pompe pt extras laptele
Mai am putin (4 saptamani) pana la termen si vreau sa ma aprovizionez cu cele necesare pt bebe inainte de venirea lui. Am cam cumparat in mare toate cele necesare dar sunt in dilema la categoria Pompe pt lapte. Care sunt cele mai recomandate? Electrica sau manuala? Cu ce firme ati fost multumite de rezultate?
Adela
Raspunsuri
Otilia spune:
Draga Adela,
Eu te sfatuiesc sa iei manuala, cele electrice iti pot provoca rani...
Asa, manual, o poti manipula tu cum vrei, mai tare sau mai incet.
Eu mi-am luat manuala si am fost foarte multumita, desi nu am folosit-o prea mult, doar de citeva ori cind am iesit si am luat "rezerve" de lapte la noi ca sa nu fiu nevoita sa alaptez in public...
Marca pe care am cumparat-o eu este AVENT si nici nu a costat prea mult...
Nastere usoara si un sanatos si frumos!!!
@+...
Otilia & La Adelita (7 luni + 1/2)
Ela spune:
Si eu tot Avent manuala mi-am luat si ... o sterg de praf.
Am simtit nevoia sa ma mulg doar la "furia laptelui" - dar nici o sansa! Erau sanii asa de sensibili, ca ma dureau numai cand ii atingeam!
Si cum nu am avut nici o problema - in caz de urgenta (si n-au fost decat vreo 2) sa alaptez in public (desi inainte nici nu as fi conceput asa ceva) - am lasat mama natura si ritmul Ilincii sa-si spuna cuvantul!
Si totul e ok. Deci eu zic sa nu ti-o iei decat daca tii neaparat, sau poti sa-i arati sotului tau ce vrei in caz ca ai nevoie si-l trimiti pe el s-o cumpere!
Pompa am pregatit-o s-o fac cadou!
Numai bine la mamici si la bebici!
khristin spune:
Adela,
Eu dupa ce am nascut mi s-a recomandat sa-mi achizitionez una manuala(intr-adevar cele electrice iti pot provova rani), firma Medela, deoarece poti s-o anexezi direct la biberoanele Avent care au tetina din silicon si care sunt destul de solicitate aici(nah ca nu m-au platit inca sa le fac reclama). Acum iti doresc sa n-ai nevoie, dar mai stii ?! Omul e bine sa fie pregatit din timp...Te pupam pe tine si pe bebelasul tau,
Cristina & Yasmine
Florys spune:
Eu am folosit cu succes pompa manuala Avent si mi-a facut viata mai linistita cind am inceput lucrul (cind Sarah avea doar 50 de zile) fiindca mai alaptam inca. E f. usoara de folosit, la fel de asamblat si de dezasamblat si se sterilizeaza. Si daca mai cumperi inca doua biberoane de la Avent iti va fi f. usor de sterilizat doar pompa.
SUCCES LA CUMPARATURI ADELA. Apropo, mie dr. pediatra a lui James mi-a recomandat pompa manuala de la AVENT fiindca zicea ea, "nu doare deloc" si intr-adevar nu m-a durut deloc.... Eu am folosit-o pina mi s-a terminat tot laptele, i.e. pe la patru luni si jumatate.
Florentina
"Sanatate ca-i mai buna decit toate!
Albumul:
"http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=48&cid=473
iris spune:
na pai mie pompa manuala nu prea mi-a folosit, in primul rind ca aveam sinii prea "infuriati" si apoi am avut probleme cu miinile, un fel de amorteala-pareza aproape de nu puteam sa folosesc pompa manuala prea mult timp; cred insa ca vorbim despre pompe manuale diferite...a mea era cu o para de cauciuc pe care trebuia sa apesi mult si bine; asa ca am investit - ca prea mult a costat, zau- in una electrica , prietena mea cea mai buna timp de multe luni, si inca la amindoi copiii'; nu stiu de ce ziceti ca face rani, a mea avea un butonas de reglare a "presiunii" de extragere si nu numai ca nu mi-a facut rani dar am folosit-o cind aveam ragade si incetisor am scapat si de astea...
asa ca eu una ti-as recomanda sa iti iei una manuala dar din cea cu piston, adica nu cea cu para de cauciuc, iar daca ai probleme mari poti gasi repede una electrica- pe vremea cind eu faceam crize mi-am trimis sotul, un pudic, sa cumpere pompa cu pricina; probabil ca a fost impresionat tare de ce "baloane" capatsem eu in loc de sini de a mers el la magazin sa caute asa ceva...si surpiza...in tot brasovul se gasea una singura, careia ii mai si lipsea o piesa, neimportanta din fericire,..hai ca m-am intins ca o zi de post....
succes mami si laptic fara furii!
