Probleme dupa epilat?
Dupa cateva zile de la epilare (ceara de unica folosinta sau epilator), patesc urmatoarea boacana: la radacina anumitor fire de par se formeaza un cerc rosu, dupa care zona se intareste putin - gen furuncul. Apare o mica infectie de la noul fir de par care nu reuseste sa treaca prin piele. Dermatologul mi-a spus ca este un stafilococ si, stupoare, mi-a recomandat sa nu ma mai epilez!
Uneori folosesc baneocin(unguent si crema), insa degeaba.
Stie cineva vreun tratament? Poate naturist? Va multumesc!
Raspunsuri
patry_r spune:
Si eu patesc in genul asta! Si recomandarea primita a fost sa nu ma mai epilez cu ceara ci cu... lama! Deci...
Ramonika spune:
si eu mai patesc asa ceva. se "ingroapa" firele de par la radacina si nu vor sa iasa. ba inca se mai vad si cum cresc pe sub piele si eu nu pot sa le scot, decat cand vor ele. 
cica daca faci dus cu o manusa de baie mai aspra poti sa mai scoti din ele. asta e. eu ma epilez oricum, ca nu e asa de grav.
Ramonika
si pisicile Vladutz
Bubulina
Maritza
oana8188 spune:
Hop si eu!
Si eu aveam aceeasi problema, nu pe picioare, ci intr-o anumita zona. Stiind ca aspirina este un cicatrizant foarte bun mi-a venit ideea ca dupa epilare sa nu ma mai dau cu nici o crema si in loc, sa pisez o tableta de aspirina tamponata si s-o folosesc in zona. Si...surpriza: merge!! Nu mai am nici o problema acum. Ma declar inventatoare si multumita.
Daca incercati reteta, scrieti aici ce s-a intamplat, va rog!

Oana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana8188/my_photos
impreuna spune:
Am exact aceeasi problema si eu. Inca nu am fost la dermatolog, dar medicul de familie mi-a spus ca e un stafilococ care se trateaza cu antibiotice (orale si unguent). Insa cum inca alaptez, am tot amanat tratamentul.
Nu-mi surade ideea sa nu ma mai epilez, sau sa folosesc lama, asa ca o sa aplic si eu reteta data de oana sa vedem daca merge. 
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara
nic23 spune:
Mie mi s-a spus ca cu cat frec pielea mai tare, cu atat organismul se apara mai mult si se acopera cu o piele si mai groasa. Deci firelor de par le va fi si mai greu sa iasa la suprafata. Logic, nu? Dar nu ma pot abtine sa nu-mi dau cu manusi cat mai aspre de baie.
La cabinetul cosmetic se foloseste acidul salicilic pentru desinfectare. Eu pe-aici n-am asa ceva, in schimb am spirt medicinal. Dar voi incerca si cu aspirina pisata.
Succes la epilat!
mirunatiz spune:
Mi-a mai recomandat cosmeticiana mea ca la dus sa-mi frec picioarele cu malai. Am incercat "tratamentul" cam doua saptamani, tot fara rezultat.
Imi voi face analizele la sange - antibiograma - si probabil apoi se va stabili la ce antibiotic raspunde acest stafilococ. Cred ca e singura solutie!
dadi_t spune:
Eu folosesc after shave-balsam dupa epilare.De cand am adoptat solutia asta nu ma mai irit deloc.Iar de epilat ma epilez aproape saptamanal cu aparat si astfel nu mai apar fire de par sub piele.In perioada de iarna cand raresc epilatul la o luna, cum ma epilez cum apar fire sub piele.Deci...
Tania cu Andreea(14 sept'96)+
Bianca (14 febr'04)
Poze AUGUST!
Ce nu poti controla...evita!
kisstherain999 spune:
Am aceeasi problema si pe picioare si in zona inghinala, care de altfel ma deranjeaza cel mai tare. Firele de par nu pot iesi si se formeaza la radacina lor ceva de genul unor cosuri. Cosmeticiana spune ca pielea trebuie hidratata, iar la baie folosita o manusa aspra. Problemele nu au disparut dar nici la epilat nu pot renunta.
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
mamica dulce spune:
si eu am aceeasi problema in zona inghinala,in rest pot sa ma rad si in cap si nu am nimic,nici un cosulet,nici un fir pe sub piele.Dar in zona inghinala ma deranjeaza destul de tare asa ca am gasit o "solutie" mi-am luat o masinutza de tuns mustata si barba la barbati:),o pun pe minim ,-e aproape ras,dar radacinile raman si de atunci nu mai am deloc probleme.
AM citit undeva ca nu se mai irita pielea in zona inghinala dupa ras daca dai cu antipersiprant fara alcool.Cateodata merge,cateodata nu dar merita sa incercati.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
cait spune:
Eu imi dau cu apa termala de la Avene sau Vitel si zona se usuca si incep sa iasa fireel fara sa mai ramane sub piele.acum nu stiu dak merge la toata lumea dar la mine a functionat.asta mi-a zis o cosmeticiana din Ploiesti.