Ce papa bebe-ii vostri seara?-1an si 5 luni
Raspunsuri - Pagina 2
mamica dulce spune:
marea mea dilema e masa de dimineata...dar multe din cele de seara merg si dimineata,asa ca multumesc frumos!![]()
Irinuca..cum se fac papanasii aia cu smantana???
Claudia,te rog...cum faci sufleuri si budinci de legume????
Noi avem o problema cu programul de masa in general...Marc se trezeste pe la 9 si mananca la 10 ceva(in ultimul timp face figuri mari la mancare)Pana de curand mai manca o ciorba pe la 12 jumate,acum NU si nimic altceva
,se trezeste tarziu,pe la 6 incerc sa.i mai dau ceva de mancare,eventual ciorba sau o mancarica si apoi il pacalesc cu un mar,banana...chestii din astea.
In scimb bea cam 7-800 ml de lapte pe zi si NICI UN DERIVAT!!! adica branza,unt,smantana..
Azi,de exemplu am mancat pe la 10 niste biscuiti cu cereale muiati in lapte,vreo 10 linguri si ATAT!!!chit ca m-am inchinat la el si l-am imbiat cu toate celea,efectiv nu mai tine faza,pana m-am enervat si i-am zis sanatate,o sa mananci cand ti-o fi foame.
Acum doarme cu lapte.
sunt foarte ingrijorata.
Anca si Marc..1 an si 10 luni
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
she_wolf spune:
Anca, la sufleuri ai nevoie de legume (de obicei folosesc dovlecei/conopida/broccoli sau chiar un amestec din toate astea plus morcovi, ciuperci si orice mai vrei), branza/cascaval, oua, verdeata (marar), sare. Cantitatea de legume este relativ egala cu cea de branza/cascaval. Numarul de oua este "dupa ochi". Nu prea multe, sa nu devina omleta. ![]()
Fierbi legumele, le scurgi si, dupa ce se racoresc, le amesteci cu branza rasa sau cascaval ras, depinde ce ti se pare potrivit (de ex. la dovlecei pun telemea, iar la conopida cascaval, asa imi place mie), cu galbenusurile, verdeata si sarea. Apoi adaugi albusurile batute spuma. Se varsa compozitia intr-o forma bine unsa si se da la cuptor, la foc mediu, cca. 30 min. Iti dai tu seama cand este gata. Poti sa-l servesti cu putina smantana sau iaurt deasupra.
Am mai facut si sufleu de peste, cu peste (cod) fiert si curatat de oase si piele, cascaval, oua, condimente.
La budinci ai nevoie de doua tipuri de legume (de ex. conopida si ciuperci) sau de o leguma si carne (de ex. conopida si piept de pui), oua, smantana, cascaval ras, sare.
Se fierb legumele, se scurg si se aseaza straturi alternative intr-un vas uns. Mai presari putina sare printre. Daca folosesti carne, trebuie preparata in prealabil (fiarta, calita etc) si tocata sau bine maruntita. Separat se amesteca smantana, ouale (1-2, depinde de marimea vasului), cascavalul ras, sarea, verdeata. Amestecul se varsa uniform peste straturi. Vasul se da la foc mediu pt. cca 30 min.
Se mai poate face budinca si doar cu o leguma si cascaval, tot straturi, unul de leguma fiarta, unul de cascaval, iar deasupra, smantana batuta cu oua si cascaval.
Ei, cam asta ar fi in linii mari, mai poti adapta in functie de preferintele lui Marc. Sunt multe variatiuni pe aceeasi tema.
A! Poti incerca cartofi frantuzesti: un strat de cartofi fierti/copti taiati felii, unul de branza, unul de smantana si tot asa pana termini cu smantana.
N-am voie ca sunt la dieta!
In general eu nu exagerez cu sarea, pun doar strictul necesar, mai ales ca branza sau cascavalul sunt sarate de obicei.
Claudia si
Cristi (16.12.2002)