Pseudovitralii
Raspunsuri - Pagina 2
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by vioconstant
Buna Gandacel,
Se pare ca m-am molipsit si eu de pictura pe sticla.Pana acum nu am experimentat decat pictura pe peretii gradinitei cand am lucrat ca educatoare, iar pentru asta am folosit tempera pentru zugraveli.
As vrea sa stiu si eu unde pot gasi tempera prafuri. Tot la magazinele de chimicale?
La pictura pe sticla pot sa fac combinatii si cu bronz auriu/argintiu?
Salutic si mercic mult
Viorica
asadar, am scris mai sus unde gasesti culori bune... cat despre auriul pe care il vedeti la icoane, aceea este foita de aur si nu vopsea!
nu cred ca se picteaza cu bronz... nu stiu sa se eziste tempera culoarea bronzului, doar vopsea... mai bine nu!
qsar spune:
Gandacelul are o oarescare dreptate - plasticul e plastic, deh! Dar eu una (desi nitzica experienta) tot nu as face pictura pe sticla pe fereasta... plus ca de afara se vede "invers" (daca dormitorul e la etaj, atunci nu-i mare problema). Daca totusi te incumeti poti sa faci un joc de mat-transparent, neacoperind toata suprafata geamului(de exemplu daca pictezi, sa zicem, un fluture: poti sa-i lasi "bulinele" nevopsite). Se gaseste in magazine un fel de bronz pentru lucrari "patinate"... aspectul de vechi; se gaseste si pulbere aurie dar nu stiu daca se preteaza la pictura pe sticla.
O alta metoda de "vitraliu" pe care-o stiu toti copiii este cea cu sfoara - faci "desenul" lipind sfoara (pe care o poti vopsi) si pictand restul.
Succes si vrem poze!
Q
gandacelu spune:
pictura pe sticla pe fereastra, e drept... e mai riscant ca se vede tot! plus trebuie geam dublu, ca nu se ia pictura... dar un geam mai... laturalnic, intre 2 camere (am eu asa ceva si e supermisto!) cred ca merge!
... mai ca imi vine sa-mi caut pensulele, ca mi-ati facut pohta de vopsit!
qsar spune:
quote:Ba chiar te rog :)) si daca tot te apuci, faci mata si niste frumoase poze, pas cu pas, fiecare etapa? Spor!
Originally posted by gandacelu
... mai ca imi vine sa-mi caut pensulele, ca mi-ati facut pohta de vopsit!
Q
PS: ...ca mi-am amintit :)) Pai daca vorbim de geam dublu... eheeeei cate "minuni" se pot face intre doua foi de geam :))
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by qsar
PS: ...ca mi-am amintit :)) Pai daca vorbim de geam dublu... eheeeei cate "minuni" se pot face intre doua foi de geam :))
pai zi!
am vazut si eu ceva f misto si f simplu: intr-un geam sistem termopan, la mijoc, rumegus bagat (era tot un geam de interior, intre 2 camere) dar asa, rasfirat... am vazut intr-o revista, as fi zis ca e orice altceva, numai nu rumegus! mie mi se paruse o opera de arta
cat despre pensule... mda mda... aci in cuibusoru meu din asternut, numa vopsele nu erau varsate... deocamdata astept sa vina si ziua aia mareata in care sa zic: domne, de azi n-am varsat-o-n pat!
iuliacm spune:
Dragele mele, ca sa nu vorbim pe uscat, uitati aici despre ce este vorba:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/iuliacm/album?.dir=/9d5c&.src=ph&.tok=phwrS5BBOpugVOmD
La dormitor am nise laterale de 20x100 cm fiecare care nu dau afara, ci in livingul de la parter.
Nu sunt luminate direct. In plus grosime zidului e destul de mare , asa ca modelul va fi vizibil doar pe o parte.
Gandacel, merci pentru sfaturi. Vad ca trebuie mai intai sa-mi procur cele ncesare si apoi sa ma apuc de lucru.
Q, cum e minunile dintre 2 geamuri? Acum daca tot le-ai amintit, nu-mi dai niste idei?
Dat fiind faptul ca nisa e destul de ingusta, eu ma gandeam la un desen mic, care sa apara in 3-4 ori, de ex flori de maci (ca-mi plac foarte mult) puse pe ici, pe colo pe geam. Restul geamului l-as lasa transparent.
Sau ar mai fi varianta cu un desen mai lunguiet, de ex o floare cu tulpina cu tot. Desi nu mie prea clar ce o sa fac, ma gandesc totusi la un desen simplu, nu ceva care sa acopere toata suprafata geamului.
Mii de pentru ajutorul vostru!
Iulia
gandacelu spune:
aaa, asa mai vii de-acasa!
pai e exact ce-ti trebuie! geamuri lungi si inguste interioare.... nimic mai potrivit!
un sfat: nu cre sa mearga desene mici si repetate... chiar daca iubesti florile de mac-mac... pe un astfel de geam merg ori forme abstracte, ori o tulpina (planta, copac...)
io as face un camp de flori si intr-un colt, mare, un profil de fata cu parul despletit sufland papadii
papa...
as face adica ceva luminos... care sa mearga pe culori calde, galben-galben-pai, cu maci rosii din loc in loc
al doilea geam poate fi o continuare la povestea primului, mai ales ca sunt apropiate... adica sa le lege un gard, sau... un zmeu din prima sa aiba coada in al doilea... ceva de genul asta!
iuliacm spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
aaa, asa mai vii de-acasa!
pai e exact ce-ti trebuie! geamuri lungi si inguste interioare.... nimic mai potrivit!
un sfat: nu cre sa mearga desene mici si repetate... chiar daca iubesti florile de mac-mac... pe un astfel de geam merg ori forme abstracte, ori o tulpina (planta, copac...)
io as face un camp de flori si intr-un colt, mare, un profil de fata cu parul despletit sufland papadii
papa...
as face adica ceva luminos... care sa mearga pe culori calde, galben-galben-pai, cu maci rosii din loc in loc
al doilea geam poate fi o continuare la povestea primului, mai ales ca sunt apropiate... adica sa le lege un gard, sau... un zmeu din prima sa aiba coada in al doilea... ceva de genul asta!
Camp cu flori! si par despletit! M-ai ruuuuupt!
Saracuta de mine, eu nu stiu sa fac nici o floare, dar un camp intreg!
Mai bine o tulpina!
Iulia
gandacelu spune:
stai nu te panica! de obicei pe sticla se picteaza "naiv", nu trebuie sa faci vreo capodopera... gasim un model, il copiezi pe calc etc etc
deci asta e usor!
mai greu e sa te hotarasti cam ce vrei! sau
DARAEL spune:
Copii frumosi si minunati,
Asa de curiosi ne-ati facut, incat asteptam sa vedem rezultatele !!! Nu ne mai perpeliti atat – vrem macar un colt !
Singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT