In patut sau in pat cu mama si tata ?

In patut sau in pat cu mama si tata ? | Autor: radu75

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor,

Cum v-ati convins bebici sa doarma singuri in patut. Al nostru baiat are imediat 9 luni doarme noaptea in patut dar se mai trezeste din cind in cind (mai ales ca e in faza cu dintisorii). Daca il luam in pat cu noi doarme neintors pina dimineata. Aceeasi chestie se intimpla si in timplu zilei, daca stam cu el in patul nostru doarme cite 1:30 - 2 ore, dar daca il punem in patut nu doarme mai mult de 40 de minute. Aveti vre-o idee care sa ne ajute sa trecem peste chestia asta. Sintem si noi constienti ca n-o sa se intimple de la o zi la alta dar daca stiti vre-un sistem care functioneaza am fi recunoscatori.

Multa sanatate la bebei...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Noi am avut aceeasi problema cu bebita .De cind se trezea f des din cauza durerilor de dinti ,o luam cu noi in pat si f rau am facut.Nu mai accepta sub nici o forma sa doarma in patutul ei.
Cind s-a mai linistit cu dintisorii m-am hotarit ca e timpul sa o dezvat si am pus-o din nou in patutul ei ,a plins citeva nopti f tare ,dar acum doarme in patutul ei f bine.succes mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Eu sunt adepta patutului exclusiv pt. bb. Nu l-am luat niciodata cu noi in pat, iar din prima zi de viata a dormit in camera lui. De la 3 luni chiar singurel in camera.
Ma folosesc de un baby-phone ca sa-l aud pt. ca si Rares se scoala noaptea pt. o masa (pe la 3).
Uneori ne chinuie intreaga noapte de la dintisori, dar n-am cedat tentatiei de a-l lua cu noi in pat.
Fac ture de la noi la el si invers. Oricum agitatia de la dinti dureaza cateva nopti, apoi redevine linistit.

Deci sfatul meu este sa-l lasati la el in pat pt. ca obiceiul de a-l lua cu voi va va da dureri de cap mai tarziu.

Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)

Album Rares 1
Album Rares 2

Bebelusi ian.-febr. 2004 I
Bebelusi ian.-febr. 2004 II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Noi suntem tare cuminti. De cand am ajuns acasa din spital l-am culcat pe Stefan in patut singur in camera. Iar atunci cand a dormit mai prost din cauza dintisorilor sau a vaccinului (a facut un pic de febra) eu faceam naveta din dormitor in camera la el si de 15 ori pe noapte (se trezea asa de des), dar nu l-am luat cu noi in pat. Am zis ca mai bine nu dorm o luna decat sa il invat sa doarma cu noi. Dar nu a durat o luna, ci vreo 2 saptamani si nu s-a invatat prost.
Sunt tare mandra de aceasta realizare!
Succes si voua!

mariana tache, mamica lui Stefan.
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ver@ spune:

Mariana Tache eu am cedat.Altfel si acum la 1 an faceam "naveta" la cat de des papa tzitzi.

Eu zic sa nu cedatzi,m-ai ales ca, cat de cat e invatzat in patutz.

VERA si VLADUTZ(1 anisor)
http://community.webshots.com/user/vgv_vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Ralu..la noi totul a fost de-a valma...inatai a dormit in patut la ea...apoi pe la o luna a trebuit sa stau singura cu ea pana la 8...sotul meu venea numai in uichend...eu ma bateam de pereti de oboseala...desi micuta nu se trezea decat de cel mult doua ori pe noapte...si am cedat...am luat-o cu mine in pat...unde a stat frumusel pana la un an...cand am incercat sa o mutam la locul ei in patut...groaznic a fost....nu am rezistat de mila la ce urlete si ce suspine putea sa scoata...si cine zice ca sa-i lasi sa tipe ca obosesc si tac...nu'sh ce copii or avut ca biberoana mea plangea la nesfarsit...asa ca am luat-o la loc intre noi...pana intr-o zi...cand ...intr-o doara i-am zis sa mergem la nani...si-a luat pernuta si s-a agatat de gratiile patutului...:))) De atunci...numai doarme decat la ea in patuts...cu mici exceptii...cand o luam cateva minute la noi sa ne dragalim...altfel..dam biberonul de lapte...pupam si spunem "Ingerasul"...stingem lumina...si nani pui:)
Nu stiu ce minune s-a produs...dar a fost voia ei si acum tare ma bucur ca asa ne odihnim toti...desi uneori mi-i dor de caldura trupshorului ei ...:)
Numai bine va dorim:)

