cum sa procedam cu un copil mofturos?

cum sa procedam cu un copil mofturos? | Autor: Mama

Link direct la acest mesaj

Am inceput pe la 1 an ,sa introduc in dieta copilului aproape tot din cea ce gateam pt.noi,si nu mi se parea ca depun prea mult efort in a-mi satisface poftele puiutului.
Manca suficient ,si nu era pretentios. Nu era dolofan, era un copil normal. Acum a ajuns sa manance din ce in ce mai putin si desi imi fac timp ,si cred ca mai am si rabdare in cele din urma tot nu reusesc sa-mi explic.Cea ce ma ingrijoreaza este ca a devenit foarte mofturos .
Este normal ?
Ce sfaturi aveti pt.noi ?
Multumim.
Mama + Robert 2 ani .

Nu e omul niciodată bătrân, când e vorba de învătătură.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ponicid spune:

Incearca sa vezi daca nu cumva are viermisori intestinali.
Nu intotdeauna dau semnele clasice: varsaturi, paloare, cearcane.

Daniela, mamica de Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coryna spune:

Eu iti spun cum fac eu, dar eu gresesc, asa ca mai bine gasesti alta solutie: ii dau sa manince cam ce mincam noi si pe urma cind incepe sa se foiasca ii dau drumul la televizor, la muzica, si pe urma torn in el toata mincarea ramasa. Gresit, dar maninca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Sa stii ca s-ar putea intr-adevar sa aiba viermisori. Sa ii faci niste analize.
Sau poate pur si simplu se plictiseste si atunci incearca sa il distrezi cumva in timp ce maninca. Fetita mea are doar 3 luni si jumatate si se plictiseste in timp ce isi maninca bananuta si atunci ii cant tot felul de chestii. Poti sa incerci, incercarea moarte n-are.
Pupici, Anda si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

OOOOOOFFFFFF! Asa suntem si noi si pe deasupra nu avem nici un intrus intestinal ca abia ne-am catat!! Stiti ce mi-a spus duminica cind i-am pus in farfurioara mincare si asta dupa ce am stat toata ziulica in bucatarie la gatit: " MAMA, UNDE-I PAPA BUNA???"

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Ca sa nu va mai zic ca figurile le face doar cind maninca cu mine, chestie verificata! Tot la fel: pe geam, pe pat, la televizor... In timpul saptaminii, cind sunt la servici nu se ridica de la masa pina nu maninca tot.

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Desi respectam un regim de papi destul de strict, sau incercam sa-l respectam, in sensul ca ii dau la anumite ore si intre mese nu umbla cu bucata in mana prin casa, ne confruntam fff des cu aceeasi problema. Oricat de flamand ar fi, Danutz la prima lingura da din cap, scuipa, imi da peste mana, imi baga mashina in bolul cu mancare. Odata gustata, ia cu placere vreo 5-7 lingurite, dupa care iarasi incepe sa se foiasca. In cazul asta eu iau langa mine mai multe jucarii, rand pe rand ii dau cate 1-2, il invit sa puna diferite obiecte mai mici prin masini, ii dau piesele LEGO si-i zic sa facem o casuta, masina etc., asa incat sa-i fie capsorul si mainutele cat mai mult ocupate. Si ... culmea - ajuta!!! Nu stiu, poate nu procedez corect, dar altfel nu reusim sa mancam.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Danza..sigur nu il ai pe Vladut al meu..pe la tine pe acasa..
leit...
serios..m-a si bufnit rasul cand am citit mesajul tau...exact asat vroiam sa scriu si eu...
asa ca...
va pup..:))

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

si noi suntem cam ca si danza; ma straduiesc sa evit TV-ul, de aceea ii distrag atentia cu jucarelele, in pus daca ii vine cheful de bagat mana in castron, am unul identic, pregatit din timp, dar gol, si o lingurita cu care se poate juca in acest timp; aseara a luat unul din maimutzoii de cauciuc pe care i-am dat shi l-a pus in castronul cu mancare, ca sa-i dea shi lui, probabil - eu ii aratasem mai devreme ce cumnite e maimutzoiul si ce bine mananca, ducandu-i linguritza goala la gura, si andutza mea a vrut sa-i dea si ea sa pape

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia spune:

Noi avem cam aceleasi probleme. La noi insa au fost dintotdeauna.
Am incercat sa respect ceea ce scrie in carti ... sa nu-l lasi sa se joace, sa nu-l lasi la televizor... pana cand am cedat psihic. Asa ca acum ii pun Tom & Jery la calculator si mananca tot. Dupa ce am inceput serviciul(la un an si trei luni) nu mi-am mai putut permite sa pierd timpul rugandul sa manance. Asa ca am apelat la Tom & Jery si pot apoi sta linistita sa-mi vad de ale mele. Daca nu e desenele animat, atunci este chiuveta de la bucarie unde se balaceste cu mare placere, iar eu il indop. Cert este ca a ajuns la greutatea medie, unde inainte era cu 1,5 kg sub.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Noi sintem in greva foamei de cind ne-am nascut!!!!!!!!!!!

Isi ia toate masinile pe linga el, plimba boabele de mazare, pastele, cartofii prin toata casa, numai in gura nu le baga. Tot ce trebuie mincat nu intra in gura Doamne-fereste! In schimb rotile masinilor si firimiturile de piine (pe care a avut grija sa si le lase pe dupa perdea cind nu a fost sub observatie stricta) sint foarte bune.

Daca are cineva o metoda de cum sa faci un copil de 2 ani si 4 luni sa manince sa imi zica si mie.

Lingurita avion si bicicleta care parcheaza in gura la Andrei nu tine mai mult de 5-6 linguri. Si nici amenintatul cu maninca ga-ga tot, iar nu tine.

Sper sa treaca...
Nik

Mergi la inceput