Pe 21 decembrie 2005 imi expira CIC-ul pentru primul copil iar in mai 2005 voi naste al doilea copil. Intrebarea mea este daca pot sa-mi depun cererea pentru CIC 2 la 1 ianuarie 2006 (intrucat CIC pe 2006 este evident mai mare decat CIC pe 2005) si daca da, cum pot acoperi perioada de 21 decembrie 2005 si 1 ianuarie 2006 (concediu medical sau neplatit?), intrucat este absurd sa ma prezint la serviciu pentru 9 zile si apoi sa intru in cic. O alta intrebare in aceasta situatie : pot intra in cic direct, fara sa efectuez prenatal + postnatal pentru copilul al doilea, deoarece al doilea copil va avea 7 luni in momentul in care doresc sa solicit CIC.
Va multumesc.
Oricum, pentru a beneficia de concediu medical sau de concediu fara plata, pentru cele 9 zile, va trebui sa te intorci la servici.
Ira draga, chiar daca vei solicita CIC pentru al doilea copil anul acesta, dupa cele 42 de zile, tot aceiasi bani ii vei lua. Adica, la 1 ianuarie 2006 ti se va majora indemnizatia. Este exact problema dezbatuta pana acum cu fetele intrate in CIC in 2004 carora li s-a marit indemnizatia in 2005. Acelasi lucru se va intampla si in cazul tau. CIC 1 este stagiu pentru CIC 2, deci, oricand, dupa cele 42 de zile de la nasterea lui bb 2 poti cere CIC 2 si vei lua anul asta la fel ca pana acum, iar de la anul cat o fi.