glicemie mare la sase luni de la nastere

glicemie mare la sase luni de la nastere | Autor: mess4u2000

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Scriu azi pentru prima data de sase luni.
Acum cinci luni jumate am nascut un baietel de 4.400 kg si saptamana trecuta mi-am facut pentru prima data analizele de dupa nastere. Am glicemia 113, limita superioara fiind 115. A fost careva in aceasta situatie? O sa revina la normalitate sau ma paste diabetul? Va rog din suflet sa-mi raspundeti.
Multumesc,
Camelia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Repeta analiza la alt laborator.

Cu respect,
Florin

Choose life

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Sunt niste reguli pe care tre' sa le respecti neaparat inainte de a face glicemia: sa nu mananci sau bei nimic 12 ore inainte de a-ti recolta sangele iar la ultima masa nu ai voie dulciuri f. dulci (adica dropsuri, ciocolata, etc). Eu am mancat odata o ciocolata mica mars cu vreo 15 ore inainte de analiza si mi-a iesit si mie 110. Dupa aia, de cate ori am repetat-o mi-a iesit intre 80 si 90.
Mai repet-o si tu la alt laborator daca ai respectat aceste reguli.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sfarsitoarea spune:

Din ceea ce stiu eu, avand in vedere ca ai nascut un copil cu greutate mai mare de 4 kg, predispozitie la diabet exista. Totusi 113 nu este foarte mare si cu regim se poate regla.
Poti sa incerci sa faci asa zisul "profil" care consta in testarea glicemiei din 3 in 3 ore timp de o zi, inclusiv noaptea, sau poti sa faci glícemie indusa ( cu glucoza).
Nu trebuie neglijat.

Cu stima

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Eu stiu ca limita superioara este 120.
Oricum,repeta analiza,poate ai mancat mai dulce inainte cu o zi sau poate fi o greseala de laborator.
Sa ne spui si noua cum ti-a iesit.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

La laboratorul unde mi-am facut eu analizele valoarea maxima normala era de 105 la glicemie (minim 70), si eu tot la maxium bateam adica 105, stiu ca seara la 8 am rontait vreo treisferturi de ciocolata (tabla mare) si la 8 dimineata am mers la recoltat.
eu am nascut de 7 saptamani.
exista si erori de laborator si vezi bine ca exista si intervale diferite in ce priveste valorile normale.
sanatate
lia

Mergi la inceput