vom dezbate, vom hotari...totul impreuna!" Dar, cu trecerea timpului s-a dovedit ca unele lucruri e mai bine sa nu le stie. Desigur, nu lucruri importante, dar unele nimicuri care nu afecteaza mersul casniciei, pt.a nu crea tensiuni sau discutii contradictorii ...fara rost.
Deci, sincer - sotul meu nu stie tot!
Jocelyn spune:
Desi in timpul prieteniei nu stia chiar tot, acum sincer, stie tot
, si eu stiu tot si ne simtim foarte bine asa 
"If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years."
Papadia spune:
Boeru te inteleg ce greu iti este cind ai vrea sa va consultati impreuna si nu ai cu cine.Eu ii cer sotului meu parerea in absolut orice.Nu stiu daca e bine dar nu pot sa fac sau sa cumpar ceva daca nu il intreb si pe el.Suntem ca doi prieteni.Ne spunem absolut orice adica eu ii spun absolut orice.Cind vine de la lucru sa manince dupa ce mincam stam la o cafea si povestim ce sa facem si cum sa facem.In privinta copiilor ne consultam impreuna.Ne intelegem tare bine si e minunat cind ma asculta si ma aproba sau nu in ceea ce ii cer parerea.Eu ma pot considera fericita din aceasta privinta.Am un sot minunat pe care il iubesc enorm.Pupici
moldovan
lena spune:
acuma fetelor sincer ce merge intr-o casnicie, nu merge in alta si tot asa...adevarul este ca depinde foarte mult si de caracterul celor doua personaje sot si sotie...de exemplu eu sunt mai "private" sa zic asa...nici mama nu stie chiar tot
...adica in sensul ca mie uneori mi se pare inutil sa pierd timpul (si-asa prea putin) pe care-l petrecem impreuna discutand fleacuri (sorry, dar rujuri sau chilotei, sau chestii din astea feminine, chiar ca habar n-are despre ele decat ca arata bine pe mine si atat
) ci chestiuni mai serioase...restul chiar nu mi se pare asa important sa-i spun.
Si iarasi: daca e vorba despre un subiect la care eu ma pricep mai putin...il ascult mai mult pe el, evident imi dau si eu cu parerea...iar daca la alt subiect-despre copil de exemplu stiu mai mult, chiar si instinctual, este randul lui sa-si dea cu parerea, dar sa ma asculte evident...eu zic ca trebuie sa existe un echilibru in toate.
Iar despre altele...gen trecut, evident ca vorbim, dar ceea ce am simtit fiecare la data aceea, oricum nu poate fi reprodus in cuvinte, deci ceva-ceva intotdeauna va scapa nespus.
Numai bine,
Lena
Amely spune:
Chiar citeam in Cosmo un articol ceva gen "Fetele destepte stiu sa tina secrete...", e adevarat ca nu se referea neaparat la secrete fata de soti, dar va spun din experienta: si noi discutam despre absolut orice, eu sunt foarte comunicativa cu el si lui ii place, dar sunt momente cand imi vine sa-mi musc limba (mai tarziu, va dati seama) pentru anumite chestii pe care i le spun la un moment dat...
Acum am ales calea de mijloc si am inceput sa nu mai cedez impulsului de a-l "incarca" cu fleacuri si detalii inutile, dar mari consumatoare de timp, ba uneori chiar nervi...
Si, de ce sa nu recunoastem, in anumite limite, un pic de mister
condimenteaza relatia si mentine simturile "in alerta" ![]()
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi