Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (22)

Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (22) | Autor: roserb

Link direct la acest mesaj

mamici
IrinaA...20 oct (1 nov), N - Ioana Maria , 3580 g, 54 cm www.nicolae.org/PhotoDeSHop/index.htm" target="_blank">poze
Camys2000... 21 oct(31 oct), N - Catalina Nicola, 2800g, 48 cm poze
Ela2001... 22 oct (2 nov) ora 2.40, N - Diana Andreea, 3.350g, 50 cm poze
Jasmine ... 26 oct (20 nov), C - Radu, 2600g, 50 cm
Ele... 26 oct (8 nov) ora 9.15, C - Ana Denisa, 2.600g poze
Roserb .. 29 oct (6 nov), ora 4.04, N - Mihnea Andrei, 3.550g, 52 cm poze
Ncristina ....29 oct( 8 dec) - Teodora Andreea, 2200g, 45 cm. ora 10.45 + Alexia Maria, 1800 g, 44 cm, ora 10.47 , poze
Moss... 31 oct (3 nov) ora 1.10, C - Alexia Stefania, 3 kg, 50 cm www.larond.ro/moss/minunea%20noastra%20Alexia/Alexia%20la%20doar%204%20zile.JPG" target="_blank">poze
Bits... 1 nov (29 oct) ora 19.24, C - Kenzo, 3.780 g poze
elilenus..2nov - Ana, 3750g, 47cm poze
Ad rianna..3 nov (18 nov), C - Tudor Andrei, 2800g & Bianca Cristina, 2700g, poze
Diana 2004...4 nov (25 nov), C - Andrei, 3100g, 54 cm
Try..5 nov(31 oct) ora 23, N - Alex, 3835 g, 56 cm poze
Loreena….5 nov, ora 12- Carla Maria, 4000g, 52 cm
Miria Cristina….5 nov, ora 18.15-Maria Damiana, 3850g, 51 cm, poze
for2nity..6 nov (6 nov)ora 12.20 -Alexia Cristina, 3950g, 54 cm, poze
Ileden...6 nov (22 nov) ora 13.10, C - Cezar Ioan, 3050g, 48cm
Andreap....7 nov (11 nov) ora 15, N - Maria Alexandra, 3300 g, 47 cm poze
eugeniaoana...7 nov, N -Smaranda Ioana, 3600, 54cm
Hannen..8 nov(10 nov), N - Isra, 4350g
Laura Miu....8 nov (18 nov)ora 6.45, N - Ioana Bianca, 3600g, 53 cm, poze
Gioni..8 nov (3 nov)ora 10.50, C - Alexandru Mihai
Hena….8 nov, ora 9.20,C- Mihnea Ioan, 3450g, 53 cm, poze
Daniela Sb...8 nov (21 nov)ora 20.20, N- Mihai Daniel, 3670g, 54 cm, www.onednd.go.ro/_/Danut/main.html" target="_blank">poze
Simonacip...10 nov (6 nov), N -David, 4000g poze
Julyjuly... 12 nov (7 nov) ora 00.13, N - Alex, 3950g, 53,5 cm.
Vivian..12 nov (17 nov), N - Victor, 3230g, 48,5 cm
Eliza5..15 nov (24 nov), C - Alexandru , 3650g, poze
Aime..15 nov (21 nov) ora 11.10, C - Vlad Andrei, 2800g
Duda….15 nov(30 nov) ora 20.20-Miruna Alexandra
Lumi81...15 nov (20 nov), ora 12.05- Andrei Cosmin, 3100g, 49 cm, poze
Dama....18 nov (21 nov),ora 5.00 C - David Andrei, 3270g, 50 cm poze
