Ajutati-ma! Sunt dependenta!
Cine ma ajuta si pe mineeeeee
?
Sunt dependenta de chipsuri si de Mc Donalds si, efectiv, nu mai stiu ce sa fac sa ma "tratez". Nu sunt sanatoase, stiu ca ingrasa (vad pe mine), dar NU MA POT ABTINE! Sunt ca un drog pentru mine. Mai trece cineva prin astfel de suferinte? Hai sa ne sprijinim reciproc! Poate reusim sa ne "tratam".
Tzuni
Raspunsuri
BraveGirl spune:
Si eu, si eu!!!Acum rontai Bake Rolls. Nu ma pot abtine..toata ziua ma gandesc la Kfc, Mc, la paste cu mult sos, dulciuri
...Cateodata ma apuca poftele tarziu si trag repede ceva pe mine si fug la Mall ca sunt toate fast food-urile acolo sau daca e f tarziu trag o fuga la Mc Drive...bine ca eu sunt slaba moarta, ca nu stiu ce m-as face daca as incepe sa pun pe mine.
Corina
Albumul meu
adda spune:
Eu nu am probleme cu chipsurile si Mc Donald's (am mancat doar o singura data la Mc Donald's).
Insa ... am fost dependenta de ciocolata cu ceva vreme in urma. Sincera sa fiu nu stiu cum si cand am reusit sa renunt la ratia zilnica, insa mereu imi repetam in minte ca imi fac singura rau daca voi continua sa mananc in fiecare zi ciocolata (si nu o patratica - doua, ci o tableta intreaga). Cu atat mai mult cu cat medicii mi-au recomandat sa consum cat mai putine dulciuri. Am luat-o treptat si dupa o vreme am observat ca organismul s-a obisnuit fara ciocolata
, si nu mai simteam nevoia sa mananc nici macar o patratica.
Acum efectiv nu-mi este pofta! Gandul la ciocolata ma lasa rece
Mai mananc din cand in cand, dar rar si am observat ca nu mai pot manca o tableta intreaga, ci doar cateva patratele. Incredibil (pentru mine), dar adevarat! ![]()
Daca nu reusesti sa gasesti putina vointa sa reduci treptat portia de chipsuri si Mc Donald's poti sa incerci altceva. Am citit cu ceva vreme in urma (nu mai tin minte unde; e posibil sa fi citit chiar aici, pe forum) cum se ambitiona cineva sa nu mai consume nu-stiu-ce mancare nesanatoasa: isi inchipuia ca ce inghite nu sunt bunataturile pe care le consuma in mod frecvent, ci grasime topita
. Dezgustator! Persoana respectiva spunea ca asa a reusit sa scape de dependenta.
Daca nici asa nu reusesti, vizioneaza "Super size me" - un film documentar in care un tanar perfect sanatos obisnuit sa manance doar mancare gatita acasa de sotia lui (in special multe legume) decide - mai mult in gluma - sa manance timp de o luna de la Mc Donald's. Dupa o luna avea multe kilograme in plus, diverse probleme de sanatate (colesterol ridicat etc.) Filmul nu e un film artistic, ci e real!
Aici e situl filmului: http://www.supersizeme.com/home.aspx
Tu nu mananci numai de la Mc Donald's, dar poate te pune pe ganduri filmuletul asta. Bine, esti si tu perfect constienta ca chipsurile and stuff sunt nesanatoase, insa poate filmul reuseste sa "te sperie" definitiv si sa-ti treaca orice pofte! ![]()
Some people stay in our lives and quickly go. Some stay for a while and leave footprints on our heart. And we are never, ever the same.
iarina spune:
io as manca dulciuri in prostie...mai ales ciocolata
cu diverse umpluturi. De vreo cativa ani, de cand si-a descoperit tatal meu diabetul, sa stii ca am reusit sa ma abtin...in sensul ca nu mai mananc o ciocolata pe zi. Dar mai scap cateodata si imi cumpar 2 twix-uri sau cate o ciocolata mare si le fac praf. Plus ca in unele zile simt acut nevoia de dulce si musai sa-mi cumpar ceva.....in ultimul timp incerc sa mananc fructe. La mine a functionat frica sa nu fac diabet ( ma rog, nu e o frica prea mare, ca altfel as fi renuntat de tot, sau as fi mancat foarte rar). De obicei asa te mobilizezi cel ami bine: cand iti spune doctorul ca daca mai mananci alimentul X esti in pericol sa te imbolnavesti de boala Y.
Tzuni cumpara-ti carti cu retete naturiste, citeste cat de bine ii face organismului un regim sanataos si poate incet incet te lecuiesti de "chipsuri". Alea imi plac si mie, dar am cam rarit-o cu ele, caci citesc cate E-uri contin si mi se taie![]()
adda spune:
iarina, ai dreptate cu E-urile! Si eu obisnuiesc sa citesc tot ce scrie pe ambalajul unui produs inainte de a-l cumpara (nu numai la dulciuri, ci si la pateuri, salam). Daca-s multe E-uri imi trece pofta urgent!![]()
Some people stay in our lives and quickly go. Some stay for a while and leave footprints on our heart. And we are never, ever the same.
araya spune:
Tzuni, uite ce propun:
- inlocuieste chipsurile cu seminte (sau migdale, nuci, caju, etc, etc) sau fructe cuburi
- cand mergi la McShit cumpara suc natural de porto, ceai sau cafea si o mare salata Fitness sau McNuggets.
Ce zici? Pup
PS. Eu am scapat de obsesia chipsurilor cu ani in urma, cand am primit un bax de ...am uitat cu se numesc...cutiile alea cilindrice, cu mustaciosul pe ele.....de la P&G. Am mancat pana mi s-a luat definitiv :) Bleah!
iarina spune:
are dreptate si araya, daca mananci mult dintr-un anumit produs, ti se ia. Asa am patit eu cu alunele acum vreo 10 ani, am mancat pana mi s-a facut rau (greata, varsaturi) si de atunci mananc foarte rar si putin. In primii ani dupa ce mi-a fost rau n-am pus aluna in gura, mai mult, daca vedeam pe cineva mancand simteam ca mi se face greata.
nadina spune:
Cititi cartea lui Montignac, o gasiti in format electronic la subiectul Montignac, ce am mancat (gatit) astazi, nu mai stiu exact. Pe mine ma ajuta in lupta cu dependenta de dulciuri.
Mult succes!
Nadina
ioana07 spune:
Eu n-am mai pus piciorul intr-un McDonald's de cand am trecut pe langa o gura de aerisire de-a lor 

Cand am simtit mirosul ala...mi s-a facut instantaneu scarba de toate produsele lor ![]()

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
Cristina spune:
Offffff Doamne! Eu sunt dependenta de shaworma, imi fac drum in fiecare zi (aproape) pe la fast (parca-s teleghidata). Imi place la nebunie, se strica mancarea in frigider si eu mananc shaworma 
BraveGirl spune:
quote:
Originally posted by Cristina
Offffff Doamne! Eu sunt dependenta de shaworma, imi fac drum in fiecare zi (aproape) pe la fast (parca-s teleghidata). Imi place la nebunie, se strica mancarea in frigider si eu mananc shaworma
Cristina&Sanziana

shaworma....eu am inceput sa-mi fac singura acasa. Mi se pare mie ca e mai sanatoasa aia facuta de mine...stiu sigur ca maioneza nu e expirata...Corina
Albumul meu