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

Paula a dormit de la inceput la ea in patut.
De vre 2 saptamani a inceput sa planga noaptea pt ca ii ies caninii si o dor.O luam prima seara,a doua...a para.De fapt,in afara faptului ca poate o deranjau dintii,papusa se obisnuise sa doarma la noi in pat.Am lasat-o sa planga o oapte,doua dar nu a mai dormit cu noi.
Eu zic ca e mai bine sa doarma fiecare in patul lui.cand Paula doarme la noi in pat,adoarme pe diagonala si noi poe margini,chinuindu-ne sa nu o trezim.
Eu zic sa-l mai lasi sa planga putin,macar asa se dezobisnuieste si o sa aveti si voi si el somnul mai linistit.

maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
Sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

Eu am procedat in felul urmator:pina la sase luni,cind a inceput nebunia cu dintisorii Vladucu adormit in patutul lui,dupa sase luni
a inceput sa se trezeasca noaptea sa ceara biberonul cu lapte si nu mai adormea decit daca il luam cu noi in pat.Pentru a evita o situatie stresanta l-am luat cu noi in pat pentru restul noptii si dormea linistit pina dimineata. Nu am incercat sa-l fortez sa doarma
neaparat singur la el in patut dupa ce bea laptele.Aceasta trezire
se intimpla sa fie citeodata mai devreme citeodata mai tirziu in timpul noptii.Treptat copilul a inceput sa se trezeasca din ce in ce mai tirziu aproape de dimineata.Bineinteles seara il culcam in patutul lui,aceasta fiind singura regula stricta pe care am respectat-o .Vladucu a simtit ca patul nostru nu este un loc interzis pentru el ,ca poate veni oricind si astfel treptat si-a pierdut interesul de a cuceri acest loc.
Deci nu va stresati prea tare pentru acest lucru,luati-l in pat daca asa cere ,dar incercati ca la culcare seara sa adoarma in patut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Oricat ar fi de greu NU-L OBISNUITI IN PAT !
Al meu are deja 3 ani si doarme singur in camera de la 3 luni.A avut si el tentative de a ne corupe dar am rezistat cu incapatanare.Acum se trezeste dimineata si striga de la el din camera: Mami, pot sa vin la tine in camera?(Nu de alta dar l-am invatat sa intrebe ca era de cateva ori sa ne surprinda...)
Si noi am trecut de faza cu dintii, cea cu scapatul de pampers si altele care presupuneau naveta la el in camera noaptea, dar sunt de preferat astea decat sa nu-l mai poti da jos din pat.
Am o prietana cu o fetita in clasa I si doarme si acuma cu ea in pat.Mai au si un baietel de 4 ani care bineinteles, doarme singur, dar de fetita nu mai pot scapa!!!
Cu orice costuri, insistati si nu capitulati!Chiar daca plange un pic, isi va da seama ca trebuie sa renunte la un moment dat.
Succes si perseverenta!!!!!

camelia si Fineas (n.28.10.2001)

Pozici : http://community.webshots.com/user/adelatordoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Copilul meu , de 5 ani , invata sa doarma singur . A fost crescut de bunici si e foarte rasfatat. Nu i-am interzis accesul in camera , ba chiar la intrebarea - Ce fac daca visez urat ? , raspunsul a fost - vii sa discutam si mergem inapoi in patul tau la culcare.

Pana la 7 luni a dormit singur , desi am cam dat ture de noapte ,insa pentru nimic in lume nu l-am luat cu noi in pat.
E mai bine sa previi decat sa vindeci !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Hallo

Matei doarme in patul si in camera lui de cand a venit acasa.
Doar in primele zile am dormit noi in camera lui (era patul mai comod dupa o operatie de cezariana).

Niciodata nu a dormit cu noi, si acum (aproape 3 ani) cand in gluma ne facem ca adormim in patul din dormitorul nostru, cere "nani" in patul lui.

Cum l-am invatat ? L-am mai lasat sa si planga cand era vremea de culcare si acum, in general, nu avem probleme la adormit.

Numai cand e bolnavior si se trezeste noaptea o mai primeste pe "suzi" sa-i tina de urat si sa-i mai aline durerea.

Asta poate fi si un dezavantaj in concediu. Noroc ca avem un patut pliant pe care-l caram dupa noi.

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Mergi la inceput