Pseudovitralii
As vrea sa ma ajutati sa fac niste vitralii, sau nu chiar vitralii, ceva care sa semene cu vitraliile. Sa ma explic mai bine:
La casuta mea am doua straifuri de geam la dormitor late de vrea 30 cm si inalte cam de 1 m ( nu sunt dimensiunile exacte, asa le apreciez eu).
Ma gandesc sa pun acolo vitralii. Da' tocmai am citit (in revista Capital ) ca pretul vitraliilor este intre 300-500E mp, asa ca trebui sa ma reorientez catre alta solutie. Tot in Capital am citit ca exista si pseudovitralii, adica sticla sablata si colorata undeva la 40-120E mp. Tot scump.
Asa ca m-am gandit la urmatoarea solutie , nu numai ieftina dar si frumoasa: gasesc un desen interesant, sa-l transpun pe sticla si sa-l colorez. Adica ceva in genul picturilor pe sticla.
Mai intai, cum vi se pare ideea? credeti ca este realizabila, mai ales ca eu am 2 maini stangi cand e vorba de pictura?
Stiti cum se pot realiza? Ce fel de culori sa folosesc? Merge pe sticla obisnuita?
Dar modelul? Nu stiu inca ce model mi-ar place, stiu ce nu mi-ar place: nu vrea ceva abstact, cu figuri geometrice.
Astept cu nerabdare parerile voastre,
Iulia
Raspunsuri
gandacelu spune:
quote:
Initial creeata de iuliacm
As vrea sa ma ajutati sa fac niste vitralii, sau nu chiar vitralii, ceva care sa semene cu vitraliile. Sa ma explic mai bine:
La casuta mea am doua straifuri de geam la dormitor late de vrea 30 cm si inalte cam de 1 m ( nu sunt dimensiunile exacte, asa le apreciez eu).
Ma gandesc sa pun acolo vitralii. Da' tocmai am citit (in revista Capital ) ca pretul vitraliilor este intre 300-500E mp, asa ca trebui sa ma reorientez catre alta solutie. Tot in Capital am citit ca exista si pseudovitralii, adica sticla sablata si colorata undeva la 40-120E mp. Tot scump.
Asa ca m-am gandit la urmatoarea solutie , nu numai ieftina dar si frumoasa: gasesc un desen interesant, sa-l transpun pe sticla si sa-l colorez. Adica ceva in genul picturilor pe sticla.
Mai intai, cum vi se pare ideea? credeti ca este realizabila, mai ales ca eu am 2 maini stangi cand e vorba de pictura?
Stiti cum se pot realiza? Ce fel de culori sa folosesc? Merge pe sticla obisnuita?
Dar modelul? Nu stiu inca ce model mi-ar place, stiu ce nu mi-ar place: nu vrea ceva abstact, cu figuri geometrice.
Astept cu nerabdare parerile voastre,
Iulia
draga iulia, uite cum are omul posibilitatea sa se revanseze in viata!
cred ca o pictura pe sticla e ceea ce cauti... eu stiu sa fac asa ceva (dar nu pot momentan)
am scris tehnica in amanunt www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29507&whichpage=5" target="_blank">aici
cred ca poti realiza si singura!
pentru orice sfaturi, sunt aici!
iuliacm spune:
Merci, gandacel!
Stai sa "compilez" mai bine tehnica descrisa de tine si apoi sa vezi intrebari!
Iulia
oLo spune:
la magazinele de decoratziuni interioare poate gasesti niste folii semitransparente, care se lipesc pe geam. sunt si imitatzie de vitraliu...
uite aici: http://www.castorama.fr/boutique/products/products.jhtml?elementId=CastoBA1004&navAction=push&navCount=
poate gasesti si-n ro.
Mihaela
Anaïs & Emma
vioconstant spune:
Buna Iulia,
Cauta in magazinele (din Bucuresti in mod sigur) care vand autocolant, tapet,etc, pentru ca vei gasi autocolant cu modele de vitralii.
Succes
Viorica
iuliacm spune:
Draga gandacel,
si pentru sfaturile tale. As mai avea cateva nelamuriri:
1. Cum e tusul ala care trebui sa fie de calitate? Concret, ce marca? Se gaseste la Cora ( sau la Carrefour)?
2. Ce fac daca gresesc cand colorez, adica daca depasesc linia tusului?
3. Idei de modele, pleeeeese, unde gasesc. Ceva simplu si de efect. Pentru un dormitor micut.
4. Pe geam mat se poate picta? Ca am acasa o bucata de geam mat si vrea sa incerc.
5. Tempera prafuri? astea unde se gasesc? Acuarelele lu' fii'miu, unele in tub marca FARBY, sunt bune? Cel putin pentru incercari.
6. pensula sau pensulele? grosime?
7. Miscarea aia "gratioasa " a pensulei cred ca o sa-mi dea de furca. Trebuie sa gasesc o carte,ceva pe net, ceva de genu' "Pictura pentru to(n)ti"!
Nu radeti de mine, eu si pe bebe am invatat sa-l tin in brate dupa cartea "Mama si copilul". Si am invata foarte bine!
8. Tusul o sa impiedice culorile sa se amestece intre ele? SAu cum fac sa nu se amestece colorile la imbinare?
9. Niste tip&tricks ai in tolba?
Deocamdata, astea-s nelamuririle mele!
Iulia
iuliacm spune:
Mihaela, Viorica pentru idee.
