Cum invatam bb-ii sa adoarmá singuri?
Raspunsuri - Pagina 2
jojonel spune:
Eu l-am culcat pe
din prima zi in patutul lui,si in camera separata.Doarme linistit pe intuneric, am observat ca il deranjeaza lumina la adormit,ii distrage atentia si nu mai adoarme.Chiar ziua,daca doarme,ii trag storurile, ca sa doarma linistit(ca la canari-le pui o patura peste colivie,si ei cred ca a venit noaptea
).Mama era disperat cind ii spuneam ca nu dorm in aceeasi camera cu
,dar pe mine ma amuza...
De altfel,n-as putea sa dorm bine cu
in camera,ca...sforaie!!!Voi aveti astfel de probleme cu bebelusii?Al meu fornaie inainte de a adormi, apoi sforaie pe nas,e foarte comic
.Are aproape 2 luni.Nasucul nu e infundat,si sforaie doar cind adoarme.Cu noi doi nu seamana.ca nici unul nu sforaie![]()
Jojonel si bebe Freddy
Rayuela spune:
jojonel,e normal sa auzi ca un fel de sforait,si fetita mea facea la fel in primele luni.Eu am intrebat aici un doctor ,care mi-a spus ca au nu stiu ce pe la nasuc inca nedezvoltat..din cauza aia se aude sforaitul..trece curind,fetita mea are 5 luni acum si nu mai sforaie
Elena
si pisicutza Amelie
poze Amelie
Rayuela spune:
In privinta dormitului,noua ne-a lipsit perseverenta.cum spunea si oake,primele luni mi-era teama,daca nu respira copilu?Daca ..?Si asa mai departe.Acum insa nu o pot culca in patutul ei,pe care il priveste cu un total dispret..daca incerc numai in joaca sa o pun in el urla ca din gura de sarpe.Pe de alta parte,ma gindesc ca momentele unice ,de dimineata,cind se trezeste si ii vad ochisorii de veverita,cum imi zimbesc,nu le voi putea recupera mai tirziu.Asa ca Amelie doarme cu noi,si sintem foarte fericiti toti 3 ![]()
Elena
si pisicutza Amelie
poze Amelie
jojonel spune:
M-ai linistit
Credeam ca numai al meu sforaie, si il banuiam pe Jojo(motanul meu) ca il invata sa toarca
.
Iti dai seama ce se aude in casa...Noroc ca pisicul e foarte atent cu
,cum plinge,vine sa ma avertizeze.
Asta ziua, ca noaptea motanul prefera bucataria
,unde are
la discretie.
Jojonel si bebe Freddy
adi_edi spune:
Pai sa ne bagam si noi in vorba, mai ales ca suntem in plin proces de "dezvatat de leganat".
Edi pina l-am alaptat (9 luni) se scula de 2-3-4 ori pe noapte, si-i dadeam sa suga; mai avea, ce-i drept, momente cind il apuca mila de noi si ne lasa sa dormim toata noaptea, dar extrem de rar. A dormit intotdeauna la el in patut (patutul fiind in camera noastra), doar ziua adormea (si inca adoarme) in carucior. Seara adormea ori in timp ce il alaptam, ori leganat. Dupa ce l-am intarcat a avut o perioada in care a dormit mai bine, dar apoi a reinceput sa se trezeasca, si atunci il luam in brate si se linistea. Pentru ca, in ciuda deselor treziri, dimineata nu ma simteam foarte obosita, nu am luat nici o masura, sperind ca o sa se invete cu timpul sa adoarma singur... Acum se apropie timpul sa ma intorc la serviciu, si ma gindeam ca nu o sa mai fiu asa plina de energie dupa o zi de munca.
