culoarea spermei
ce culoare trebuie sa aiba sperma? A sotzului meu este galbuie usor transparenta, cu palcuri mici albe.Am mai vazut sperme si erau albe ca un balsam...oare culoarea spermei zice ceva legat de nr. de?
Raspunsuri
marius spune:
Nu... esti amuzanta. O mica informatie... in fiecare picatura sunt....muuuulti, foarte multi spermatozoizi. Trebuie doar unul...deci fii pe pace. Tot ca si o informatie, procentul cel mai mare din masa spemei este este detinut de lichidul seminal... acre este mediul in care semisca spermatozoizii insa nu uita ca ei(spermatozoizii adica) sunt de ordinul milioaneleor...deci.
Marius (www.desprecopii.com)
nicole74 spune:
Daca sperma este transparenta (inainte de lichefiere) atunci concentratia de spermatozoizi este redusa.
In mod normal sunt milioane de spermatozoizi intr-un ml de sperma, insa aprozimativ 30% din cuplurile infertile au factor masculin, ceea ce inseamna ca ~5% din barbati se confrunta cu astfel de probleme. Daca banuiti ceva, ar fi bine sa faceti o spermograma.
Bafta
papadie spune:
quote:
Initial creeata de doly
ce culoare trebuie sa aiba sperma? A sotzului meu este galbuie usor transparenta, cu palcuri mici albe.Am mai vazut sperme si erau albe ca un balsam...oare culoarea spermei zice ceva legat de nr. de?
lasa draghe ca alea erau de decor, pe post de Cocolino (mai pufoasa...) :-)
si daca la sotzu' tau stau in palcuri o sa vezi ca "ataca" in grup organizat si se lasa cu gemeni :-)
acum, serios, pt linistea ta faceti o spermograma. te asteptam cu vesti gravide.
succes!
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
doly spune:
sunteti atat de dragutzi, incat in timp ce trageam o tura de plans(tocmai am venit de la laborator: normospermie la sotzu, prolactina ffff ridicata la mine adica 1147 la val maxima normala de 511), m-a apucat rasul... cititnd mesajele voastre.
Dati-va seama ca anul trecut pe vremea asta aveam undeva la 1073...sau asa ceva...am facut tratament de 1 luna cu dostinex(ar fi trebuit sa ajunga....) si uite...de ralaxat m-am relaxat, de odihnita sunt odihnita...ce naiba mai pot sa fac?daca nu-mi scade prolactina n-am nici cum sa raman gravi
sunt foaaaaarte suparata...extrem de suparata....
si apropo...ce inseamna 5%bicefali(asta la spermograma...)
mishi spune:
CUM ADICA "PROLACTINA 1147" ?
CE VALORI SUNT ASTEA? LA MINE ERA 17.65ng/ml.
IN CE SE MASOARA?
mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.
mishi spune:
BICEFALIINSEAMNA CA AU DOUA CEFE..
HAAAAAAA, HAAA, HIIIIIIIII
GLUMESC. NICI EU NU STIU DAR AS VREA.
mishi
.............
doly spune:
unitatea de masura e in micro Ul/ml, unde valorile normale sunt intre 72 si 511, iar la mine e de 1147 !!!
scuza-ma mishi, la depresia in care sunt acum, nu-mi arde de ras de cefele lor...asta este...
vreau doar sa stiu ce inseamna...bicefali pt spermatozoizi...ca si chestie de cultura generala, nu de alta...
mishi spune:
SA INTELEG CA PROLACTINA MEA ESTE MINUSCULA?
AM INTELES EU GRESIT CE SCIA IN ANALIZELE MELE(REFERITOR LA ng/ml)
LEGAT DE "BICEFALI".... INCERCAM SI EU SA TE INVESELESC
I A R T A - M A
mishi
.............
marius spune:
Din ceea ce am gasit.
Spermograma normala
Parametri Valori normale
Volum 2 ml sau mai mult
Ph 7,2-7,8
Concentratia spermatozoizilor 20*10 milioane spermatozoizi/ ml sau mai mult
Numarul total de spermatozoizi 40*10 milioane sau mai mult
Mobilitate 50% sau mai mult cu miscari de inaintare
Morfologie 50% sau mai mult cu morfologie normala
Viabilitate 50% sau mai multi vii
Leucocite Mai putin de 1* 10 milioane/ml