Despre leganatul capului
Buna !
Va rog sa-mi spuneti ce stiti si daca ati avut de-a face cu leganarea caputului la bebelusi.
Claudiu -6luni nu are inca dintisori, il mananca insa ff tare, ptr ca cand apuca ceva tare Jucarie sau inel gingival face ca un catelus- da din cap.
Problema este ca acum da din cap si fara sa aiba in gurita nimic - suzeta sau inel sau jucarie.
Cu doctorita pediatra am vorbit, avem acum o doctorita noua, am consultat-o telefonic si-a spus ca poate fi din placere sau la sugestia mea mai sus amintita ca poate fi si de la dintisori.
Spuneti-mi s-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Multumesc,
Iuliana
Raspunsuri
oanaesn spune:
Bebe Iulia nu isi scutura capul dar catelul cand isi scutura capul are ceva la urechi. Poate pe bebe il distreaza.
GabrielaG spune:
E posibil sa aiba ceva la urechi. Mergi la medic sa il controleze, ca e mai bine sa il iei din timp decat sa ajunga la vreun fel de otita.Stiu ca de obicei isi freaca si capul de perna cand il dor urechile.
Sanatate,
Gabriela si baietii
angi_gemeni spune:
Offff, nu-mi spune ca si tu esti stressata ca-si legana copilul capul!!! N-as vrea sa fac presupuneri aiurea, insa banuiesc ca cineva a remarcat mai repede decat tine lucrul acesta! La noi, asa s-a-ntamplat. Bunica noastra "draga", care oricum a considerat ca suntem niste prosti ca am facut copii la 30 de ani si ca puteam sa-i facem si mai tarziu(la o suta de ani???), a decretat ca avem copii tembeli pentru ca dau din cap si nu e bine!
Da, asa este dau din cap, fie ca sunt cu jucariile in gurita, fie ca avem C.D. player-ul in functiune si canta melodia lor preferata. Se mai intampla sa dea din cap si fara muzica. Nu este absolut nici o problema!!! Eu am vorbit cu dr. pediatra care a lamurit-o si pe bunica: este un lucru firesc. Sa se alarmeze cei ai caror copii isi bataie capul fara incetare. Cam tot pe la varsta asta faceau si ai mei asa. Acum, de vreo luna jumatate, doua, nu. Foarte rar, cand... danseaza! Ca, deh, mai avem putin si facem un anisor!!!
Stai linistita, nu te alarma si bucura-te de Claudiu. Mie mi-e dor de bebeii de 6 luni...
iuliana_2002 spune:
quote:
Originally posted by angi_gemeni
Offff, nu-mi spune ca si tu esti stressata ca-si legana copilul capul!!! N-as vrea sa fac presupuneri aiurea, insa banuiesc ca cineva a remarcat mai repede decat tine lucrul acesta! La noi, asa s-a-ntamplat. Bunica noastra "draga", care oricum a considerat ca suntem niste prosti ca am facut copii la 30 de ani si ca puteam sa-i facem si mai tarziu(la o suta de ani???), a decretat ca avem copii tembeli pentru ca dau din cap si nu e bine!
Da, asa este dau din cap, fie ca sunt cu jucariile in gurita, fie ca avem C.D. player-ul in functiune si canta melodia lor preferata. Se mai intampla sa dea din cap si fara muzica. Nu este absolut nici o problema!!! Eu am vorbit cu dr. pediatra care a lamurit-o si pe bunica: este un lucru firesc. Sa se alarmeze cei ai caror copii isi bataie capul fara incetare. Cam tot pe la varsta asta faceau si ai mei asa. Acum, de vreo luna jumatate, doua, nu. Foarte rar, cand... danseaza! Ca, deh, mai avem putin si facem un anisor!!!
Stai linistita, nu te alarma si bucura-te de Claudiu. Mie mi-e dor de bebeii de 6 luni...
---------------------------------
Ai perfecta dreptate Angi, bunica a observat si ca urmare ne-a intrat spinul in inima. Sper sa nu fie nimic. Si eu tot la 30 de ani am facut copilul, dar nu m-am simtit cu nimic mai prejos decat cele mici de varsta, dimpotriva cred ca pe ele le apuca mai repede depresia
Multumesc pentru parere, imi este de folos tare mult.
Multi inainte gemenilor!
Iuliana si Claudiu
rosa spune:
Si baietelul meu, care are 13 luni acum, a trecut prin faza asta. Si mie mi s-a parut suspect si am intrebat pediatrul, in care am mare incredere. Mi-a zis ca se leagana de placere, probleme sint atunci cind incerci sa-i distragi atentia si el continua sa dea din cap. Asa ca stai linistita, copiii se distreaza !
angi_gemeni spune:
Ai perfecta dreptate Angi, bunica a observat si ca urmare ne-a intrat spinul in inima. Sper sa nu fie nimic. Si eu tot la 30 de ani am facut copilul, dar nu m-am simtit cu nimic mai prejos decat cele mici de varsta, dimpotriva cred ca pe ele le apuca mai repede depresia
Multumesc pentru parere, imi este de folos tare mult.
