Dragoste sau obisnuinta?

Dragoste sau obisnuinta? | Autor: alexa

Link direct la acest mesaj

... dupa multi ani de casnicie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Si una si alta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Eu cred ca este si dragoste si obisnuinta. Insa dragostea ajunge sa fie mult mai matura si de la caz la caz mult mai profunda. Cand spun "profunda" ma refer ca nu mai este acea scanteie, care te face sa zbori, insa este ceva care te face constient, ca fara persoana respectiva, ai putea trai, insa fff greu! Si cred ca "betia" iubirii de la inceput este minunata de neegalat, insa dragostea matura este si mai frumoasa, pentru ca dureaza. De obisnuinta nu scapa nimeni, ca este inevitabil! Insa nu este o obisnuinta ca oricare alta, poti renunta la diverse lucruri fara sa te afecteze prea mult, insa sa renunti la obisnuinta de a a-l vedea zilnic pe sot, cred ca greu am renunta si ne-ar durea cumplit. Si de ce? pentru ca este insotita si de dragoste!
Asa cred eu!

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Da, si una si alta. Plus respect. Si mult compromis si fffff multa toleranta.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Eu simt asa cum spune Info...si mai cred ca apar altfel de 'scintei' care te fac sa arzi, si de ce nu, uneori poti sa si zbori...

DORIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

la capitolul intelegere , prietenie stam bine, mai bine ca acum 10 ani, la capitolul , daca inainte punea mina pe mine si eram "gata" , acum folosim Vagisil....:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

quote:
Originally posted by infofun

Eu cred ca este si dragoste si obisnuinta. Insa dragostea ajunge sa fie mult mai matura si de la caz la caz mult mai profunda. Cand spun "profunda" ma refer ca nu mai este acea scanteie, care te face sa zbori, insa este ceva care te face constient, ca fara persoana respectiva, ai putea trai, insa fff greu! Si cred ca "betia" iubirii de la inceput este minunata de neegalat, insa dragostea matura este si mai frumoasa, pentru ca dureaza. De obisnuinta nu scapa nimeni, ca este inevitabil! Insa nu este o obisnuinta ca oricare alta, poti renunta la diverse lucruri fara sa te afecteze prea mult, insa sa renunti la obisnuinta de a a-l vedea zilnic pe sot, cred ca greu am renunta si ne-ar durea cumplit. Si de ce? pentru ca este insotita si de dragoste!
Asa cred eu!

Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!

Ai dreptate infofun.

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 8 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

subscriu la ce spunea infofun. Cred ca unele femei sau barbati se asteapta sa traiasca toata viata povestea de dragoste din primele luni. Iar cand, dupa 4 ani spre exemplu, fluturasii din burta nu se mai manifesta, tind sa creada ca nu mai exista iubire intre ei doi. Eu am facut o conventie: numesc dragoste ceea ce simtim in primele luni/ani intr-o relatie, adica exaltarea aia, fluturasii in burta, emotiile intalnirii cu celalalt, iar iubire numesc acea relatie, cum o descria info mai sus, matura in care totul se sedimenteaza si capata mai mult alura de respect sau obisnuinta (in ochii unora), dar in fond simti ca nutresti sentimente puternice fata de omul de langa tine. Nu-ti mai vine poate sa sari de gatul lui/ei cand intra pe usa, dar simti ca te ia cu lesin ori de cate ori afli ca i s-a intamplat ceva rau, nu poti dormi nici tu cand stii ca celalat se foieste si nu poate dormi, plangi si tu langa el cand plange etc.

Unii mai duc dorul acelor clipe scanteietoare si tind sa le compare cu ce au dupa sa zicem 5 ani de casnicie si zic: "nu-mi mai place, e ceva ce nu merge, ma simt nesatisfacut/a". In schimb nu stau sa cugete la ceea ce a aparut nou si durabil in relatia lor. La unii poate ca nu e nimic nou si durabil, ce sa-i faci, asa e viata, nu le stim pe toate dinainte. Eu cred ca fiecare este cel mai in masura sa "diagnosticheze" propria relatie: dragoste sau obisnuinta. Eu simt iubire, multa iubire si dupa 10 ani impreuna si aproape 4 de casnicie. Si parca timpul sapa si mai adanc in inimile noastre si ne leaga in fiecare an cu un lant si mai gros si mai puternic.

20+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:

Asa cred eu!

Infofun gind la gind cu bucurie .

Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
(web1)(www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2)
Poze la 6 luni WOW

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Infoooo , mica, mica, da' cata intelepciune!
Hai ca mai bine de-atit nu vad ce-as mai putea zice si eu...sa ne mai zici de-astea profundele

danat si bb Radu Stefan

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Mey infofun nu numai ca e inteleapta dar e si foarte frumoasa, nu stiu de ce si-a luat pozele de pe forum.La chip ca si la suflet si minte.

Perfect de acord si eu cu ea...parca Gabriela e numele ei...

quote:

Asa cred eu!

Mergi la inceput