Dena ..17 nov (15 nov) ora 9.58, C - Katrhryn Rhianna, 3500g, 51cm, poze
Trinity ..19 nov (20 nov) -Selina Alexandra, 3500g
Danamunti..19 nov - Eric, ora 21:10, 2990 g,48 cm
Nitulica ..20 nov (30 nov) - 3550g, 55 cm
Danette ..23 nov (27 nov) ora 11.05, C - Iris Sophie, 4300g, 54 cm
Gandacelu ..25 nov (29 nov) ora 1.35 - Ioachim, 3700g, 52 cm, poze
Misticgirl ….25 nov (5 dec), ora 19.30, C -Nicholas Alexandru, 3150 g, 48 cm
Miche ...26 nov (27 nov) ora 0.22, N - Darius, 3300g, 49 cm, poze
Descultza ...26 nov.(10 dec) - Andrei, 2900 g
Ionela Roxana .27 nov (29 nov), N - 2956 g, 50 cm, poze
Mate ….27 nov (30 nov), N -Christian Gabriel- 3950 g
Paxela...27 nov, ora 12.30- Silviu Ionut, 3500g, 51.5 cm, poze
Florypop....27 nov- Andrei, 3500g,53 cm
Onitza ….28 nov ( 8 dec), C- Paul Constantin, 3600g, 49.5 cm, poze
Madachan ....29 nov(21 nov) – Edward Florin, 3150 g, 51 cm, poze
Fulguletz ….01 dec (7 dec) ora 11.18, C - David Andreas ,3150 g, 52 cm, poze
MadalinaP….01 dec, ora 14.00, C- Edis, 3000g, 50 cm
Luminita B ….02 dec (6 dec), ora 11.10, N- Tudor Andrei, 3500 g, 51cm, poze
Karmen24 ….03 dec(10 dec), ora 5.05 -Maria Bianca, 3950g, 54 cm
Mona B ....5 dec( 7 dec) , ora 12.38, N - Vlad Andrei, 3380 g, 51 cm
Eveline ….5 dec(4 dec) - Andreea Bianca, 3600g
Felis ….06 dec (12 dec), ora 20.10 - Mihai Cristian, 3800g, 50 cm, poze
F.anomis….06 dec, ora 3.30- Olivia Maria, 3150g, 51 cm
Raluca.gabriela ....7 dec (22 dec), N - Maria Alexandra, 2500g, poze
Olga_Stan .... 7 dec(2 dec), N, ora 15- Iosefina Maria, 3700 g
Onut ….8 dec, C - Rares Mihai
Adka....8 dec- Rares Cristian
bumbacel ...9 dec(4 dec) - Tudor Mihai, 4200g, 53 cm, poze
Anne-Mary ....9 dec(21 dec), ora 19.45, N- Teodor Alexandru, 3300g, 51 cm, poze
Mikimi….12 dec- Alexander,3600g, 52 cm poze
Monica-Elizabet ....16 dec(18 dec), C - Ruxandra Maria, 3500g, 50 cm, poze
OtiliaV ....18 dec, ora 2.45, N-Ana-Maria, 3800g, 51 cm
Cecilia C ….22 dec (18 dec ), ora 6.27 -Alexia, 3099 g, 49 cm
Carmen- 22 dec, C- Daria Nicole, 3360g, 50 cm
Ioana du ….22 dec (24 dec)- Bianca Alexndra, poze
Viovio….22 dec, ora 12.50- Cristina Bianca, 3000g, 49 cm, poze
Mamaluidavid....24 dec- David, 3270g, 50.6 cm, www.babiesonline.com/babies/d/davidel/" target="_blank">poze
Zadi. ...25 dec (20 dec)-
Bobita ....1 ian( 3-9 ian), ora 8.00, N - Amina Ioana, 3700g, 54 cm