Multi inainte gemenilor!
Iuliana si Claudiu
Da, Iuliana, asta este, ce sa facem daca avem si bunici in jurul nostru? Dar trebuie lamuriti ca intr-un fel s-au crescut copiii in anii '70 si altfel ii crestem noi in mileniul III. Din pacate, mentalitatile lor raman cele ale unor persoane insensibile si rautacioase, dar... noi sa fim sanatosi!
Vei vedea ca nu-si va mai legana capsorul si nici nu ai de ce sa te ingrijorezi ca doar n-o face toata ziua!!!
Las' ca si mamicile de 30 de ani sunt frumoase, nu? Eu am de gand la 35-36 sa mai fac unul! Sau poate tot o pereche iese!!!
Multumesc pentru urari! Si al tau sa traiasca, sa te bucuri de el!!!
vladosmina spune:
Hi-hi HI! Am trecut si noi prin faza asta si ne-am ingrijorat si noi(singuri, ca bunicile erau departe).Se pare ca face parte din exercitiile de pregatire a musculaturii spatelui pentru mersul de-a-busilea. Bebelusii nostri cei destepti stiu ce trebuie sa faca fara sa-i invatam noi si de cele mai multe ori ne invata ei pe noi.
Poate insa sa fie si experimentarea de noi senzatii.
Daca e vorba de durere de urechi plange si isi freaca urechile cu manutele.
Iar despre bunicute eu zic sa stea mai potolite ca a trecut atata timp de cand au crescut copii asa mici, ca au uitat cu ce se mananca:)) .
Eu una am uitat multe din ce facea Vlad si are doar un an si 8 luni, dar ele...
marius spune:
Uite Daria fiica-mea mezina are 9 luni si i-au dat dintisorii acum 1 luna aprox. Si ea isi bataia capul ca si cum ar spune NU. Uneori o facea cu atata fervoare incat ii spuneam ca o sa ameteasca sau o sa-si suceasca gatul. Deci parerea mea este ca daca miscarea capului are caracter temporar deci se mai si opreste si nu se prezinta ca un reflex nu ssunt probleme.Dar:
In unele cazuri o forma de manifestare a unor deficiente mentale este leganarea capului sau trunchiului inainte si inapoi in mod reflex aproape fara oprire timp de mai multe ore. Trebuie sa precizez ca miscarea este neintrerupta in procent de 80-85% din timpul in care persoana este treaza. Este un accident cand nu se leagana si daca se opreste o face doar pret de cateva clipe dupa care isi reia miscarea anterioara. Aceasta forma de manifestare este clara, inconfundabila si nu are de a face absolut deloc cu ceea ce ai descris tu. Asa cum au mai scris ai fetele bebelusii se amuza miscandu-si capul de la stanga la dreapta si inapoi, miscarile sunt energice bine coordonate si mai ales voluntare (adica dorite) si nu reflexe, involuntare. Fii pe pace vei descoperi o gramada de alte gesturi care te vor surprinde de acum incolo. Savureaza-le trec repede din pacate.
Marius
tinatache spune:
Eu cred ca pur si simplu o distreaza chestia asta. Sunt multi copilasi care fac asa, Andra nu (inca!) dar am mai auzit, si nimeni nu o spunea cu ingrijorare ci cu haz.
Iar daca vrei sa vezi daca are sau nu ceva la urechi, preseaza urechile in fata lor si dupa lob si daca tipa are ceva, daca nu, nu. Azi am fost la dr. si chiar am intrebat-o de chestia asta pt ca in curand vin dintii si la noi si e o perioada sensibila pt urechi, mai ales ca e si mucoasa.
Alte semnalmente pt infectie la urechi: nu suporta sa-i tragi bluza peste cap, se freaca cu manuta la urechi si/sau cu urechea de umar.
Un an nou fericit!
Cristina
Alina spune:
Si fetita mea(10 luni)isi misca capul spunind "Nu" de vreo luna,de cind eu ii spun de mii de ori pe zi"nu-i voie sa iei aia,nu-i voie sa strici asta,nu-i voie sa bagi in gura,etc",practic ma imita,cind ma aude si vede,incepe sa isi miste capul ca "nu"si inceteaza sa faca ceea ce nu ii este permis.
La masa,cind vad ca nu mai e asa interesata de papa,o intreb daca mai vrea si da din cap "nu"si atunci ma opresc.
Mie mi se pare ca activitatea asta o amuza.
Asa cum a zis cineva curind pe Forum,copiii ne imita.
Sanatate multa!
Alina