Norocul meu a fost ca week-end-ul trecut am gasit la un "garage sale" o carte intitulata "Solve your child's sleep problems" de Richard Ferber, si am inceput "programul". Sa nu credeti ca nu am citit si prin alte carti cum sa-l inveti be bebelus sa adoarma fara ajutor (singura solutie a fost sa-l lasi sa plinga), dar pina nu am citit cartea asta nu am fost pe deplin lamurita. Se dau si exemple, cazuri concrete, comparatie cu somnul adultilor, alte probleme legate de somn (nu numai al bebelusilor, ci si al copiilor pina la 6 ani) nu am apucat sa citesc chiar tot, dar mi s-a parut interesanta...
In carte zice ca parintii au fost intrebati cam cit ar suporta sa auda copilul sa plinga, fara sa se duca la el. Exemplul a fost de 15 minute, iar sugestia a fost asta: la ora de culcare, copilul trebuie pus in pat treaz fiind. Sigur ca inainte de asta te mai joci cu el, il mai mingii, ii vorbesti, dar apoi il pui in pat si pleci din camera 5 minute. Daca nu se linisteste, te duci la el pentru 2-3 minute, dar nu il iei in brate. Te duci la el ca sa se convinga ca nu este abandonat, dar si tu ca parinte sa te convingi ca bebele e OK. Si daca mai plinge dupa minutele petrecute in camera, iesi, si revii dupa 10 minute, apoi dupa inca 15, daca nu a adormit. Apoi il mai lasi reprize de cite 15 minute, pina adoarme. A doua noapte maresti intervalul la 20 de minute (prima repriza 10, apoi 15, 20)... a treia noapte la fel, maresti la 25 de minute... Aceleasi faze trebuie urmate daca se trezeste in timpul noptii (de asemenea si pentru somnul din timpul zilei, insa noi ziua tot in carucior...). Trebuie sa fii perseverent, odata ce ai inceput, si... sa stai cu ochii pe ceas! Nu mi-a fost nici mie usor, pentru ca pina acum nu l-am lasat pe Edi sa plinga nici jumatate de minut, iar acum...
Edi a plins in prima noapte vreo 15 minute, a doua noapte vreo 5, a treia 2 minute, iar in seara asta a plins doar pina am iesit din camera! A dormit in toate noptile de seara pina dimineata, azi noapte doar a scincit putin si a adormit la loc, nici macar nu a trebuit sa ma duc la el. Imi pare rau ca nu am facut treaba asta mai devreme, pentru ca Edi dupa ce ieseam din camera se ridica in picioare in patut si nu stie sa se aseze, nu statea nici pina ieseam din camera si m-am gindit ca nu o sa mearga varianta asta... Surpriza a fost in prima noapte, cind m-am dus la el sa vad daca a adormit, ca nu mai plingea, el motaia in picioare, sprijinit de gratii, cu capsorul pe miini... L-am culcat usor, a mai oftat el de vreo doua ori, dupa care a adormit de-a binelea...
Voi mamicilor faceti cum credeti, dar la noi a mers destul de usor! Sper sa si tina...
Pupici si somn usor!
Adi si bebe Edi
symaco spune:
´ noi nu am avut probleme cu perna dar noi am avut cu leganatul,
sybille nu ar fi adormit fara sa fiu eu langa ea in pat sa o
giugiulesc mangaiat,scarpinici si adoarmea cam intr-o ora.
dc o luam in brate si o leganam adormea mai repejor dar imi rupea mainile!asa ca de vreo 2 luni jumate am facut altceva:am bagat-o in pat si lasam usa la camera deschisa,si i spuneam ca eu mai am putzina treaba si vin si eu!
la inceput a mai marait dar adormea intr-un final!acuma operatiunea de dus in pat se petrece asa:eu ii arat ceasul si ii zic ca e tarziu,sa isi ia pluto si ursuletul dan,suzeta si in pat!si copila mea face cum ii zic eu!

KULTA spune:
Acum este momentul urit. Am lasat-o sa adoarma singura si plinge de mi se rupe inima. Ma mai duc la ea din cind in cind sa ii vorbesc, sa o mingii dar plinge si cauta titica cu disperare. Am un bb care plinge de se invineteste.Nu stiu daca voi avea inima s-o las sa plinga pina adoarme.
