Cum invatam bb-ii sa adoarmá singuri?
Am o fetita de 5 luni si nu adoarme decit leganata pe perna sau cu sinul in gura. Cum o pot invata sa adoarma singura? Nu a acceptat si nu accepta suzeta.
Kulta si BB Daniela
Raspunsuri
Corina spune:
Draga Kulta,dupa parerea mea ar trebui sa renunti imediat la perna!!Este normal sa adoarma cu sinul in gura,dar perna este un obicei prost de care iti va fi tare greu sa o dezveti cind o fi mai mare.
A mea a fost invatata de la inceput ,sa doarma in patutul ei ,in camera ei ,fara leganat sau tinut in brate.Am evitat ,tocmai pentru ca stiam ca e tare greu apoi!
Poate fetele care au aceeasi problema pot sa iti dea mai multe sfaturi!
Pupici
Corina si Anna nazdravana!!
saphir spune:
Urmaresc cu interes sa aflu si eu raspunsul la aceasta intrebare.
Amos nu adoarme singur decat daca e prea obosit..si nici atunci fara cateva urlete. In rest, leganat, mangaiat etc.
Saphir
si
Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
spic de grau spune:
David al meu adoarme intotdeauna de oboseala. Ii fac masaj si baitza, apoi ii dau sa pape si adoarme in timp ce mananca. Ca sa fiu sigura ca nu se trezeste ii pun iepurasul lui favorit langa el (pe care il ia in brate imediat) si adoarme asa.
Inainte de a ma culca am grija sa ii iau iepurasul ca mi-e teama sa i-l las (deocamdata) in pat cu el. (cnd ma culc eu iepurasul deja nu mai e inbratele lui David, asa ca nu-l trezesc
).
A - si nu-l las niciodata pe intuneric!
In rest..nici un alt truc.
Nu e bine sa fie invatat leganat..sper ca nu e prea tarziu ptr dezvatz.
Lumy
si David 
"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)
Mirupati spune:
Spic de griu: hai, fii sincera, ii iei iepurasul ca sa dormi tu dupa aia cu el nu ?![]()
Kulta: si noi am trecut prin asta, cred ca mai toate mamele trec prin faza asta, in diverse forme. Noi am facut cam tot ce a facut si spic de griu. Inteleg de la tine ca leganatul si sinul au devenit o rutina, dar cred ca nu e tirziu sa o dezveti, iti trebuie doar vointa. Ce ai tu nevoie se numeste "controlled crying". Adica sa impui o alta rutina incetul cu incetul, fara sa renunti, chiar daca bebe face balamuc si nu-i convine. La mine a fost mai complicat, ca am gemeni si trebuia doza dubla de urlete...
Noi am facut asa: le faceam baie in fiecare seara, dupa aia biberon si adormeau asa in timp ce-i tineam in brate - desi nu e indicat - dupa aia ii puneam in patut. La un moment dat s-au obisnuit. Daca se trezeau si tipau dupa noi, intram - lumina stinsa obligatoriu - si ii mingiiam putin, ii linisteam si plecam. Daca urlau in continuare, maream intervalele in care intram in camera si la un moment dat adormeau. Am facut asta citeva zile si a tinut. Mare grija: daca te hotarasti sa faci pasul asta, nu mai e cale inapoi, trebuie sa te tii tare. In a treia sau a patra zi o sa faca super-balamuc, trebuie sa te astepti la asta.
Citeam undeva ca cel mai frumos cadou care poti sa i-l faci unui copil e sa-l inveti sa adoarma singur.
sinzi_ana spune:
Kulta, desi David a dormit de la inceput singur in pat si imediat singur in camera, a avut o perioada cand "i s-a pus pata" si nu a mai vrut decat cu noi in pat. Urla noaptea si nu se potolea pana nu il luam in pat, daca il lasam sa urle, tipa pana vomita, daca il lasam pe jos (sa dormi pe jos cand ti-o fi somn!) misuna prin casa pana la 4 dimineata cand cedam noi psihic...
Asa ca trebuie sa fii ferm, sa iei decizia de a il invata sa doarma singur si sa te tii de ea cu dintii.
Eu l-am convins pe David ca trebuie sa doarma singur, mai intai ii povesteam ce frumos e pentru un baiat mare (avea atunci 14 luni) sa stea singur in camera lui, si il lasam dupa=amiezile, cand il puteam vizita mai des, nu eram cu o falca in cer si una in pamant ca m-a trezit din somn. In 3-4 zile, a inceput sa adoarma singur la praz...apoi am profitat si am inceput si noptile. Cum spunea si Miruna, daca se trezea, ma duceam des la el, in mangaiam, ii puneam muzica, ii vorbeam un pic, ii spuneam ca sunt in camera de langa si ca nu plec nicaieri...
Sinzi
si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
KULTA spune:
Fetelor, va multumesc mult pentru sugestii,dar problema nu apare doar seara ci de fiecare data cind vrea sa doarma. Inca ceva, copilul meu nu doarme niciodata mai mult de jumatate de ora dupa 2 ore de nesomn. Ce ma fac?
Kulta si BB Daniela
nicol3 spune:
Draga Kulta, de ce ai inceput cu perna? Intradevar se scapa cam greu de ea. Fiul meu care are 7 luni, a adormit de la inceput singurel. E adevarat ca isi suge degetelul pana adoarme, dar l-am lasat in patut singur de fiecare data sa adoarma. Dar daca tu l-ai obisnuit cu pernuta leganata, nu cred ca vei mai scapa de ea. Dar asta e, e copilul tau, ce sa faci? O faci si pe asta. Poate in timp se va satura singur de asta.
Nicole
tora97 spune:
din pacate nu am trecut ptin asa o experienta.. Thea a dormit in patutul ei din prima zi... si cum am m scris la alt subiect de aici, nu am acceptat sa doarma cu mine decit vinerea si simbata. Altfel m am tinut tare, si sint mindra de asta!!!
http://community.webshots.com/user/tora97
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein
oake spune:
Eu cred ca depinde si de copil, nu numai de modul in care il obisnuiesti din prima zi.
Eu de ex. nu puteam sa-l las noaptea sa doarma in primele 3 luni in patutul lui. Mi-era o frica cumplita de moartea subita asa ca dormea intre mine si tati, adica noi pe 1/2 de pat si tati pe cealalta 1/2
. Ziua in schimb dormea la el in patut.
Dupa aia am inceput sa-l culc noaptea la el in patut, si dimineata la 5 sa-l iau langa mine in pat ca adormeam cu biberonul in genunchi langa patul lui. Ziua mai dormea si in carucior.
Acum la 6 luni doarme oriunde il pun, fara sa faca mofturi. Seara dupa baita si biberonul de laptic il pun la el in patut, uneori il mai legan cu patutul, alteori adoarme in timp ce bea laptele, si doarme singurel in camera pana pe la 1-2 cand mergem si noi la culcare. Las o lumina de veghe aprinsa dar nu pt. el ci pentru mine, ca sa ma mai uit la el din cand in cand. Uneori nu o aprind decat mai tarziu si adoarme pe intuneric, fara sa comenteze...
Deci la mine nu a existat o regula cu dormitul.. si nu am probleme cu el. Acum sper sa nu am nici mai tarziu ![]()
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
clau07 spune:
Si la noi Alexandra adormea de obicei in brate. Am vrut sa o dezvat de obiceiul acesta si dupa ce am lasat-o singura in patut sa adoarma a reusit dupa o serie de plansete , dar am observat ca de atunci, cand o las singura sa adoarma isi suge degetul lucru care inainte nu il facea. Nici ea nu a luat suzeta. Asa ca acum adormim dar ne sugem degetul Nu stiu care din ele e mai rau: sa adoarma in brate sau sa-si suga degetul.
Claudia si
Alexandra