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Eu am vrut sa fac pe breaza si sa deschid subiect nou, dar nu mi-a reusit. Nu pot copia si culorile si link-urile de la pozele din dreptul fetelor. Asa ca dau stafeta altcuiva mai priceput ca mine.

Initial am postat la subiectul trecut, dar pana am terminat eu de redactat, deja s-a inchis subiectul si roserbita a fost prompta.

Imi pare rau ca iar s-au iscat divergente legate de informatiile aduse de fiecare. Nu a vrut nimeni sa atace pe nimeni cu postarile, nu a vrut nimeni sa demonstreze nimanui nici ca ea e mai desteapta sau ailalta e mai proasta. Cititi mai cu atentie fiecare mesaj initial si veti vedea ca intentia este de a trage niste semnale de alarma, nu de a ataca personal pe cineva. In special postarile referitoare la botulism nu au avut scopul decat de a semnala un potential pericol care exista pentru bebelusii nostri. Nu stiu de ce se reactioneaza de fiecare data asa. Mi-aduca aminte cand eram prin luna a 4 de sarcina ca s-a creat aceeasi stare de spirit cand trageam semnale de alarma legate de importanta efectuarii triplu-testului si eventual a amniocentezei. Sunt sigura ca acum multe dintre voi, traind alaturi de drama lui Felis, vad problema cu alti ochi. Oare de ce e necesar sa dam de o experienta nefericita ca sa ne invatam lectia? Nu pot spune decat ca natura a fost cruda cand ne-a creat asa.
Felis, sper sa nu intelegi gresit ceea ce am postat aici. Ce vreau sa spun e ca e pacat si atat de nedrept ca tu a trebuit sa fi acel exemplu din care cei din jur sa invete. Mai trist si mai dureros este insa cand nu constientizam importanta anumitor lucruri, chiar si cand viata ne ofera un exemplu langa noi.

Si acum ca si atunci mesajele se vor a fi doar semnale de alarma. Unele din noi vin cu diverse informatii pe care le impartasesc celorlalte: asa ar trebui vazuta problema dupa parerea mea. Nu le stim toti pe toate si nu excelam toti in orice problema.
Pe mine ma bucura cand pot afla ca o problema poate fi si albastra, iar eu am vazut-o numai a fi verde pana atunci. Luati din fiecare mesaj/postare ce e bine pentru voi si bebelusii vostri dupa ce treceti totul prin filtrul mintii personale.
Nu vrea nimeni sa dea lectii, sa acuze sau sa arate cu degetul. Chiar daca tonul anumitor postari este mai acid, eu zic ca face parte din frumusetea discutiilor, doar nu o sa ajungem la stiluri de mesaje plate si rigide gen declaratie de presa.
Fiti mai putin incrancenate cand cititi un mesaj. Stiu ca o parte din incordare vine din experienta noua cu care majoritatea ne confruntam, vine din faptul ca cu toate punem mare pret pe sanatatea si educatia copiilor nostri si atunci parte din subiectele dezbatute aici devin sensibile.

Am vazut ca mesajul meu anterior a deranjat si m-am dus in urma sa-l recitesc sa vad cum suna. Caci stiu ca starea de spirit se schimba de la o ora la alta, d-apoi de la o zi la alta. Insa sa ma ierte Dumnezeu daca am vazut rautate sau acuza in el. Am incercat sa subliniez cat mai bine anumite aspecte, mi-am expus modul de a privi lucrurile gandindu-ma ca in felul asta pot determina pe celalat de langa mine sa vada problema cum o vad eu. Caci asta e pana la urma, fiecare consideram ca punctul de vedere personal e cel mai nimerit, cel putin pana in momentul postarii caci ulterior e posibil ca el sa se schimbe sub influenta altor informatii noi aparute in sistem.