Oare sunt transparente colantele? Eu vreau neaparat sa treaca lumina prin geam.
Iulia
ps.
Nici nu m-am uita cu atentie. Sunt transparente.
Este si asat o solutie. O sa mai uit prin magazinele de decoratiuni interioare sa vad ce gasesc.
Mercic.
oLo spune:
da, sunt transparente (adica semi, ca nu se vede de afara inauntzu...)
Mihaela
Anaïs & Emma
vioconstant spune:
Buna Gandacel,
Se pare ca m-am molipsit si eu de pictura pe sticla.Pana acum nu am experimentat decat pictura pe peretii gradinitei cand am lucrat ca educatoare, iar pentru asta am folosit tempera pentru zugraveli.
As vrea sa stiu si eu unde pot gasi tempera prafuri. Tot la magazinele de chimicale?
La pictura pe sticla pot sa fac combinatii si cu bronz auriu/argintiu?
Salutic si mercic mult
Viorica
qsar spune:
Daca esti incepatoare, pictura pe sticla nu-i chiar cea mai la indemana solutie. Mai ales pe ferestre unde in "contre jour" cand sunt luminate de afara se vad toate micile imperfectiuni. In plus geamul devine opac (aproape). Foliile autocolante transparente sau translucide, lucioase sau mate, cu efecte de "sticla sablata" se gasesc aproape in toate magazinele de decoratiuni (stiam unul pe Mosilor - o mai fi?). Tot acolo gasesti si foliile care imita vitraliul (dar majoritatea au desene geometrice) si care au diverse grade de transparenta. Daca vrei sa ai un anumit desen pe care il concepi chiar tu, poti sa faci ceva gen colaj din folii de diferite culori. Decupezi toate bucatile, le lipesti lasand intre ele un spatiu de 3-5mm pe care-l umpli cu tus sau vopsea neagra ordinara (ca sa imiti "rama" de plumb a vitraliilor adevarate). O alta solutie este sa cumperi folie "sablata".
Succes si asteptam poze.
Q
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by iuliacm
Draga gandacel,
si pentru sfaturile tale. As mai avea cateva nelamuriri:
1. Cum e tusul ala care trebui sa fie de calitate? Concret, ce marca? Se gaseste la Cora ( sau la Carrefour)?
2. Ce fac daca gresesc cand colorez, adica daca depasesc linia tusului?
3. Idei de modele, pleeeeese, unde gasesc. Ceva simplu si de efect. Pentru un dormitor micut.
4. Pe geam mat se poate picta? Ca am acasa o bucata de geam mat si vrea sa incerc.
5. Tempera prafuri? astea unde se gasesc? Acuarelele lu' fii'miu, unele in tub marca FARBY, sunt bune? Cel putin pentru incercari.
6. pensula sau pensulele? grosime?
7. Miscarea aia "gratioasa " a pensulei cred ca o sa-mi dea de furca. Trebuie sa gasesc o carte,ceva pe net, ceva de genu' "Pictura pentru to(n)ti"!
Nu radeti de mine, eu si pe bebe am invatat sa-l tin in brate dupa cartea "Mama si copilul". Si am invata foarte bine!
8. Tusul o sa impiedice culorile sa se amestece intre ele? SAu cum fac sa nu se amestece colorile la imbinare?
9. Niste tip&tricks ai in tolba?
Deocamdata, astea-s nelamuririle mele!
Iulia
draga iulia,
daca te-ai hotarat sa pictezi (si nu cu autocolante, chiar daca nu-ti va iesi perfect, dar tocmai asta e frumusetea, suntem satui de perfectiune, nu?!) iaca raspunsurile mele:
1. tusul si culorile (preferabil tempera praf in borcanase - e mai scumpa dar face banii, si poti lua doar culorile pp) se iau de la magazine de specialitate: stiu unul pe lipscani si unul pe grivitei, langa gara de nord (chiar in statia la masina "ministerul transporturilor", prima inainte de gara)
2. orice greseala se indrepteaza stergand cu vata inmuiata in spirt, dupa care lasi sa se usuce si gata!
3. idei de modele gasim noi, numai sa te hotarasti daca faci asta
4. depinde ce intelegi prin geam mat: putin umbrit sau... cu modele in relief? pe cel simplu dar "umbrit" cred ca se poate... chiar nu se vor vedea "imperfectiunile" asa tare;)
5. TEMPERA -no way pt acuarele- si luata de la magazinele de specialitate;)
6. pt tus, o pensula mai subtire (no 2-3, depinde) si colorat un 5-6 (de la aceleasi magazine! altfel, daca sunt de calitate proasta, wax albina)
7. nu te ingrijora, oricum intai va trebui sa exersezi pe niste geamuri mai mici, resturi luate (gratis) de la geamgii, pe care ei le arunca...
8. culorile se amesteca primo pe o placuta de faianta pe care pui prafurile de temera (sau pastele) si amesteci cate putin cate putin... sa nu fii rigida, trebuie sa dai viata imaginatiei!
apoi mai merge sa mai vii cu un strat semi-transparent dupa ce primul strat de culkoare s-a uscat
9. cand vei incepe!;)
NU TE SPERIA, ESTE EXTREM DE USOR SI EXTREM DE PLACUT!
macar incearca! sa nu abandonezi fara sa incerci, te rog mult, o sa vezi, e minunat, si copii de 4-5 ani picteaza pe sticla!
sunt aici!