In patut sau in pat cu mama si tata ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Completare:

Cred ca nu-i bine ca un copil sa doarma cu parintii(daca posibilitatile o permit), trebuie si ei sa aiba intimitatea lor. Plus ca altfel te odihnesti fara inca o persoana in pat. Plus aerul din camera. Etc,etc.

Din experienta celor din jurul meu:

O fetita (5 ani) doarme numai cu mama, cu toate ca are camera ei cu toate cele. Tata doarme singur. Relatia dintre parinti (si nu numai cea sexuala) scartaie rau.

Alta fetita (7 ani) crescuta la bunici nu doarme decat cu cineva in pat. Parintii fac cu randul.

Asa ca..

Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_gia spune:

Imi cer scuze daca supar pe cineva, dar sincer, mie mi se pare ca se face prea mult caz pe aceasta tema.
Inainte sa nasc, am pregatit camera lui bb, patut, voiam sa-l invat sa doarma singur in camera...dar, pur si simplu n-am putut.
A dormit la el in patut aprox 2 luni.
Cind am vazut ca e mai linistit daca doarme cu mine in patul mare, tati s-a mutat in camera lui bb – nu si in patut, evident-.
Ce greseala,veti gindi...dar bb era multumit asa.
Acum are 1 anisor jumatate, doarme cu mine in patul mare, iar tati doarme in patul din camera lui Alex...sa avem noi mult, mult loc. Cind Alex va mai creste si va accepta, va dormi in patul din camera lui.
In momentul de fata, eu sunt mai linistita sa-l stiu linga mine, iar el doarme f.bine asa.
Stiu ca e mai bine cind dorm bebei singuri si va felicit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chaton spune:

Cosmin a dormit in patutl lui de cand s-a nascut.. acum il alaptez inca la 11 luni jumate,ii bag suzeta si doarme singur..ce sa zic..pune un cd cu povesti sau muzica linistita si poate adoarme singurel,nu prea m-am confruntat cu asta si nu stiu ce as face..dar incearca si asa.

http://community.webshots.com/user/motancea

http://www.babiesonline.com/babies/c/cosmin/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

Mar-gia si eu procedez la fel,eu cu Naomi in patul mare iar tati in camera la Naomi,dar am o intrebare,cei care stau intr-o garsoniera ce mai fac???pt ca haide-ti sa fim seriosi,este o groaza de lume necajitacare nu mai cauta atatea mofturi.Voi,dragi mami,cand ati fost copii ati dormit de la inceput in camerele voastre?Eu sunt de parere ca un bb trebuie sa doarma cu mama pana cand va fi in stare sa mearga singur la toaleta,multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Alexuca a dormit primele 3 luni cu noi in pat, mi se parea ca ii este frig, sa nu sta bine ca....dp care am inceput sa o pun in patut, in camera cu noi, unde dormea 2-3 ore, se trezea, maraia, ol uam in pat....iat in patut, si in cateva zile s-a obisnuit; acum are 14 luni doarme numai la ea in patut, il luam peste tot cu noi (mare, munte) si dormim si noi linistiti.
Eu cred ca este mai bine pt bb sa doarma in patutul lui, camera lui, dar mamicilor le este mai greu, daca...daca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Naomi, brava!
Pentru parintii care tin sa-si culce copilul in patut si nici intr-un caz cu voi pentru a nu-l vitia
http://www.lalecheleague.org/Release/cosleeping.html
Va salut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Vladutz doarme din prima zi in patutul lui din camera lui. Nu l-am lasat niciodata sa planga mai mult de cateva minute ca sa adoarma, si asta cand era mic, acum m-am lecuit. Ma duc la el imediat ce aud ca ma cheama (are un planset special cand vrea sa vin la el) chiar si de 10 ori pe noapte daca trebuie. Apoi nu-l las singur pana adoarme, la tzitzi, in brate sau in leagan. Apoi ajunge imediat in pat. Nu consider ca l-am fortat in vreun fel, pentru ca niciodata nu a plans sa fie luat in pat cu noi, de fapt de cateva ori am incercat sa-l culcam cu noi si nu s-a aratat prea incantat si tot cu metodele obisnuite a trebuit sa-l adorm.
Pana la urma cred ca este strict optiunea noastra si tine de cum ii obisnuim. Nu te supara, Naomi, dar eu fara sotul meu nu pot dormi bine, sunt rare noptile cand am dormit la puiutul meu in camera pe canapeaua de acolo si nu am dormit deloc bine. Consider ca viata intima de cuplu are grav de suferit cand copilul doarme cu ambii sau doar unul din parinti.
Daca insa ati obisnuit copilul in pat cu voi (pana la urma e chestie de obisnuinta, copii simt nevoia sa fie aproape de mama lor, dar pot fi aproape si in brate, nu neaparat in patul conjugal) metodele brutale de genul lasat copilul sa planga pana adoarme mi se par prea mult. Cred ca trebuie aratat mereu copilului ca are un patut numai al lui si cand va fi pregatit va cere sa fie pus in patutul lui. Vorba acea, cum ti-ai asternut, asa dormi...

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Eu tin bebelusul la noi in camera/pat pana la 1 an. Alaptez exclusiv si imi este mai usor sa il alaptez si sa il tin in pat. Baiatul are 4 ani si fetita aproape 2 si amandoi dorm in patul lor de la 1 an. Pentru mine este important sa ii am cu mine cand sunt micuti. Avem un pat foarte mare iar sotul este foarte intelegator de nevoile bebelusului si nu are probleme cu tinutul langa noi un an de zile. Metoda merge pentu familia mea si nu am avut probleme sa ii pun in patul lor cand a venit timpul sa doarma singuri!

SOLA SCRIPTURA! SOLI DEO GLORIA! SOLO CRISTO! SOLA GRATIA! SOLA FIDE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manupop spune:

al nostru copil- de -maiine un an-doarme cu noi in camera dar in patutul lui de cand a intrat in casa.nu stiu cum ar fi daca ar dormi singur in camera pt ca se mai trezeste noaptea si nu vreau sa planga (eu ma scol inaine de a se trezi de-a binelea el)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Luca are camera lui si doarme la el in pat. Au fost cateva exceptii cand au iesit caninii, dar am renuntat sa-l mai luam langa noi. Cred ca fiecare cuplu are dreptul la intinimate si cre ca noaptea e facuta pentru un somn bun. Ori daca tati sforaie si mami se fatzaie mult pana adoarme, cum poate bietul copil sa doarma linistit??? Probabil ca daca nu aveam spatiu suficient ne toleram unii pe altii, dar daca fiecare poate avea camera lui, de ce sa ne inghesuim toti intr-un dormitor?

Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)

pozele noastre

Mergi la inceput