Iar legat de amarata asta de diversificare am si spus in mesaj: ca ala e modul cum se procedeaza in Canada. Nu-i obligatoriu sa faca cineva la fel sau sa-l ia ca fiind cel mai bun sistem de diversificare a alimentatiei bebelusilor. Doar luati din el ce-i bun pentru voi. Asta e si motivul pentru care de cele mai multe ori ofer si argumente in sprijinul unei pareri pe care o emit. Ca sa se poata intelege problema cat mai bine. Nu am venit niciodata sa zic: va spun io ca asa e bine si nu invers. De fiecare data am oferit si argumentele care m-au determinat sa ajung la concluzia respectiva

Ca o sugestie:
Plecati urechea cu mai multa rabdare in stanga si in dreapta caci de multe ori avem de invatat enorm din asta. Eu datorez mare parte din cunostintele acumulate despre sarcina, nastere si bebelusi si, de cenu, despre viata in general, acestui forum de discutii. De aici mi-am facut mare parte din bagajul de info de care am simtit eu nevoia, participarea mea pe acest forum mi-a dat un impuls in a afla mai multe despre topicurile astea, de a cauta si de a afla raspunsuri la anumite intrebari, aici am aflat si eu de multe problematici ale sarcinii si cresterii copiilor pe care singura si izolata poate nu mi le-as fi pus niciodata.
Fiti mai deschise la opiniile celorlati si incercati sa judecati mai putin pe cel de langa.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Try, bine ai mai grait.

Si acum, ca sa relaxam atmosfera, ia priviti cu ce se mai indeletniceste Bianca mea AICI

Explicatii ajutatoare: era sa ramana blocata in WC, insa se distra de minune.

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Try...tu te-ai suparat pe mine ?!

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

quote:
Originally posted by roserb
Si acum, ca sa relaxam atmosfera, ia priviti cu ce se mai indeletniceste Bianca mea AICI

Explicatii ajutatoare: era sa ramana blocata in WC, insa se distra de minune.

lui David voinicelu', tras ca prin inelu' (1 dec. 04)
pozitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Am vazut ca ne-ati trecut si pe noi in listuta. Multumim mult.

VA pup,
Flory si Andrei

Mergi la inceput

Mikimi, pai eu vorbesc cu David in romana..
Ii voi cumpara carticele in germana si ii voi arata si explica cum se zice la "catzel", "purcel" si alte minuni..asta ca sa nu se simta stingher cand va ajunge la gradinitza..
Exact cum a zis si Dama, va mai invata si "din mers"..
In plus, nu ma pot mandri ca vorbesc germana foarte bine..

Felis, pai voinicelu meu a ajuns la 4 kile jumate (l-am cantarit ieri la doctor)..

Michelina (chiar m-am gandit la tine zilele astea) ...m-ai intrebat daca se joaca David cu jucariile.. sa sti ca se uita la ele foarte atent ..Azi am fost tare mandra ca l-am vazut pentru prim data cum a luat in manutza o jucarioara si a dus-o la gura..
mey..si are jucarii si nemtesti si romanesti (aduse de mama)..La cele nemtesti nu se uita..in schimb, dupa cele romanesti e topit...De ex, e innebunit dupa banalul elefantel porocaliu care face un zgomot la apasare de ma scoate pe mine din minti ..dar lui ii place..

Andreap, ala din poza e scaunul de masina...alt scaunel nu avem..
apropos de scaunele ..mey..eu am citit intr-o revista tare apreciata pe aici, ca nu e foarte indicat sa-l tii pe bebe in scaunele si alte minuni decat strictul necesar(chiar daca sunt potrivite pentru bebelasi). Si l-am intrebat si pe pediatrul nostru si el a zis maximum o ora..Voi ce stiti?

pozitze

Mergi la inceput

try, imi amintesc foarte bine de discutiile avute despre amniocenteza si triplu test..Atunci am invatat de la tine cum e cu statisticile ..La drept si serios vorbind, chiar am vazut lucrurile dintr-o alta perspectiva, dupa ce am citit postarea ta de atunci si pur si simplu ideea mi-a ramas bine la cutiutza..

fetele, ma bucur ca i-ati apreciat puiutului meu calitatile de dansator si balerin si viitor manechin si sotz de Ruxitza.....
adevarul e , ca daca il pun pe burta, nu stie sa se ridice in manutze, ci sta in pozitia aia barcutza, cum ati vazut voi..

pozitze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Sabina, n-am cum sa ma supar. Eu pledez aici pentru nesuparare si ar fi si culmea sa ma supar la randu-mi.

