Ochii care nu se vad se uita
Este adevarat?
Eu ma tot lupt sa sustin ca nu este adevarat.
Sotul meu este navigator. Acum de exemplu este plecat pe mare pentru 5 luni. Cand a plecat David avea 15 luni, si cand vine va avea 20 de luni!
Mi nu mi se pare ca relatia noastra are de suferit sau se schimba intr-un fel, si nici lui, ne uitam la alte cupluri in aceiasi situatie cu a noastra si nu ni se pare ca ne ragasim in nici una.
Multe prietene cu barbatii navigatori imi spun ca stii cum e vorba: in fiecare port alta nevasta si cu chestii invechite ca barbatul e barbat si daca femeia e fidela, ei sunt alta specie si nu se pot abtine!!!
Oare asa este? Sunt barbatii mai usor de momit decat femeile? Cedeaza mai repede? In final vom ajunge si noi ca ei? Adica ceva de genul "lasa, draga, bucura-te cat de plecat, fa-ti de cap ca si el face la fel!!!"
Sinzi
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Si eu am sotul navigator si nu-mi fac nici un fel de probleme cat este plecat in privinta relatiei noastre.
Altele sunt problemele pe care mi le pun: pericolele de pe vas, de pe mare...
La fel, el; cat este plecat nu-si face mii de idei ca ce-as putea face in absenta lui. El stie foarte clar ca eu am o sumedenie de probleme, de responsabilitati.
Relatia noastra a fost mai frumoasa de la voiaj la voiaj. In lunile in care eram departe unul de celalalt, am meditat mult la relatia noastra, la greselile pe care le-am facut(micile discutii in contradictoriu, micile ... "defazari") si am incercat pe cat posibil sa nu le mai repetam.
Nu cred ca barbatii sunt mai usor de momit decat femeile. Si, la fel, nu cred ca nevestele de navigatori sunt mai infidele decat cele care au sotii acasa.
Eu am avut mereu discutii cu cele care catalogheaza sotiile de navigator ca fiind... mai putin serioase.
Dar nu acesta era subiectul...
Si, faptul ca sotul meu suna destul de des, ma face sa cred ca, in acest caz, "ochii care nu se vad se uita", este doar un ... proverb!
Angi&Andrei&Andreea
ralucoantza spune:
salutare, fetelor!
eu zic ca "ochii" ii uiti atunci cand vrei sa ii uiti, iar simplul motiv ca "nu se vad" nu are prea mare relevanta...dimpotriva, asta poate intari temelia deja existenta, daca aceasta este solida... asemenea situatii au o frumusete aparte, pt ca sentimente sau cuvinte cum ar fi "incredere", "iubire", "dor", "fidelitate", ating potentiale maxime ...
v-am pupat
ralucoantza
romaria spune:
Ochii care nu se vad se uita...dar nu si ai mei .
De 6 luni nu mi-am vazut sotzul , e drept vorbim des . Eu cred ca atunci cand iubesti invingi si timpul si distanta. De abia astept sa merg la el ....uraaaa atunci sa vezi...
Pupici Romaria
helbi spune:
quote:
Originally posted by ralucoantza
salutare, fetelor!
eu zic ca "ochii" ii uiti atunci cand vrei sa ii uiti, iar simplul motiv ca "nu se vad" nu are prea mare relevanta...dimpotriva, asta poate intari temelia deja existenta, daca aceasta este solida... asemenea situatii au o frumusete aparte, pt ca sentimente sau cuvinte cum ar fi "incredere", "iubire", "dor", "fidelitate", ating potentiale maxime ...
ralucoantza
ralucoantza
Corect si adevarat, iar daca subiectul nu priveste doar sotiile de marinari, si eu cred ca nu, atunci, din proprie experienta pot sa spun cu mina pe inima ca acolo unde s-a asezat cu grija fiecare caramida, unde s-a cladit ceva frumos, unde exista dragoste si intelegere, nici distanta si nici timpul nu ajuta ca "ochii care nu se vad sa se uite".
Eu cred ca educatia, principiile, dorinta de a avea si mentine o relatie conteaza cel mai mult. Sunt cazuri in care ei locuiesc departe unul de altul, (dat fiind ca serviciul le impune asa ceva), dar care abia asteapta se intoarca la "cuib" si alte cazuri in care distanta impusa de serviciu a fost factor primordial in distrugerea casniciei .
Cit priveste sotiile de marinari, stiu 2 cazuri concrete, in care ei au calatorit cu lunile, anii.......ele au ramas acasa, au crescut copii, si-au vazut de cariere, iar din pctul de vedere al familiei sunt tot impreuna, se iubesc, au respect pt persoana de linga ei si intelegere pt situatia data. Nu cred ca sotiile de marinari sunt.....femei usoare.
Va doresc sa fiti iubite si sa traiti clipa!
Ralu
maryam spune:
Eu nu cred ca atata timp cat sentimentele exista, cat sunt reale proverbul asta are valabilitate, pentru ca nu conteaza cantitatea ci calitatea timpului in care esti alaturi de celalalt.Uite, noi desi nu "navigam" nici unul stam pe zi impreuna adunate, maxim 5 ore;inainte stateam 23 din 24 , pentru ca lucram impreuna, dar nu s-a schimbat nimic, niciodata.Sigur ca nu-i placut sa nu-l ai alaturi mereu, macar sa-i simti rasuflarea ,langa tine, chiar daca doarme, dar asta este, asa a fost sa fie pentru voi.Cred ca daca nici tu nu te identifici cu alte cazuri, inseamna ca n-ai de ce sa-ti faci griji si asa cum s-a spus, exista multe alte primejdii...In fine, iti dorim sa-ti fie bine si sa traiti linistiti fara indoieli.
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Andrada spune:
Mie mi se pare ca cine e s-o faca, femeie sau barbat, o face oricum. Tine de educatie, de morala, de caracter si mai putin de mediul exterior, intimplare, conditii. Aproape ca nici nu conteaza daca cuplul e fericit sau are probleme. Sint destui care inseala chiar daca acasa totul merge perfect si altii-multi care n-o fac desi casnicia e o ruina.
Exista fireste si situatii extraordinare, "ca in filme" dar mai degraba m-as teme de o eventuala femeie "fatala" cu care ar da ochii in birou zi de zi decit de una "usoara" de care ar da intr-un port.
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
mamica dulce spune:
daca dragostea e mare si puternica,ochii care nu se vad...se fac si mai frumosi.
cand paleste iubirea,se uita ochii traind mereu impreuna.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
Elenalove27 spune:
Ochii care nu se vad NU se uita !( spun din proprie experienta)
Asa cum a spus si mamica dulce " daca dragostea e mare si puternica,ochii care nu se vad...se fac si mai frumosi."
Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
(web1)(www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2)
Poze la 6 luni WOW