cic 2

cic 2 | Autor: ira72

Link direct la acest mesaj

Pe 21 decembrie 2005 imi expira CIC-ul pentru primul copil iar in mai 2005 voi naste al doilea copil. Intrebarea mea este daca pot sa-mi depun cererea pentru CIC 2 la 1 ianuarie 2006 (intrucat CIC pe 2006 este evident mai mare decat CIC pe 2005) si daca da, cum pot acoperi perioada de 21 decembrie 2005 si 1 ianuarie 2006 (concediu medical sau neplatit?), intrucat este absurd sa ma prezint la serviciu pentru 9 zile si apoi sa intru in cic. O alta intrebare in aceasta situatie : pot intra in cic direct, fara sa efectuez prenatal + postnatal pentru copilul al doilea, deoarece al doilea copil va avea 7 luni in momentul in care doresc sa solicit CIC.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Oricum, pentru a beneficia de concediu medical sau de concediu fara plata, pentru cele 9 zile, va trebui sa te intorci la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Ira draga, chiar daca vei solicita CIC pentru al doilea copil anul acesta, dupa cele 42 de zile, tot aceiasi bani ii vei lua. Adica, la 1 ianuarie 2006 ti se va majora indemnizatia. Este exact problema dezbatuta pana acum cu fetele intrate in CIC in 2004 carora li s-a marit indemnizatia in 2005. Acelasi lucru se va intampla si in cazul tau. CIC 1 este stagiu pentru CIC 2, deci, oricand, dupa cele 42 de zile de la nasterea lui bb 2 poti cere CIC 2 si vei lua anul asta la fel ca pana acum, iar de la anul cat o fi.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput