Buna tuturor!
Scriu azi pentru prima data de sase luni.
Acum cinci luni jumate am nascut un baietel de 4.400 kg si saptamana trecuta mi-am facut pentru prima data analizele de dupa nastere. Am glicemia 113, limita superioara fiind 115. A fost careva in aceasta situatie? O sa revina la normalitate sau ma paste diabetul? Va rog din suflet sa-mi raspundeti.
Multumesc,
Camelia
Sunt niste reguli pe care tre' sa le respecti neaparat inainte de a face glicemia: sa nu mananci sau bei nimic 12 ore inainte de a-ti recolta sangele iar la ultima masa nu ai voie dulciuri f. dulci (adica dropsuri, ciocolata, etc). Eu am mancat odata o ciocolata mica mars cu vreo 15 ore inainte de analiza si mi-a iesit si mie 110. Dupa aia, de cate ori am repetat-o mi-a iesit intre 80 si 90.
Mai repet-o si tu la alt laborator daca ai respectat aceste reguli.
Numai bine,
Mamamariana
Din ceea ce stiu eu, avand in vedere ca ai nascut un copil cu greutate mai mare de 4 kg, predispozitie la diabet exista. Totusi 113 nu este foarte mare si cu regim se poate regla.
Poti sa incerci sa faci asa zisul "profil" care consta in testarea glicemiei din 3 in 3 ore timp de o zi, inclusiv noaptea, sau poti sa faci glícemie indusa ( cu glucoza).
Nu trebuie neglijat.
Cu stima
Eu stiu ca limita superioara este 120.
Oricum,repeta analiza,poate ai mancat mai dulce inainte cu o zi sau poate fi o greseala de laborator.
Sa ne spui si noua cum ti-a iesit.
Alina
La laboratorul unde mi-am facut eu analizele valoarea maxima normala era de 105 la glicemie (minim 70), si eu tot la maxium bateam adica 105, stiu ca seara la 8 am rontait vreo treisferturi de ciocolata (tabla mare) si la 8 dimineata am mers la recoltat.
eu am nascut de 7 saptamani.
exista si erori de laborator si vezi bine ca exista si intervale diferite in ce priveste valorile normale.
sanatate
lia