Ce papa bebe-ii vostri seara?-1an si 5 luni
Am o mare problema, sunt in criza de idei, nu stiu ce sa-i dau seara sa manance lui Luca, 1an si 5 luni. Nu-i mai plac cerealele si trebuie sa fac o pauza..i-am mai dat mamaliguta cu branza, orez cu lapte..ce altceva usor pot sa- dau?
Raspunsuri
ana-oana spune:
iaurt simplu cu biscuiti (sau fara), o felie de paine cu unt si gem (din ala fara zahar ii dau eu) sau cascaval, un pandispan cu fructe, compot, suc de morcov si portocala, branza frecata cu iaurt si marar ... daca imi mai vin idei ...
O. 
Om intr-adevar bun e numai acela care ar fi putut fi rau si n-a fost.
Nicolae IORGA
symaco spune:
seara papam iaurt,sau dc ne amintim...batem cu pumnu
in frigider si vrem paine cu margarina(am manca toata ziua).
din cand in cand mai fac cate o salata,cu rosii,branza si toate cele..ne punem la tv cu ia in brate si mai moflaim ceva...

Midori spune:
Eu i-am dat constant iaurt cu cereale pT BB
(au o gama larga de nutrimente) .
Daca facea mofturi banana si apoi laptele de seara.
Acum i le-am schimbat cu cereale mai mari de adulti
(nu-i mai dau fulgi.)
Poti sa-i faci papanasi cu branza
energy spune:
meniuri "dinner" de la gerber, mai ales spaghetti cu pui - alea ii plac (sa nu fie reclama, dar al meu nu mai bea lapte deloc de 2 sapt), cereale nu vrea, iaurtul nu tzine de foame pana dimineatza....alta idee n-am gasit pe care sa o accepte asa incantat.
Noi avem 16 luni si 10 zile
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
irinuca spune:
Dovlecei cu sos alb, spanac cu sos alb,pure cu ficatei,orez cu lapte,lapte cu biscuiti,banana+branza de vaci,papanasi fierti cu smantana.
Daca te intereseaza vreo reteta intraba-ma.Lui Radu ( 1 an si 1 luna)ii plac la nebunie.
Irinuca & Raducu
http://community.webshots.com/user/broscutza
she_wolf spune:
Cristi are aproape un an si 10 luni (implineste pe 16), dar papa de cateva luni aproximativ la fel.
Daca am timp ii fac sufleuri sau budinci cu diverse legume, mamaliguta cu branza, legume gratinate sau cu sos alb.
Daca nu am timp, papa tartine din paine integrala cu crema de branza gen Almette sau cu avocado (ii place mult) cu sau fara putin usturoi, tartine calde cu cascaval si rosii, uneori si cu masline (si dupa astea se da in vant), iaurturi, branzici, mai rontaie cereale pt. copii...I-am facut o data papanasi si chiar ma gandeam zilele trecute sa-i mai fac. I-am facut si celebrele mac'n'cheese (macaroane cu branza Cheddar, parca si cu ou, nici nu mai stiu, la cuptor), dar nici n-a vrut sa le vada. Uneori mai papa de la noi din garnitura de legume, facuta special mai necondimentata.
De vreo saptamana pregatesc aprox. aceeasi cina pentru toata lumea. Astazi de ex. a papat somon fript cu iaurt (a gustat si din tzatziki-ul nostru, dar nu s-a "omorat").
Din cand in cand ii mai cumpar sunca din piept de curcan sau de pui, dar asta de curand si foarte rar.
Cam asta...
La culcare mai bea lapte.
Claudia si
Cristi
DianaP spune:
MAsa de seara la Alexa(1an si 2luni) era un biberon de lapte cu cereale, dar de ceva vreme am observat ca nu se mai satura doar cu atata. Eu in jur de 19 ii dau iaurtul cu biscuiti,painica sau simplu si acum inaintea biberonului de la ora 22 ii mai dau o felie de paine cu un cub sau doua de branzica topita,o felie de sunca, parizer de pui sau orice mancam noi si este accesibil si ptr. ea.
Saptamana viitoare ma duc sa-i fac vaccinul si chiar am de gand sa vorbesc cu pediatra despre papica de seara...
Diana
27sapt&Alexa
Aalina spune:
Noi la un an si 6 luni mancam la culcare lapte cu cereale. Dar cu o ora inainte am observat ca trebuie sa ii dau ceva supliment asa ca primeste ori ce avem noi de mancare si i se potriveste sau ficatel, paine cu unt, branzica.
http://community.webshots.com/user/aalinador
simanoro spune:
Gemenii Stefania si Daniel (1 an si 2 luni) servesc la cina o masa consistenta. Daca la pranz au avut paste/orez cu carne, la cina primesc legume cu ou sau peste sau ficat sau crenwusti sau ciorba / supa de carne + 100 - 150 ml lapte 1,8% grasimi. Daca nu am avut timp sa decongelez sau sa gatesc, arunc rapid in farfurie ceva cascaval, paine, pastrama de piept de pui, tartina cu pate (pui), tartina cu branza topita sau gem.
Solutie de urgenta: cumpar rapid 2 portii de orez cu lapte Danette (cu capsuni, salata de fructe sau ciocolata) si gata!
Si dorm bustean, de la 20.00 la 7.30!