Ce sa fac? Nu mai pot sa o aud plingind si pling odata cu ea.
Kulta si BB Daniela
mitzura spune:
Vai, Kulta, imi dau seama ce simti! Bebele meu (3 luni) e exact ca fetita ta, adoarme numai cu sanul si numai leganat. Si tot asa cand plange, plange rau, de se invineteste. Sunt foarte interesata si eu de metode de adormit copilul, dar eu am zis ca il mai las putin sa mai creasca, si apoi o sa incerc si eu ceva. Sper sa reusesti!
mitzura cu bebe Tudor Codrin
KULTA spune:
Draga Mitzura, am aplicat una din sugestiile de la fete, adica am pus-o in patut, am lasat-o sa plinga, m-am dus la ea din cind in cind sa-i vorbesc si s-o mingii si dupa jumatate de ora de plinsete si de miriieli, a adormit singurica, cu labuta unui catel mic dintr+un material care nu lasa puf, in gurita. Sugea la el de mi se rupea inima. Sper sa fie bine pina la urma desi stiu ca voi avea nevoie de nervi de otel si de perseverenta.
Kulta si BB Daniela
Eryka spune:
Uff fetelor ,as vrea si eu sa imi spun oful ca sunt tare trista.
Bebelina mea ,care in curand face 4 luni ,intotdeauna mi-a adormit foarte usor tinand-o la piept ,este o fetitza cuminte si nu am avut niciodata problemea cu ea ,ma refer la urlete inainte de culcare.Citindu-va pe voi ,mi-am zis sa nu o mai culc asa tinand-o la piept ca poate cu timpul se va dezobisnui mai greu.asa ca in seara asta dupa ce i-am facut baitza ,a papat si am pus-o in patut.Toate bune si frumoase, nu a deranjat-o deloc lucrul asta ,a stat cumintica ,apoi a inceput sa maraie putin dar nu marait ca si cum ar plange ci mai mult asa vaicareala ,cum fac bebeii de obicei.Am inceput sa-i vorbesc ,sa-i cant ,dupa care i-am pus un CD cu povesti ,treptat treptat sa potolit si isi cauta un locusor comfortabil ptr. ea .O vedeam cum o ia somnul .La un moment dat a ramas cu ochisorii intre deschisi si parea atat de trista ,posibil sa mi se fi parut ,dar uitandu-ma la ochisorii ei ,simte-am ca mi se rupe inima in mine.Ni ci nu stiu sa va spun ce am simtit.Era atat de tacuta ,probabil ca dadea sa adoarma ,dar mi-e mi sa parut tare trista ca nu adoarme ca de obicei cuibarita la pieptul meu.Fetelor si asa mi sa facut mila de ea incat in timp cei cantam mi-au dat lacrimile uitandu-ma la ea.Nu am mai rezistat si am luat-o imediat la pieptul meu.Dar sa stiti ca nu imi pare rau .Am facut ceea ce am simtit ca trebuie sa fac .In 3 minute mi-a adormit si am pus-o inapoi in patutul ei.Inca ma simt vinovata ca am lasat-o atata timp singurica in patut,dar oare daca nu o mai luam deloc si o lasam pana la urma sa adoarma?Cred ca acum eram terminata si ma simteam tare nasol.Fetelor
am nevoie de sfaturile voastre.Ce sa fac sa nu ma mai simt atat de vinovata ca o las in patut singurica sa adoarma?Vad ca la mine ar merge kestia asta sa o las sa adoarma singurica ,dar tare nu ma lasa inima.Cand o priveam in ochisorii imi spune-am .De ce sa o las sa adoarma singurica si trista cand imi este atat de usor sa o tin sransa la pieptul meu?Cum a-ti trecut voi peste problema asta?Peste mila de a va vedea copilasii ca adorm singurei in patut si nu la pieptul vostru?Uff ca tare trista ma simt.Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii
Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)