Din nou despre un salar premiu pt. nastere

Din nou despre un salar premiu pt. nastere | Autor: irina.c.

Link direct la acest mesaj

Revin cu acest subiect,referitor la dreptul de a primi un salariu de baza pentru nasterea fiecarui copil,conform contractului colectiv de munca.
Am nascut in 26 aprilie 2004 si am depus cererea de a primi acest drept in luna urmatoare.Mi s-a spus ca nu pot sa-mi dea nimic,deoarece acest drept al meu nu e cuprins in buget(am uitat sa spun ca lucrez in invatamant).Ok,la inceputul noului an scolar(1 sept.2004) am revenit cu cererea,care mi-a fost aprobata de inspectorat,de scoala,etc.,dar,cu toate acestea,nu am primit nici acum banii.De ce?Fiindca se pare ca nimeni nu stie cum sa-mi calculeze acest drept:un salar de baza ,dar de la care data?De la data cand am nascut,de la data cand am depus cererea sau din momentul actual?Va rog sa imi spuneti si mie daca stiti amanunte.Cele care ati primit acesti bani ,cum vi s-au calculat?Imi puteti da o mana de ajutor?Multumesc.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Am si eu of cu prima asta. Eu nu lucrez la o societate bugetara, problema nu e cum se calculeaza....problema mea e ca eu am adoptat fata, am prezentat certificatul de nastere cand a fost trecuta pe numele meu si totusi nu mi se acorda aceasta prima. Nu am facut cerere pentru ca stiam ca ar fi starnit valuri de nemultumiri la conducere....dar am asa niste nervi de nu pot sa spun. De ce sa nu am dreptul la ea???? Se acorda pe baza certificatului de nastere, lucru pe care l-am facut....atunci? In afara de rautate nu au nici o explicatie.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Hai sa va spun eu cum e la noi (firma particulara), ca tocmai am negociat un nou CCM.
Firma NU e obligata de catre stat sa dea ceva salariatelor care nasc, este la LATITUDINEA ei sa o faca sau nu. Eu am nascut in aug. 2004 si n-am primit nimic, dar de acum incolo (dupa semnarea noului CCM/societate) se va da o suma (care si asta e in functie de cat VREA FIRMA sa dea).

Sper ca v-am fost de folos.

Oana si Mara 11.08.2004

Mergi la inceput

Oana stiu prea bine ce vrei sa spui, si la noi e la fel. Dar cand la toata lumea se acorda....si tu esti primul caz caruia nu...te gandesti ca singurul motiv real e rautatea. Pentru ca din moment ce firma nu are dificultati financiare in momentul de fata si totusi se fac ca ploua....altceva nu poate motiva neacordarea acestei prime (la noi e un salariu mediu brut pe societate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona Angelescu spune:

Buna,
Eu am nascut in 21 aprilie 2004 si am primit 1 milion de lei. Atita era negociat in contractul colectiv de munca. Deci nici vorba de un salar de baza.
Mami Simona si bebe Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

La noi se precizeaza ca e vorba de un salar de baza.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Buna fetelor,
eu le-am pus pe masa cererea acum, inainte sa faca Diana 2 ani. Mi-au dat un salariu neimpozitat, conform legii. Contractul colectiv de munca la nivel de ramura/unitate nu poate minimiza drepturile date de cel la nivel national.
Salariul s-a dat la nivelul celui de acum 2 ani, fara sa il impoziteze, deci salariul brut.
Cereti-l, sunt obligati sa vi-l dea.
O sa va aduc cererea, asa cum am facut-o eu, cu trimitere la legi.
Sora mea e in invatamant si i l-au dat si ei.

Succes, Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Poate incasa tatal salariul daca mama sta in concediu?

Mergi la inceput

Antonia, aceasta prima nu are nici o legatura cu concediul.
Daca este prevazut in contractul de munca la societatile la care lucreaza ambii parinti, amandoi ar trebui sa primeasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

aissa, multumesc pentru veste! Chiar, n-ar trebui sa aiba legatura!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Denisa,te rog intreab-o pe sora ta,ea ce suma a primit?Salarul de baza in vigoare la intrarea in concediu sau cel din momentul depunerii cererii?Multumesc.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul

Mergi la inceput