Doar mi s-a parut ca se incing spiritele prea repede, prea usor si deseori nejustificat. Pai noi trebuie sa ne invatam puii sa aiba rabdare si intelegere pentru cei din jur si tocmai noi sa n udam dovada de aceste calitati?

Vorbind de rabdare, eu azi noapte mi-am pierdut-o de tot. Alex iar a facut prastie din mine azi-noapte cu ba ma culc, ba nu ma culc si la un moment dat, satula de drumurile din 15 in 30 de minute pana la patut caci nu vroia sa se culce, am zis ca eu nu ma mai duc la el, sa se uite pe pereti si planga acolo daca de dormit nu vrea. N-am crezut ca-s asa rea de somn pana Alex nu m-a pus la incercare . Sotul saracu' ma maingaia ca pe un copil fara minte si-m izicea sa nu ma supar pe bebe, ce si-o fi zis in sinea lui: "saraca mama nebuna, a luat-o razna de tot".

Ca intreba cineva cum vorebesc cu bebe. Pai cel mai des vorbesc pe limba lui: bebelusheasca.
Romana vorbesc, cum sa vorbesc. Nu am naturaletea necesara de a vorbi engleza cu el in casa. Plus ca asta e cea mai mica preocupare pe care trebuie s-o aiba niste emigranti: cum sa-l invete pe bebe limba locului. O s-o invete singurel si rapid cand va veni vremea gradinitei si a jocului cu copiii afara. Si-atunci trebuie sa te tii ca n-o sa mai vrea sa vorbeasca romaneste cu tine in casa. De regula la acesti copilasi problema nu e cum ii inveti engleza, ci cum reusesti sa-i faci sa vorbeasca romana, sa pastreze limba romana. Tendinta lor e de a abandona limba materna (si e firesc pentru ei, caci nu o vorbesc decat cu parintii si prietenii acestora), tendinta lor e de a vorbi mai mult limba care o folosesc cel mai mult din timp: la scoala, pe strada, afara la joaca, cu prietenii - indiferent ca-s romani, ei intre ei tot engl. vorbesc.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

iar toate mesajele mele au fost cu ton de gluma..si la fel, am prezentat unele aspecte ale problemei! Chiar am dat si cazurile in care se pare ca e indicat sa se procedeze altfel decat am facut eu cu Sofia.
iar eu nu m-am incins, da chiar deloc! Chiar mi-e cam firg, ca sunt la cura!

Ar fi culmea....nici macar n-am bb din asta asa mic!
hai vapup.

nu diversificati la 3 luni!
poate cu....

Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi

Cele mai frumoase fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

quote:
Originally posted by fulguletz
[Michelina (chiar m-am gandit la tine zilele astea) ...m-ai intrebat daca se joaca David cu jucariile.. sa sti ca se uita la ele foarte atent ..Azi am fost tare mandra ca l-am vazut pentru prim data cum a luat in manutza o jucarioara si a dus-o la gura..
mey..si are jucarii si nemtesti si romanesti (aduse de mama)..La cele nemtesti nu se uita..in schimb, dupa cele romanesti e topit...De ex, e innebunit dupa banalul elefantel porocaliu care face un zgomot la apasare de ma scoate pe mine din minti ..dar lui ii place..

Asa! nationalist baiatu'!! Sa-ti traiasca.
Al meu inca nu e prea pasionat de jucarii ci de televizor!
prost obicei, stiu, dar deocamdata nu cred ca-i face rau...

si ce gandeai tu acolo, Fulgule???

poze Darius (26.11.2004)

Mergi la inceput