cum sa procedam cu un copil mofturos?
Raspunsuri - Pagina 2
Mama spune:
Vad ca nu sint singura care are in casa un print mofturos.
Se pare ca asa sint copiii mofturosi....
Nu vreau sa dau baietelul meu o impresie gresita (de mama care isi indoapa copilul)sper.Dar chiar de multe ori ma sint vinovata pt.ca nu reusesc intodeauna sa gasesc soluti.Si imi pun tot felul de Ce sa fac si a care ar fi formula.
Ar prinde bine ceva gen " magic" ()etc.
iulia11 spune:
Cam pe la 8luni copilul meu a inceput mofturile. Nu reuseam sa-i mai dau nimic sa manance. Nimic nu-i placea, se stramba , imi dadea peste lingura , zbiera , urla , gesticula si totul sfarsea cu hohotele mele de plans. Ma simteam depasita de situatie, ma simteam inutila dupa ce o zi intreaga roboteam in bucatarie pregatindu-i ce-i mai bun pana cand intr-o zi am zis STOP!
Pai ce fratilor , au ajuns sa ne doboare niste chistoci care nici macar nu stiu de ce fac mofturi? Nu vrei sa mananci ? Bine ! Daca dupa 10minute de stat cu farfuria in fata nu o ademenea nimic, ii luam pur si simplu farfuria, dadeam fetita jos din scaunul de masa, o spalam si o lasam la joaca.
Azi asa , maine asa, pana intr-o zi cand a incaput sa manance singura cu mana.
Acum are 1an si 8luni si de atunci mananca singura , fara s-o mai ajut eu(chiar refuza sa o hranesc).
Trebuie sa ai mare grija sa fii mereu langa copil sa nu se inece , iar mancarea trebuie data in bucatele cat mai marunte.
sa stii ca foarte mult face si aspectul mancarii. Fetitei mele ii plac foarte mult legumele fierte pe care le cumpar in stare congelata si le fierb doar 10 minute si sunt gata.
Sunt in comert o gramada de feluri de legume congelate, dar eu le prefer pe cele in amestec: mazare, pastai, porumb, morcov etc.
Observi ce varietae de culori? Cum sa nu te atraga?
Pofta buna si nervi de otel!
Iulia
Lacramioara spune:
Cam asa este si cind maninca Alex. Bineinteles ca ii fac cele maibune mincaruri, mai dietetic si proaspat, dar nici nu vrea sa se atinga macar de ele. In schimb, cartofi prajiti, pui cu usturoi, sarmale maninca fara probleme. Alex are doar 1 an si 8 luni, ca sa intelegeti. In general, nu-mi fac probleme (ca la inceput, recunosc!),pentru ca, fara sa stiu de unde stie dar stie f. bine, maninca doar atit cit ii este suficient, si nimic mai mult. Si chiar daca are mincarea cea mai gustoasa, ultima inghititura o refuza garantat. Iar daca azi maninca mai mult, miine pot fi sigura ca va tine putin "regim", adica va face mofturi la micare. Va pup si bafta la lupta!
Lacrima