surplusuri de vitamine ...da sau ..nu?

surplusuri de vitamine ...da sau ..nu? | Autor: Lorika

Link direct la acest mesaj

eu sunt putin in dubiu pentru ca doctora mea de familie nu mi-a dat decat fier sa iau, si ma stiu de mica cu spasmofilie (lipsa de calciu), si i-am zis si mi-a spus ca o sa-mi dea din luna a saptea, am intrat deja in luna a saptea si tot nimik, nici nu stiu ce sa fac sa iau niste calciu efervescent si vitamina C, asa de prevenire, sau sa nu iau ca sa nu fac exces?

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;89/st/20050923/dt/8/k/6fec/preg.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Lorika, dar o calcemie ti-ai facut la ultimele analize? Eu stiu ca nu se recomanda Ca in sarcina pentru ca provoaca contractii. Mie de ex. desi mi-a iesi calcemia putin mica mi-a interzis categoric sa iau Ca tocmai din acest motiv. Acum... depinde de la sarcina la sarcina, eu am avut o sarcina cu probleme pana acum si nu ne-am riscat.

Irina si bebe 36 sapt.

http://photos.yahoo.com/irinabungau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Din ce stiu eu, nu se da Ca in sarcina pt ca ,calcifica oasele lui bebe, inclusiv craniul...ceea ce va face f dificila nasterea.
AniS si bebelina mea dulce 36+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Exista vitamine special pt. gravide - prenatale - f. bune tocmai pt. ca aduc aport si de calciu, si de fier, si de acid folic, etc. Nu lasati asa, ca o sa vedeti dupa nastere ce lipsuri veti avea, daca nu cumva si bebe...Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicut spune:

Nu stiu daca ai observat la ecografii in primele luni, dar bebe are capul mare si corpul mai mic (este disproportionat), daca s-ar administra calciu in aceasta perioada s-ar depune in oasele beblusului si de aici inchipuie-ti un bebelus cu capul prea mare (mie asa mi-a spus doctorita). Abia dupa 30 de saptamani mai dat Ca lactic cate 2 tablete pe zi.

37+ si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Mai, dragelor, da' doctorii vostri chiar nu au auzit de "prenatale"?? Au in ele doar atit cit e necesar, nici mai mult, nici mai putin. Lasati-i pe aia de moda veke, ca nu e bine sa privati organismul, nici al vostru, nici al lui bb, de vitamine si minerale!Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

Aici se recomanda vitamine doar daca dieta e dezechilibrata( daca mami papa destule legume, fructe si de toate, nu se recomanda nimic), calciu cu vit d in lunile de iarna iar fier in functie de hemoglobina.
M35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Pe perioada sarcinii si alaptarii trebuie consumate echivalentul a 1200mg de calciu/zi!Mie mi-au dat ok la calciu suplimente atunci cand nu mananc suficiente prod lactate!Asa ca zilnic imi faceam si imi fac(acum alaptez)socoteala in mg a calciului si daca nu consum suficiente prod lactate compltez cu calciu tablete!Iar complex de fier si alte vit cu care se asimileaza fe am luatla recomandare dr din sapt14,dar asa se recomanda tuturor aici!
Nu este deloc adevarat ca se calcifica mai mult decat trebuie oasele lui bebe si nici fontanella daca la asta va referiti!
Eu am nascut superusor(2hr si 5 min contractiile-acasa) si repede(in 15 min-ajunsa la spital cu dilatatie maxima)si Oana are fontanella moale si zic eu si dr ca e proportionata si nu are capul mare!

frumoasei BIBI
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorika spune:

analizele le-am facut si am iesit destul de bine, cu calciu la minim si o usoara anemie desi luam fier, dar in fine, eu ma gandeam mai mult la bebe. pentru ca eu una nu prea asimilez in general calciu sau alte vitamine, deci doar din mancare nu stiu daca este de ajuns, o sa mai intreb si alti doctori poate ca o sa imi fac iar analizele sa vedem.
oricum mersi pentru sfaturi

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;89/st/20050923/dt/8/k/6fec/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Motivul principal pentru care se evita Ca in sarcina este faptul ca da contractii.
Fierul este totusi indicat.
La o lipsa acuta de Ca, se poate lua Materna, sau ceva asemanator, insa care sa nu contina prea mult Ca.
E de preferat sa mananci multe produse lactate.
Eu tocmai din cauza contractiilor am renuntat la Materna.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Crinuta Materna da contractii? In ce sapt. ai luat si cind ai avut primele contractii de la Materna? Eu inca nu am luat nimic, dar ma batea gindul sa iau dupa 14 sapt...doctorul meu mi-a zis ca daca vreau pot sa iau, dar nu mi le-a recomandat practic..

Sa nu depunem armele si vom reusi!
Cafeluta draguta

13+
Simburica

Mergi la inceput