Corina spune:
mie una pompa de la Avent nu mi-a folosit.Am pompat de ma durea mina dar lapte nu iesea nici macar o picatura,asa ca am dus-o inapoi la magazin si ne-au rambursat banii.Eu zic sa astepti pina dupa ce nasti,si vezi tu atunci daca ai nevoie sau nu.
Corina si Anna
CameliaH spune:
Pentru ca fetele mele nu au reusit sa invete sa suga direct la san, am fost nevoita sa apelez la pompa. Eu am luat o pompa electrica Nuk care mi-a fost foarte folositoare. Nu mi-a facut rani. Cred ca pot apare rani daca nu e folosita bine. A fost foarte scumpa pentru bugetul nostru si pentru Romania in general 3 milioane in 2002, dar a meritat zic eu.
Oricum parerea mea e sa astepti sa vina bebe si dupa aia sa vezi daca ai nevoie sau nu. Pentru o data de doua ori eu zic ca nu e cazul sa cumperi pompa. Inveti sa mulgi cu mana ca nu e greu. Te plei bine pe maini si pe sani si mulgi dirct in biberonul sterilizat. Iar daca nu-l dai lui bebe, il pui la flori ca cica e pacat sa-l arunci.
Toate bune!
Adela P spune:
Multumesc din suflet fetelor pt sfaturi si urari. Macar acum am o idee la ce sa ma uit. Se pare ca Avent manuala e totusi cea mai folosita.
Pupici la toate mamicile si bebelasii lor.
Adela
sorana spune:
Si eu am folosit tot pompa manuala, dar Chicco. A fost atunci o expo si am intrebat la standul Chicco care despre pompe - si mi s-a zis ca doar actionarea (electrica sau manuala) difera - in rest e aceeasi chestie. Mie mi-a folosit pompita - ca mai plecam la cumparaturi (cred ca vroiam sa ma plimb :) si lasam laptic in biberon. Nu stiu cum este pompa Avent, dar te-as sfatui sa iei o pompa la care partile care intra in contact cu laptele sunt sterilizabile. Cea de la Chicco are si biberon - sterilizabila integral.
Nastere usoara si sanatate multa tie si lui bb - asteptam poze de bb mic.
bb Monica si Sorana
klavier spune:
si eu am folosit tot pompa manuala Avent - nici nu imi imaginam ca e atat de cunoscuta international, cum am citit din mesajele anterioare! - si am fost foarte multumita! am alaptat-o pe Adriana 9 luni jumate, pana i-au iesit dintii si m-a muscat (altfel, lapte mai aveam). au fost cateva situatii in care numai pompa m-a salvat, adica nu mai aveam lapte de stres, nesomn si nemancare si m-am muls insistent (chiar daca ieseau doar cateva picaturi, macar se stimula sanul si i le dadeam cu lingurita). de la aceasta stimulare suplimentara o sa ai lapte cat vrei tu sa alaptezi. e drept ca sunt unele mame norocoase care au lapte oricum foarte mult. eu pot spune ca am avut foarte mult lapte, in ciuda sanilor mici, dar m-a ajutat enorm pompa. spre sfarsit, cand nu mai alaptam si mi s-au intarit putin sanii, nu mi-a mai folosit pompa manuala, nu mai pompa nimic, am folosit una electrica imprumutata de la spital si incetul cu incetul productia de lapte a scazut pana nu am mai avut probleme.
si inca un secret: uneori sotul poate fi folosit pe post de cea mai buna pompa
atentie ! nu cand alaptezi, ci cand nu mai vrei sa alaptezi, pentru prevenirea blocajelor, ca altfel ia bebe toata flora bacteriala a taticului...
succes! si nu te lasa, orice femeie poate avea lapte in fluvii!
e important sa iti pui bebele din prima clipa la san, chiar dupa ce iese din burtica. laptele din primele ore (zile), colostrul, e cel mai bogat in substante hranitoare pentru micut. sa nu te lasi pacalita de asistente binevoitoare care iti explica ca nu ai lapte si ca vor sa ii dea lapte praf!
ai exact atat cat ii trebuie lui bebe, cateva mililitri, daca il pui sa exerseze chiar cate jumatate de ora odata va invata si ii va trece lenea.
Adriana a primit totusi pe langa laptele meu si cateva picaturi de apa cu glucoza, pentru ca a avut icter si avea nevoie de multe lichide. dar lapte praf nu a primit pana la 7 luni.
iar pana la 5 luni jumate a primit exclusiv tzitzi.
succes!
Adriana + Adi jr