Dragele mele, am nevoie de ajutorul vostru, in special de al celor ce sunt sau au fost pacienti ai dr. Cocei. Sotul meu a fost azi la ea pentru o spermograma si a primit rezultatul aproape pe loc. Ati facut careva ? Este de incredere ? Voi ce ziceti ?
Astept raspunsuri, orice amanunte sunt binevenite.
Va multumesc si va pup,
Catalina
Da Catalina, daca nu are multe probe de prelucrat, e posibil sa iti dea destul de repede rezultatul.Eu una am mare incredere in Diana Cocei
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
Poate ca a urmarit doar un anumit aspect -numarul sau forma .
Pentru o analiza completa dureaza cel putin doua ore pentru a vedea si durata lor de viata, modificari in timp, mobilitate, s.a.
Ana
Dragele mele, va multumesc pentru raspunsuri. Ca intotdeauna stiu ca pot conta pe voi.
Valentina, da, din fericire, a iesit normospermie cu 32 de milioane/ml si cu majoritatea (70%) foarte mobili si mobili.
Este o surpriza foarte frumoasa pentru noi pentru ca anul trecut pe vremea asta diagnosticul era oligospermie severa cu astenospermie moderata (8 milioane si sub 50% mobili).
Te pup
Catalina
Ma bucur pentru voi Catalina insa care a fost termenul (ca si ore) la care a analizat proba?
Nu vreau sa-ti stric inima dar la ultima intalnire cu Ancar la care am fost cu sotul ne-a spus ca rezultatele de la 4 ore sunt relevante si nu cele de la prima numaratoare. Si acelasi lucru mi l-a confirmat a 2 a zi Dr Protopopescu.
Sanatate maxima si multi
Luli
E si maine o zi!
Care sunt valorile normale la spermograma? Ca la noi in formularul cu rezultate nu sunt trecute acestea?
Rezultatele sunt in functie de laboratorul care efectueaza analiza,daca sunt calculele facute in ml sau mmc.
La medsana sunt in ml masurati si e cam asa:
nr:intre 40-250 milioane pe ml
mobilitate:a+b+c=85%
forme normale=50%
PH:maxim 8,2 (nu sunt sigura,ca nu am analiza in fata)
timp de lichefiere:maxim 40min
cam astea imi aduc aminte...
Valentina
Never say never!
Am analiza spermogramei a sotului in fata si iata valorile de referinta:
Volum - peste 2,0 ml
pH - peste 7,2
Timp de lichefiere: pina la 40 min.
Concentratie spermatozoizi: peste 20,0 mil/ml
Leucocite : pina la 1,0 x 10^6/ml
Mobilitate : A peste 25% sau A+B peste 50%
Va pup , Maki.